9. května 2024 • 21:00

Přestupy v extralize ONLINE: Plzeň přivedla do branky syna bývalého beka

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 2. 1. 2023
13:44
2. 1. 2023
Kometa Brno

Dřívější informace iSport.cz se potvrdily. Brněnskou Kometu posiluje slovenský útočník Kristián Pospíšil. Šestadvacetiletý bronzový medailista z olympiády v Pekingu předčasně rozvázal smlouvu v Lappeenrantě a přesunul se do Brna, za které by mohl nastoupit již v úterý proti Litvínovu. „Z obou stran byl zájem. Chtěl jsem vyměnit tým a vyskytla se tato možnost. Jsem rád, že jsem v Brně a budu se snažit pomoct týmu, aby se vrátil na vítěznou vlnu,“ řekl rodák ze Zvolena pro klubový web.

Zprávy ze dne 29. 12. 2022
11:00
29. 12. 2022
Kometa Brno

Nedávno odvolaný kouč Motoru Jaroslav Modrý bude nově působit na střídačce Brna. Stal se jedním z asistentů Patrika Martince s tím, že bude mít na starosti obránce. Oba spolu v minulé sezoně pracovali v Českých Budějovicích, kde měl ale hlavní pravomoce Modrý. Kometa o tom informovala na oficiálním webu. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 12. 12. 2022
9:15
12. 12. 2022
Kometa Brno

Velký třesk v Brně! Na střídačce končí trenér Martin Pešout. Důvodem jsou nepovedené výkony z posledního období, kdy Kometa vyhrála pouze jeden zápas (za dva body) z posledních devíti startů. „Bohužel jsme k tomuto kroku museli sáhnout s ohledem na to, že jsme z možných 27 bodů z posledních 9 zápasů získali jen 3. Nevidíme jinou možnost, než se pokusit dát mužstvu nový impuls,“ uvedl brněnský boss Libor Zábranský pro klubový web. Na startu reprezentační přestávky mají hráči dva dny volno, do tréninku se zapojí ve středu, do kdy chce mít majitel klubu jasno o novém kouči.

Zprávy ze dne 2. 12. 2022
18:33
2. 12. 2022
HC Sparta Praha

Sparta přichází o jednoho z obránců. Velezkušený bek Milan Jurčina ukončil profesionální kariéru. Někdejší slovenský reprezentant a bývalý hráč Bostonu či Washingtonu, který dres velkým „S“ na prsou oblékal poslední čtyři sezony, se s Pražany a kariérou rozloučil v O2 areně před zápasem s Hradcem Králové. „Bylo mi velkým potěšením strávit poslední sezony své kariéry právě ve Spartě. Děkuji celé organizaci a fanouškům za milé přijetí i rozloučení. Bohužel roky nezastavím a rozhodl jsem se, že svou hokejovou kariéru ukončím," uvedl devětatřicetiletý rodák z Liptovského Mikuláše pro klubový web.

Zprávy ze dne 28. 11. 2022
12:21
28. 11. 2022
Kometa Brno

Brněnskou Kometu opouští jeden z finských legionářů. Zkušený útočník Tomi Sallinen se po šestnácti odehraných zápasech (0+7) loučí v Tipsport extralize. Klub i hráč se navzájem dohodli neuplatnit opci na možné prodloužení spolupráce. Třiatřicetiletý rodák z Espoo se vrací do Švédska, kde hrál v předchozích čtyřech sezonách. Bývalý finský reprezentant bude oblékat dres Luley.

Zprávy ze dne 23. 11. 2022
9:20
23. 11. 2022
HC Sparta Praha

Trenérský tým Sparty už je kompletní. Vedení Pražanů se povedlo dotáhnout příchod švédského kouče Hanse Wallsona, který v tandemu doplňuje Miloslava Hořavu. Uznávaný odborník ze Skandinávie dorazil do Prahy v noci z úterý na středu a hned ráno se zapojil do tréninku s týmem. Klub počítá s oběma trenéry minimálně do konce příští sezony. „Hans Wallson je nesmírně kvalitní a zkušený trenér. Navíc vítězný typ. Bylo by skvělé, kdyby dokázal do naší hry implementovat prvky právě ze Švédska. Vždyť právě švédské týmy patří mezi nejlepší týmy v Evropě, stejně tak švédská reprezentace,“ řekl sportovní ředitel Petr Ton na adresu trenéra, jenž dvakrát vyhrál elitní švédskou ligu (SHL). Více čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 1. 11. 2022
8:00
1. 11. 2022
HC Sparta Praha

Nejen křik části fanoušků Sparty. Ta otázka skutečně leží na stole. Ustojí trenér Pavel Patera špatné výsledky a mizerný herní projev favorita v první čtvrtině nové extraligové sezony, nebo se bude pakovat? Vedení Pražanů již oznámilo, že pokud se hra nezlepší, dojde ke změnám. Podle informací deníku Sport a webu iSport.cz už vedení Pražanů oťukává Václava Varaďu. Ve hře je ale i další jméno. VÍCE čtěte ZDE>>>

Pod Pavlem Paterou se ve Spartě kýve židle, kdo by ho mohl nahradit?
Zprávy ze dne 27. 10. 2022
13:47
27. 10. 2022
HC Sparta Praha

Změny hlásí Sparta. Kariéru kvůli přetvávajícím zdravotním problémům přerušuje teprve jednadvacetiletý útočník Patrik Prymula. V klubu také končí obránce Dominik Graňák (39), který přišel na výpomoc v době velké marodky Pražanů. Nyní po uzdravení Moravčík a příchodu Kempného se sám rozhodl ve Sparě dál nepokračovat. Více informací čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 24. 10. 2022
13:47
24. 10. 2022
HC Sparta Praha

Co jednou veřejně vypustíte z úst, vás v budoucnu leckdy dovede doběhnout. Obránce Michal Kempný na jaře 2020 řekl, že si nedovede představit, že by se jednou jakožto někdejší dlouholetý hráč Komety upsal Spartě. Střih. Jsme v říjnu 2022 a český reprezentant podepsal pražskému klubu dvouletý kontrakt. „Nevidím na tom nic špatného, vzal jsem lepší nabídku,“ říká narovinu bek. ROZHOVOR s čerstvou posilou Sparty čtěte ZDE>>>

Michal Kempný už má Stanley Cup, nyní je však obrovsky motivován získat i extraligový titul se Spartou
Zprávy ze dne 22. 10. 2022
17:50
22. 10. 2022
HC Sparta Praha

Vedení Sparty ulovilo posilu ze zámoří! Za Pražany bude nově hrát obránce Michal Kempný, který se vrátil do Česka po neúspěšném pokusu o návrat do NHL v Seattlu. Český reprezentant, jenž s Krakenem rozvázal smlouvu, se v pražském klubu upsal na dva roky. VÍCE čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 17. 10. 2022
18:16
17. 10. 2022
HC Sparta Praha

Dominik Graňák si prodlouží angažmá ve Spartě. Klub sužuje velká marodka, proto se s 39letým slovenským obráncem dohodl na spolupráci minimálně do 7. listopadu. Pražané navíc na webu informují, že jsou v kontaktu s dalším bekem Michalem Kempným. Ten momentálně působí na farmě Seattlu v AHL a doufá, že ještě přijde příležitost prodloužit si kariéru v NHL.

Zprávy ze dne 10. 10. 2022
14:37
10. 10. 2022
Kometa Brno

Ve stejnou chvíli, kdy bylo oznámeno hostování Mateje Tomka v Litvínově, přišlo vedení brněnské Komety i s jedním příchodem. V rámci měsíční zkoušky s možnosti opce přichází do rodného města obránce Jakub Kubeš. Pětadvacetiletý zadák naposledy působil v Linci. Po návratu do Česka má vyřízené střídavé starty v prvoligovém Přerově.

Zprávy ze dne 12. 9. 2022
22:35
12. 9. 2022
HC Sparta Praha

Brankář Július Hudáček po konci v pražské Spartě míří do KHL. O tom, že bude čtyřiatřicetiletý hokejista působit v Kontinentální lize, informoval jeho agent na sociální síti, aniž by jmenoval název klubu. V soutěži bude Hudáček navzdory invazi Ruska na Ukrajinu již osmým Slovákem. Hudáček v dubnu se Spartou bojoval o extraligový titul, ale v šesti zápasech Pražané prohráli s Třincem. V KHL už hrál rodák ze Spišské Nové Vsi od sezony 2017/18, minulý ročník začal v Dinamu Riga, ale v lednu posílil Spartu.

Zprávy ze dne 9. 9. 2022
9:19
9. 9. 2022
HC Sparta Praha

Přál si pokračovat za oceánem. To se však Dominiku Simonovi velmi pravděpodobně nesplní. Už tři týdny trénuje s týmem Sparty. Podpis smlouvy? Zprvu nepříliš pravděpodobná varianta, teď se k ní však schyluje. Podle několika zdrojů deníku Sport a webu iSport.cz už je kontrakt dokonce dojednán... Více čtěte ZDE>>>

Dominik Simon má namířeno do Sparty
Zprávy ze dne 5. 9. 2022
10:56
5. 9. 2022
Kometa Brno

Těsně předtím, než podepsal tříletý kontrakt s Kometou, mu na stůl přistála mimořádně lukrativní nabídka z KHL. Gólman Dominik Furch přiznal, že o ní chvíli uvažoval. Než ji zavrhl, kvůli známým okolnostem… „Nakonec jsem si říkal, že mi to za ty peníze nestojí,“ hlásí 32letý brankář, jenž naposledy vychytal titul ve švédském Färjestadu. Celý rozhovor čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 3. 9. 2022
16:12
3. 9. 2022
Kometa Brno

Bývalý reprezentační brankář Dominik Furch se stává novou akvizicí extraligové Komety. Brněnský šéf Libor Zábranský v nedávném rozhovoru pro iSport přiznal, že by ještě rád svůj tým posílil právě na postu gólmana. Nakonec situaci v brněnském brankovišti stabilizuje právě Furch. K mužstvu se připojí v pondělí.

Zprávy ze dne 1. 9. 2022
16:13
1. 9. 2022
HC Sparta Praha

Byť (zatím) dočasná, ale zajímavá a velice zkušená posila pro Spartu. V rámci měsíční výpomoci se k Pražanům připojuje ostřílený obránce Dominik Graňák. Bývalý slovenský reprezentant, který má i český pas, přichází vzhledem ke sparťanské marodce. Momentálně je mimo sestavu Jakub Krejčík, jenž se připojí zřejmě až na startu extraligové sezony, během přípravy se navíc zranil Michael Krutil. Devětatřicetiletý rodák z Havířova tak dres s rudým S může obléknout při právě startující Lize mistrů. Ve hře je ale i dlouhodobější angažmá. „Celá domluva proběhla velmi rychle. Když se řekne Sparta, každý ví, že je to velké jméno. Jsem rád, že tu můžu být, ať už na pár týdnů, nebo na delší dobu, kdyby se mnou byli spokojení," uvedl vicemistr světa z roku 2012, který se Slavií v roce 2003 vybojoval mistrovský titul. Minulý ročník strávil v Plzni. 

 

Zprávy ze dne 12. 7. 2022
15:22
12. 7. 2022
HC Sparta Praha

Obránce Milan Jurčina bude i nadále hrát v extralize za Spartu. Pražané oznámili pokračování devětatřicetiletého slovenského beka v klubu na svém webu. Jurčina nastupuje za Spartu od roku 2019. „Jeho role je důležitá nejen na ledě, ale i v kabině. Milan v našem klubu už několik sezon plní roli velice zkušeného hráče. V závěru své kariéry má obrovskou chuť po úspěchu. Věříme, že nám k němu stále může pomoci,“ uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Zprávy ze dne 27. 6. 2022
14:35
27. 6. 2022
Kometa Brno

Brněnská Kometa ohlásila v pondělí hned dvě posily do defenzivy. Kromě Marka Hrbase se na jih Moravy stěhuje také reprezentační obránce Jan Ščotka. Šestadvacetiletý bek se do extraligy vrací po roce, kdy působil ve Finsku. Ščotka měl ještě pro příští rok smlouvu ve finském klubu Jyväskyle, kde byl v minulé sezoně i kapitánem. Nakonec se ale rozhodl pro návrat. „Mám to blízko domů, rodiče a manželka se těší, že budou mít možnost chodit na moje zápasy a budeme se vídat s nejbližšími častěji,“ řekl klubovým stránkám bronzový medailista z mistrovství světa.

Zprávy ze dne 27. 6. 2022
12:47
27. 6. 2022
Kometa Brno

Hokejisty extraligového Brna posílí obránce Marek Hrbas. Devětadvacetiletý bek naposledy působil v Litvínově. Kometa o příchodu rodáka z Klatov informovala na svém oficiálním webu. „Nějaké námluvy byly, čekal jsem na pana Zábranského, jak se vrátí z mistrovství. Domluvili jsme se a těším se na fanoušky, kteří v Brně umí vytvořit parádní atmosféru,“ uvedl Hrbas, který hrál už za Spartu, Vítkovice, Mladou Boleslav a Litvínov, na brněnském webu.

 

 

Zprávy ze dne 22. 6. 2022
15:07
22. 6. 2022
Kometa Brno

Kometa Brno oznámila příchod finského centra Kima Strömberga, který poslední tři sezony nastupoval v týmu KooKoo. V jeho dresu se potkával i s brněnským odchovancem Radkem Koblížkem, jehož Kometa už také získala. 34letý Strömberg dřív nakoukl i do kádru slovenského Popradu, rok strávil ve Znojmě a pak pokračoval v mezinárodní EBEL v Bolzanu a Klagenfurtu. Nejvíc utkání odehrál ve Finsku, v tamní extralize zaznamenal téměř 600 zápasů. K mužstvu trenéra Martina Pešouta se připojí na začátku srpna.

Zprávy ze dne 31. 5. 2022
11:17
31. 5. 2022
Kometa Brno

Kometa do toho šlápne. Zvěsti o lovu velkých šelem letěly světem dávno předtím, než se brněnský boss Libor Zábranský postavil na střídačku národního mužstva. „Zájem byl delší dobu. Nebylo to nic, co by se vyloženě upeklo na mistrovství světa,“ svěřil se iSportu útočník Jakub Flek po pondělním příletu ze šampionátu v Tampere.

 

Útočník Karlových Varů Jakub Flek v zápase na ledě Mladé Boleslavi
Zprávy ze dne 29. 5. 2022
17:55
29. 5. 2022
Kometa Brno

Zatímco český hokej slaví zisk bronzových medailí z mistrovství světa ve Finsku, o něco větší radost zřejmě mohou mít i fanoušci Komety. Klubové vedení totiž na Facebooku zveřejnilo fotku s hráči a trenéry národního týmu, kteří působí či působili v Brně. Nechybí boss Libor Zábranský, brankář Karel Vejmelka, nová posila Tomáš Kundrátek, ale také útočník Jakub Flek. Byl tak potvrzen přestup bývalého hráče Karlových Varů na jih Moravy? Je to dost pravděpodobné. Už dříve se spekulovalo o velkém zájmu Komety, ale i Sparty.  

Zprávy ze dne 27. 5. 2022
11:44
27. 5. 2022
HC Sparta Praha

Vedení Sparty odhalilo další informace směrem k podobě kádru pro příští sezonu. Jak prozradil sportovní ředitel Petr Ton pro klubový web, dres s rudým „S“ bude nadále oblékat švédský útočník Erik Thorell. Jeden z nejlepších zahraničních hráčů minulého ročníku prodloužil s Pražany o dva roky. „Jednu chvíli extralize úplně dominoval. Ani v play off nepodával špatné výkony. Věříme, že se může ještě zlepšovat. Zjistili jsme, že je navíc skvělý i po charakterové stránce. Už během sezony jsme věděli, že chceme, aby byl součástí našeho kádru,“ uvedl Ton. Otevřena situace je stále u pokračování obránce Maxima Matuškina. Ve Spartě naopak nebude nadále působit zkušený slovenský brankář Július Hudáček.

Zprávy ze dne 26. 5. 2022
10:37
26. 5. 2022
HC Sparta Praha

Brankář Adam Brízgala, obránce Michael Krutil a útočník Ostap Safin se vracejí do Sparty. Brízgala působil naposledy v prvoligové Porubě, Krutil ve švédském Växjö a Safin na farmách Edmontonu v Bakersfieldu v AHL a Wichitě v ECHL. Brízgala se Safinem jsou odchovanci Sparty a Krutil tam přišel v juniorském věku z Letňan.

"Rádi dáváme příležitost hráčům, kteří mají ke klubu vztah. Všichni tři mají své kvality na to, aby se v extralize prosadili," řekl klubovému webu sportovní ředitel Sparty Petr Ton.

Zprávy ze dne 23. 5. 2022
18:18
23. 5. 2022
HC Sparta Praha

Sparta se pochlubila se zvučnou a starou známou posilou do obrany! Po osmi letech znovu oblékne dres s rudým „S“ zkušený zadák Jakub Krejčík, jenž podepsal tříletý kontrakt. Jak již dříve uvedl iSport.cz, o třicetiletého reprezentanta se vedle Pražanů intenzivně zajímala i brněnská Kometa, se kterou vybojoval dva mistrovské tituly. Odchovanec Slavie ale dal přednost návratu do rodného města. „Po odchodu Tomáše Pavelky do Finska nám chyběl ofenzivní bek. Jakub Krejčík má skvělé hokejové kvality, což dokazuje jeho pravidelná účast v reprezentaci,“ uvedl sportovní ředitel Petr Ton pro klubový web.     

Zprávy ze dne 20. 5. 2022
14:08
20. 5. 2022
HC Sparta Praha

Fanoušci i celé vedení Sparty jásají. Pražanům se povedlo udržet pro příští sezonu klíčového hráče. Útočník David Tomášek se v klubu upsal na příští tři sezony. Šestadvacetiletý odchovanec, který se na závěr minulého ročníku po návratu z KHL stal velkým tahounem, měl původně nakročeno k lukrativnímu angažmá ve Švýcarsku. Další zahraniční misi ale pražskému rodákovi překazila nešťastná zlomenina kotníku v posledním utkání semifinále play off s Motorem. „Každý hráč chce cítit zájem. Největší zájem byl stoprocentně ze Sparty od vedení až po fanoušky, jejichž podpora mě potěšila. O to bylo snazší se domluvit na podmínkách, které mi vyhovují. Jsem moc rád!“ řekl člen siršího reprezentačního kádru pro klubový web.

Zprávy ze dne 17. 5. 2022
11:14
17. 5. 2022
HC Sparta Praha

Hokejový útočník Daniel Přibyl prodloužil smlouvu v extralize se Spartou. V dresu Pražanů hrál v uplynulém ročníku po dlouhodobých problémech s kolenem, kvůli nimž vynechal čtyři sezony. Devětadvacetiletý centr nastoupil za úřadujícího vicemistra v základní části do šesti utkání a jinak působil v prvoligovém Sokolově. Teď se bude snažit usadit ve sparťanské sestavě.

Zprávy ze dne 6. 5. 2022
10:25
6. 5. 2022
HC Sparta Praha

Obránce Tomáš Pavelka bude po odchodu z pražské Sparty hrát za tým Lukko Rauma ve finské lize. Osmadvacetiletý bek podepsal na severu Evropy roční smlouvu. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu. „Vím, že Lukko je jeden z nejlepším týmů v lize. Vždy jsem si chtěl vyzkoušet hrát ve Finsku a už se na to těším. Vždy, když jsem hrál v Lize mistrů proti finským klubům, měly zápasy vysokou úroveň,“ uvedl Pavelka.

Zprávy ze dne 2. 5. 2022
16:56
2. 5. 2022
Kometa Brno

Po „finském“ válečníkovi Radku Koblížkovi se do Brna vrací další odchovanec. Vedení Komety se dohodlo na smlouvě s útočníkem Janem Dufkem. Pětadvacetiletý křídelník v rodném městě naposledy působil v juniorce před sedmi lety. Od té chvíle si vyzkoušel juniorský hokej v zámoří a po návratu do Česka si zahrál za Litvínov, Zlín či prvoligovou Porubu. Poslední sezonu rozdělil mezi Mladou Boleslav a Plzeň, kde minulý ročník zakončil. Nyní se vrací domů, kde si chce splnit sen nastoupením za brněnské áčko. „Je to nějaká doba, co jsem odešel. Pár let jsem lítal po republice a už mě to přestalo bavit, chtěl jsem domů a hrát za klub, který mám v srdci,“ řekl Dufek pro klubový web.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud