9. května 2024 • 21:00

Přestupy v extralize ONLINE: Plzeň přivedla do branky syna bývalého beka

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 12. 5. 2023
10:37
12. 5. 2023
Mountfield HK

Mountfield HK posílí slovenský reprezentační útočník Alex Tamáši. Pětadvacetiletý hráč přichází na východ Čech z Banské Bystrice, v novém působišti podepsal dvouletou smlouvu. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu. „Alexe jsme sledovali již minulou sezonu a zaujaly nás jeho výkony v rámci slovenské extraligy, ale především v rámci reprezentace. Je to kvalitní centr, který by nám měl na této pozici nahradit mezeru po odcházejících hráčích. Vidíme v něm perspektivního hráče a očekáváme, že nám pomůže i se zlepšením produktivity,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Zprávy ze dne 9. 5. 2023
13:05
9. 5. 2023
Vítkovice

Ve Vítkovicích se loučí někdejší kapitán. Zkušený útočník Lukáš Krenželok už další sezonu v mateřském klubu nepřidá, ale kariéru v 39 letech ještě nekončí, byť o tom reálně uvažoval. „Bezprostředně po sezoně jsem byl rozhodnutý, že skončím s kariérou. Už jsem řešil i věci po kariéře, ale pak jsem po dvou týdnech doma začal přemýšlet, jestli přece jenom nepokračovat. Zvlášť, když se mi začaly ozývat týmy z první ligy, že mají zájem. Tak jsem popřemýšlel a rozhodl se, že přece jenom pokračovat budu,“ prozradil extraligový šampion z roku 2016 k zatím blíže nespecifikovanému angažmá v Chance lize. Vítkovický tým ovšem bude mít nadále v srdci.

Zprávy ze dne 5. 5. 2023
11:17
5. 5. 2023
Vítkovice

O vítkovického útočníka Dominika Lakatoše (26) je zájem v ruské KHL. V podcastu Magazínu Patriot „Po čuni!“ to připustil trenér Miloš Holaň. Lakatoš má sice smlouvu v Ostravě i pro nadcházející sezonu, ale v ní také klauzuli o případných nabídkách ze zahraničí. Podle Holaně nabídky zvažuje. Více čtěte ZDE>>>

Vítkovický střelec Dominik Lakatoš bezprostředně po vyrovnání proti Hradci
Zprávy ze dne 5. 5. 2023
10:00
5. 5. 2023
Mountfield HK

Mountfield HK posílí obránce Tomáš Pavelka. Devětadvacetiletý bek se do nejvyšší soutěže vrací po roce stráveném ve Finsku, na východě Čech podepsal dvouletou smlouvu. Klub o tom informoval na oficiálním webu. „Tomáš je velkou posilou pro naši obranu. Je to zkušený obránce, který by měl patřit k našim defenzivním tahounům a měl by mít i významnou roli na přesilovkách,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček. „Byl jedním z mála kvalitních obránců na přestupovém trhu, a přestože měl více nabídek, jsem rád, že minimálně další dva roky bude působit v našem klubu,“ dodal.

Zprávy ze dne 3. 5. 2023
20:21
3. 5. 2023
Mountfield HK

Hokejový vicemistr Hradec Králové angažoval útočníka Davida Šťastného, který strávil posledních pět sezon v Mladé Boleslavi. V novém působišti podepsal třicetiletý hráč smlouvu na dva roky. Východočeský klub to oznámil na svém webu.

Zprávy ze dne 3. 5. 2023
17:46
3. 5. 2023
Vítkovice

Druhý návrat, druhé finále... druhé stříbro. A teď do Vítkovic! Matěj Machovský po skvělém play off v Hradci Králové na nové angažmá moc dlouho nečekal, víceletý kontrakt podepsal v Ostravě. „Všichni jsme jeho výkony v play off viděli. Je to špičkový gólman. V devětadvaceti letech má zkušenosti z české extraligy, ze zámoří, z KHL i z Finska. Navíc je to zase kluk z našeho regionu. Nevím, co více bych na jeho adresu řekl, než, že jsme velice rádi, že jsme se Matějem domluvili na víceletém kontraktu a přeji mu za sebe osobně i za celý klub, aby se mu u nás dařilo,“ uvedl sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

Zprávy ze dne 2. 5. 2023
14:43
2. 5. 2023
Vítkovice

Potvrzeno. Zkušený útočník Jan Káňa po šesti letech opouští Olomouc a oficiálně se stává novou posilou Vítkovic. Již bývalý tahoun Hanáků, který zaválel především v předminulé sezoně po boku Davida Krejčího, podepsal s Ostravany víceletý kontrakt. „Umí být hodně produktivní. V uplynulé sezoně byl nejproduktivnějším hráčem Olomouce. Takže věříme, že bude pro náš útok přínosem a těšíme se na vzájemnou spolupráci,“ uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček pro klubový web.

Zprávy ze dne 2. 5. 2023
14:04
2. 5. 2023
Mountfield HK

Hradci Králové mohou přijít o klíčového útočníka. Oliver Okuliar prožil v Mountfieldu skvělý ročník, ve kterém výrazně pomohl k postupu do finále play off (v 18 zápasech 3+9). Byť má slovenský útočník na východě Čech smlouvu ještě na dva roky, je možné, že v klubu nezůstane. Jak dvaadvacetiletý rodák z Trenčína přiznal, ozvalo se mu rovnou pět klubů z NHL. „Příjemně mě to překvapilo. Jsem za to šťastný,“ řekl reprezentant pro denník Šport. Okuliar se nikdy netajil velkým snem zahrát si v nablýskané zámořské soutěži, v případě nominace na mistrovství světa se jí může ještě více připomenout.

Zprávy ze dne 2. 5. 2023
11:23
2. 5. 2023
Vítkovice

Dřívější informace iSport.cz se potvrdily. Kanadský obránce Stuart Percy se z Českých Budějovic stěhuje do Vítkovic, které hráčův příchod potvrdily na klubovém webu. Ofenzivně laděný bek, který poslední dvě sezony patřil k oporám Motoru, se s Ostravany dohodl na víceleté smlouvě. „Umí podpořit útok, umí být produktivní. Navíc má bohaté zkušenosti, takže věříme, že bude pro náš tým velkou posilou a i díky němu budeme mít kvalitnější kádr směrem k extralize, tak také směrem k Lize mistrů, která nás v nové sezoně čeká,“ uvedl sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
10:11
1. 5. 2023
Vítkovice

Slovenský obránce Vojtech Zeleňák se stal novou posilou Vítkovic. Urostlý zadák naposledy působil na třinecké farmě ve Frýdku-Místku. „Je to mladý bek, vysoký, urostlý, díky čemu umí hrát dobře do těla a nemusí se bát fyzické hry. Je to hráč, který má potenciál a my věříme, že jej u nás ve Vítkovicích rozvine a bude se mu u nás co nejvíce dařit,“ prozradil sportovní ředitel Roman Šimíček pro klubový web.

Zprávy ze dne 20. 4. 2023
15:35
20. 4. 2023
Vítkovice

Hokejový brankář Aleš Stezka nebude pokračovat v extraligových Vítkovicích. Sportovní ředitel Roman Šimíček na klubovém webu potvrdil, že týmová jednička míří do zámoří. Stezka se podle neoficiálních informací již domluvil na spolupráci se Seattlem. V Ostravě končí i obránce Patrik Koch a útočník Tobias Lindberg. Šestadvacetiletý Stezka přišel do Vítkovic před dvěma lety z prvoligového Havířova, vypracoval se v jedničku týmu a prosadil se i do reprezentace. Teď je na odchodu.

Vítkovický brankář Aleš Stezka zasahuje v semifinálovém utkání
Zprávy ze dne 21. 3. 2023
16:53
21. 3. 2023
Mountfield HK

Obránci Patrik Marcel a Michael Gaspar budou hrát i v příští sezoně hokejovou extraligu v královéhradeckém dresu. Vedení Mountfieldu, který bojuje o postup do semifinále, s nimi podle klubového webu uzavřelo roční smlouvy s možností využít opční právo. Osmadvacetiletý Marcel přišel do Hradce loni v listopadu z prvoligových Litoměřic. Klub si cení především jeho defenzivní práce. „Patrik Marcel je typ hráče, kterého v týmu potřebuje každý klub, a musím říct, že naše dohoda na dalším působení byla velmi rychlá,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Zprávy ze dne 10. 3. 2023
13:42
10. 3. 2023
Vítkovice

Budování kádru Vítkovic na příští sezonu pokračuje. Před startem čtvrtfinále play off se Ostravané dohodli na nové smlouvě s obráncem Williem Raskobem. Americký zadák, který před ročníkem přišel do Tipsport extraligy z Nitry, patřil v základní části mezi nejproduktivnější beky celé soutěže (5+23). „V obraně byl spolehlivý a dokázal podpořit i ofenzivu. V produktivitě obránců celé extraligy skončil na výborném pátém místě, takže se jen prokázalo, že to byl dobrý tah jej přivést k nám do týmu. Jak z naší strany, tak ze strany Willieho byla chuť pokračovat, takže jsme se na prodloužení smlouvy dohodli,“ uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček pro klubový web.

Zprávy ze dne 23. 2. 2023
18:40
23. 2. 2023
Mountfield HK

Radek Smoleňák a Jan Eberle prodloužili své smlouvy s Hradcem Králové o dva roky, klub si jejich služby pojistil až do konce ročníku 2024/25. „Radek je již šest let nedílnou součástí našeho klubu a také kapitán, který je důležitý v kabině jako jedna z vůdčích osobností. Měl obrovský zájem pokračovat a musím říct, že po určité době jsme došli ke vzájemné dohodě, která vyústila v podpis nové smlouvy. Ta je postavena velmi motivačně a vyhovuje oběma stranám,“ řekl klubovému webu generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

Zprávy ze dne 22. 2. 2023
10:34
22. 2. 2023
Vítkovice

Jak vidí Rostislava Marosze specializovaná data?

Zprávy ze dne 21. 2. 2023
14:59
21. 2. 2023
Vítkovice

Před koncem základní části přicházejí Vítkovice o jednoho ze zkušených útočníků. V momentálně druhém týmu Tipsport extraligy předčasně končí Rostislav Marosz. K rozvázání smlouvy došli Ostravané s jednatřicetiletým rodákem z Třince po vzájemné dohodě. Důvod ale neuvedli. „Rozešli jsme se korektně,“ uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček pro klubový web. V nynějším ročníku odehrál Marosz ve vítkovickém dresu 38 utkání s bilancí 4 góly a 12 asistencí.

Zprávy ze dne 17. 2. 2023
14:12
17. 2. 2023
Mountfield HK

Hradci Králové nemají potřebu na střídačce něco měnit. Trenér Tomáš Martinec podepsal s východočeským klubem novou smlouvu na nadcházející dvě sezony. Devětačtyřicetiletý kouč, který s Mountfieldem získal v minulé sezoně Prezidentský pohár a dovedl mužstvo do finále Ligy mistrů, u týmu z rodného města působí prakticky od jeho vzniku. „Obě strany měly velký zájem na pokračování spolupráce, takže naše jednání o smlouvě trvalo asi 10 minut. Pro mě je Tomáš symbol patriotismu, pracovitosti a skromnosti. Samozřejmě bude i nadále vykonávat funkci šéftrenéra naší mládeže,“ potvrdil generální manažer Aleš Kmoníček pro klubový web.

Zprávy ze dne 14. 2. 2023
12:34
14. 2. 2023
Vítkovice

Vypadá to, že Robert Bukarts nakonec odolal vábení brněnské Komety a ve Vítkovicích podepsal novou dlouholetou smlouvu. „Bylo to korektní jednání na úrovni. I my i Roberts jsme vzájemně měli eminentní zájem na pokračování naší spolupráce. Celou situaci jsme řešili, Roberts nejprve konzultoval své pokračování u nás s trenéry, kteří byli jednoznačně pro,“ popisuje majitel Ridery Aleš Pavlík. 

„Buky je zkušený a hlavně velice produktivní hráč. Vždycky u nás byl. Letos se mu daří a je vidět, že je u nás spokojený a rád. Takže nový víceletý kontrakt je z obou stran jen logickým vyústěním. Já osobně jsem rád, že jsme se dohodli. Za mě je to jasný vzkaz všem našim fanouškům a rázné ukončení všech spekulací o tom, že by Buky měl kamkoliv odejít,“ podotkl sportovní ředitel Roman Šimíček.

 

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 9. 2. 2023
10:22
9. 2. 2023
Mountfield HK

Co získává Hradec s podpisem Jordanna Perreta? Data z dílny našeho analytika Adama Papouška...

Zprávy ze dne 8. 2. 2023
11:20
8. 2. 2023
Mountfield HK

V dresu Hradce Králové bude v Česku nadále působit francouzský legionář. Vedení Mountfieldu se dohodlo na prodloužení spolupráce s Jordannem Perretem. Osmadvacetiletý rodák ze Saint-Martin-d´Hères uzavřel s Východočechy novou dvouletou smlouvu. „Jordann je náš velmi důležitý hráč, což dokazuje každou sezonu. Naše snaha byla udržet ho i na další období,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček pro klubový web. Nový kontrakt (dvoucestný) na dva roky uzavřel s Mountfieldem také nadějný forvard Kryštof Ouřada, jenž působí především v partnerském Kolíně. Klub rovněž uplatnil roční opci na pětici hráčů – Tomáš Sajdl (brankář), Jakub Naar (obránce), Kryštofa Langa, Matěje Moronga a Daniela Šedivého (všichni útočníci).

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
22:16
31. 1. 2023
Vítkovice

Potvrzeno. Do Česka se po necelé sezoně v Rakousku vrací zkušený útočník Richard Jarůšek. Někdejší hráč Sparty či Litvínova bude hrát za Vítkovice, které na jednatřicetiletého brněnského rodáka ukázaly jako na vhodnou posilu pro play off. „Je to nepříjemný soupeř pro každého, kdo stojí na druhé straně.  V jeho příchodu vidíme jednoznačně přínos a plus do týmu. Máme velkou radost, že se nám Richarda podařilo získat, protože jsme z extraligových týmů nebyli jediní, zájem o něj projevily i další top týmy. Jsme rádi, že jsme tuhle přetahovanou vyhráli,“ uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček pro klubový web.     

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
16:11
31. 1. 2023
Vítkovice

Do Tipsport extraligy se zřejmě vrací známý útočník. Po necelé sezoně strávené v Rakousku se do Česka vrací zkušený útočník Richard Jarůšek. Někdejší střelec Mountfieldu HK, Sparty či Litvínova o rozloučení se v klubu Pioneers Vorarlberg a návratu do vlasti se svěřil na svém Instagramu. Kam zamíří? Spekuluje se, že těsně před přestupovou uzávěrkou posílí druhé Vítkovice.

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
13:54
31. 1. 2023
Mountfield HK

Hradec Králové v úterý rovněž oznámil, že v nadcházející sezoně se už v jeho dresu nebudou objevovat dosavadní stálice Lukáš Cingel a Jakub Lev. Druhý jmenovaný má jít podle informací iSport.cz a deníku Sport do Plzně. Dvaatřicetiletý útočník dříve už za západočeský klub nastupoval, je dokonce jeho odchovancem a tamním rodákem.

Hradecký Jakub Lev (vlevo) by se měl vrátit pro příští sezonu do Plzně
Zprávy ze dne 31. 1. 2023
10:06
31. 1. 2023
Mountfield HK

Hradec Králové i Petr Dědek potvrdily změny týkající se obou rivalů. Pod Bílou věž míří bývalý brankář Sparty Matěj Machovský, který naposledy působil v Kalpě Kuopio, kde nedávno rozvázal smlouvu. Do Pardubic naopak míří Jan Růžička, který doplní jedničku Romana Willa a stane se náhradou za zraněného Dominika Frodla.

Zprávy ze dne 28. 1. 2023
10:07
28. 1. 2023
Mountfield HK

Sobotní novinky v Mountfield HK pokračují! Hradecký klub oznámil příchod útočníka Ethana Wereka, který si před lety udělal v Tipsport extralize jméno v dresu Třince. Během ročníku 2018/19 pomohl Ocelářům k titulu. Po čtyřech sezonách v čínském Kunlunu se vrací do extraligy, ale adresu vymění. Jedenatřicetiletý útočník oblékne dres Hradce Králové. V KHL odehrál celkem 187 zápasů a jedna věc se u něj změnila. Reprezentoval na olympiádě Čínu. Takže vyfasoval ještě jméno Wei Ruike, aby nezněl moc kanadsky. Více čtěte ZDE >>>

 

Ethan Werek v roce 2019 slavil extraligový titul s Třincem
Zprávy ze dne 28. 1. 2023
7:00
28. 1. 2023
Mountfield HK

Od příští sezony si Tipsport extraliga užije zajímavý návrat. Mountfield HK oficiálně potvrdil, že uzavřel smlouvu s Patrikem Bartošákem. Brankář Česko opustil v sezoně 2019/2020 jako jedna z největších hvězd ligy. Spadl do průšvihu, Třinec ho vyhodil kvůli problémům s alkoholem. „O jeho sportovní kvalitě nepochybujeme. Dva roky předvádí ve Finsku skvělé výkony, ale věnovali jsme se i dost tomu, abychom zjistili, jak pracuje a jak se chová mimo led,“ stojí za novou akvizicí generální manažer Aleš Kmoníček. Prý už žádný magnet na problémy, už jen brankář. Hradec Králové oznámil i dva nové podpisy. Celý rozhovor s GM čtěte ZDE >>>

 

Patrik Bartošák se připojí k Hradci
Zprávy ze dne 24. 1. 2023
11:54
24. 1. 2023
Mountfield HK

Vedení Hradce Králové reaguje na početnou marodku mezi útočníky. Mountfieldu se podařilo upéct dohodu s Litvínovem, který na východ Čech posílá na hostování do konce sezony útočníka Matěje Chalupu. Čtyřiadvacetiletý rodák z Prahy se tak vrací do klubu, ze kterého před více než dvěma lety vyrazil do zámoří. „Když se objevila možnost získat Matěje bez hráčské náhrady, dohodli jsme se s Litvínovem na jeho hostování. Matěj neprožívá dobrou sezonu, ale jde do známého prostředí, kde prožil své prozatím nejpovedenější hokejové období, a my doufáme, že se mu zde povede restart. Na dalším doplnění kádru zároveň intenzivně pracujeme," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček pro klubový web.

Zprávy ze dne 11. 1. 2023
15:45
11. 1. 2023
Vítkovice

Obránce Jakub Stehlík prodloužil smlouvu a bude dál hrát za Vítkovice. Vedení ostravského klubu, který je na prvním místě extraligové tabulky, o tom informovalo na webu. Sportovní ředitel klubu Roman Šimíček označil Stehlíka za spolehlivého a zkušeného beka. „Je to takový ten typ, jak se říká dělník ledu, které taky v sestavě potřebujete, aby tým byl úspěšný. U nás ve Vítkovicích je už dvě sezony a odvádí velice dobré výkony,“ řekl Šimíček. 32letý Stehlík hrával v minulosti extraligu i za Chomutov. Ve Vítkovicích je od sezony 2021/22, v tomto extraligovém ročníku odehrál 29 zápasů, dal gól a na tři nahrál.

Zprávy ze dne 4. 1. 2023
13:52
4. 1. 2023
Mountfield HK

Na trase Hradec Králové – Mladá Boleslav dochází k zajímavé hráčské výměně. Z východních Čech se do města automobilů stěhuje do konce sezony útočník Kelly Klíma. Za dvojče Kevina Klímy získává Mountfield zkušeného forvarda Jana Eberleho. „Kelly a jeho agent opakovaně přišli s požadavkem na výměnu, jelikož Kelly nebyl dle jejich názoru spokojený se svým vytěžováním. Snažili jsme se této výměně vyhnout, ale v tuto chvíli chceme dát prostor Kellymu k určitému restartu. Ze dvou možností, které se v tomto týdnu objevily, jsme vybrali trejd za Jana Eberleho,“ prozradil generální manažer Hradce Aleš Kmoníček pro klubový web.

Zprávy ze dne 29. 12. 2022
14:01
29. 12. 2022
Vítkovice

Útočník Rastislav Dej a obránce Lukáš Kovář podepsali ve Vítkovicích nové víceleté smlouvy. Ostravský klub to oznámil na svém webu. Čtyřiatřicetiletý Dej nastupuje za Vítkovice již šestou sezonu, třicetiletý Kovář je pevnou součástí obrany svého mateřského klubu třetím rokem po sobě.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud