9. května 2024 • 21:00

Přestupy v extralize ONLINE: Plzeň přivedla do branky syna bývalého beka

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 3. 3. 2022
14:15
3. 3. 2022
Litvínov

Po Patriku Zdráhalovi se v Litvínově dočkal nové smlouvy další hráč. Na novém ročním kontraktu se s Vervou dohodl obránce Patrik Demel. „Letos patří mezi naše klíčové obránce. Je na něm vidět, že udělal opět velký progres a věříme, že se bude zlepšovat dále. Jsme rádi, že jsme se dokázali domluvit na jeho pokračování v litvínovském dresu i pro následující ročník,“ uvedl generální ředitel Pavel Hynek pro klubový web o šestadvacetiletém bekovi. 

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
15:23
2. 3. 2022
Litvínov

Vedení Litvínova si před závěrem sezony pojistilo do budoucna klíčovou oporu mužstva. Novou dvouletou smlouvu s Vervou podepsal útočník Patrik Zdráhal. Šestadvacetiletý rodák z Ostravy má velký podíl na vzestupu výkonů týmu kouče Vladimíra Růžičky v poslední době, s 20 góly je nejlepším litvínovským střelcem v ročníku. „Patrik patří mezi naše nejlepší hráče. Během dvou let se vypracoval na pozici rozdílového hráče, je v nejlepších letech, má obrovský potenciál a může se ještě zlepšovat. Jsme rádi, že jsme se s ním dohodli na nové dvouleté smlouvě,“ uvedl Pavel Hynek, generální ředitel pro klubový web. Zdráhal má ve smlouvě i klauzuli, díky které může do konce května využít možnosti odchodu do zahraničí.

 

Zprávy ze dne 30. 1. 2022
19:48
30. 1. 2022
Mountfield HK

Velká změna před play off! Do Karlových Varů se stěhuje hradecký brankář Štěpán Lukeš, opačným směrem do Mountfieldu HK míří Filip Novotný. Oběma končí po sezoně smlouvy a ani u jednoho to nevypadalo, že by měl kontrakt prodloužit. Přestupní termín v extralize končí 31. ledna, tohle je první velká bomba, která se dostala ven. Více čtěte ZDE >>>

Filip Novotný se stěhuje do Hradce Králové, opačným směrem míří Štěpán Lukeš
Zprávy ze dne 15. 1. 2022
15:03
15. 1. 2022
Mountfield HK

Zajímavou posilu hlásí Mountfield HK! Do Hradce Králové přichází z Banské Bystrice ruský útočník Nikita Ščerbak, opačným směrem putuje forvard Patrik Lamper. Šestadvacetiletý Ščerbak má zkušenosti i z NHL, kde za Montreal a Los Angeles sehrál 37 zápasů. „Nikita je v ideálním hokejovém věku, má zkušenosti z NHL, AHL a KHL, i z tohoto důvodu věříme, že nám pomůže a zkvalitní naši ofenzivu,“ řekl generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

 

Ruský útočník Nikita Ščerbak se stal novou posilou Mountfieldu HK
Zprávy ze dne 15. 12. 2021
21:45
15. 12. 2021
Mountfield HK

Do Česka má z Ruska namířeno zajímá posila. Z Dynama Moskva se do prvoligového Kolína přemisťuje brankář Georgij Kuzněcov. O tom, že má třiadvacetiletý moskevský rodák namířeno právě do partnerského týmu Hradce Králové, informoval bohatý ruský klub na svých webových stránkách. Odchovanec CSKA Moskva se sedmi starty v KHL se rozhodl vyrazit do Evropy, aby získal herní praxi. Doposud nastupoval především v druhé nejvyšší ruské soutěži (VHL) a juniorské MHL. Není vyloučeno, že by si mohl zachytat i v Tipsport extralize za Mountfield

Zprávy ze dne 9. 12. 2021
15:21
9. 12. 2021
Litvínov

Vedení hokejistů Litvínova myslí do budoucna. Verva ve čtvrtek informovala, že podepsala víceletý kontrakt s talentovaným útočníkem Janem Šprynarem. Od šestnáctiletého střelce, který v žácích přišel pod Krušné hory z Loun, si klub hodně slibuje. „Jestli Honza uspěje, bude záležet hlavně na něm, jak bude na sobě v nejbližších letech pracovat. Má dobré předpoklady a výbornou střelu. Věříme, že smlouva s A-týmem pro něj bude motivací a hnacím motorem do další práce,“ uvedl generální ředitel Pavel Hynek pro klubový web.

 

Zprávy ze dne 4. 12. 2021
14:02
4. 12. 2021
Litvínov

Kádr hokejistů Litvínova opouští zahraniční hráč. V dresu Vervy nebude po uplynutí dvouměsíčního kontraktu pokračovat zkušený kanadský útočník Michael Latta. Vedení klubu se rozhodlo na třicetiletého centra neuplatnit opci. "Michaelovi děkujeme za odvedené služby v našem klubu a přejeme mu hodně štěstí v novém angažmá. Po uzdravení Matúše Sukeľa jsme v kádru měli více cizinců, než je povoleno pro utkání," řekl generální ředitel Pavel Hynek pro klubový web. Bývalý hráč Washingtonu za Litvínov odehrál 12 utkání, v nichž si připsal jeden gól a čtyři asistence.

 

Zprávy ze dne 27. 11. 2021
9:44
27. 11. 2021
Mountfield HK

Obránce Jérémie Blain a útočník Aleš Jergl prodloužili shodně o dva roky smlouvy s Hradcem Králové a budou v klubu působit až do konce sezony 2023/24. Devětadvacetiletý Kanaďan Blain přišel do Mountfieldu loni z pražské Sparty a o dva roky mladší Jergl na východ Čech zamířil před sezonou 2019/20 z Olomouce.

Zprávy ze dne 22. 11. 2021
15:42
22. 11. 2021
Litvínov

Brankář Jakub Neužil už má jasno, kde bude chytat ve zbytku nynější sezony. Po návratu Matěje Machovského do Sparty míří sedmadvacetiletý gólman z Prahy na hostování do Litvínova, kde do konce ročníku doplní dvojici Denis Godla - Šimon Zajíček. Do parády si ho tak vezme uznávaný trenér brankářů Zdeněk Orct. „Kuba má určitě svou kvalitu a teď se teprve poznáváme po technické stránce. Jakým je brankářem bych hodnotil až po práci, jak se předvede a jak se poznáme trochu více,“ říká zkušený kouč, který cepuje i gólmany v národním týmu.

Zprávy ze dne 9. 11. 2021
15:25
9. 11. 2021
Litvínov

V minulých letech už se k tomu schylovalo, vynořily s kolem toho nejrůznější spekulace.Teď je to realitou. Kouč Vladimír Růžička přebírá hokejový Litvínov, potvrdily se tak dřívější informace iSport.cz. Trenér, jenž v klubu odstartoval hráčskou kariéru, nahrazuje Vladimíra Országha. „Vláďa je trenér, který má za sebou spoustu zkušeností na klubové i reprezentační úrovni. Věřím, že nám pomůže stabilizovat výkony mužstva,“ tvrdí generální ředitel Vervy Pavel Hynek. Více čtěte ZDE>>>.

 

Trhači Kadaň, prvoligový tým, který kupí samé porážky, je aktuálním útočištěm slavného kouče Vladimíra Růžičky
Zprávy ze dne 3. 11. 2021
15:21
3. 11. 2021
Litvínov

Litvínov uvolnil 34letého útočníka Tomáše Pospíšila do konce sezony na hostování do Mladé Boleslavi. Vrací se tak do týmu, ve kterém již působil před čtyřmi lety. „Tomášovi děkujeme za jeho odvedené služby v našem dresu. Po příchodu Matěje Chalupy reagujeme na přetlak útočníků v prvních třech formacích. V Litvínově má dveře stále otevřené a není vyloučeno, že by se v budoucnu v našem týmu nemohl opět objevit," říká generální ředitel klubu Pavel Hynek. Pospíšil dosud zaznamenal pět bodů.

Zprávy ze dne 27. 10. 2021
14:27
27. 10. 2021
Litvínov

Hokejisté Litvínova vítají zajímavou posilu do ofenzivy! Ze zámoří se do Tipsport extraligy vrací útočník Matěj Chalupa. Třiadvacetiletý rodák z Prahy, který předčasně skončil v organizaci Chicago Blackhawks, podepsal s Vervou víceletou smlouvu. „Matěj je typ hráče, který má výborné bruslení. Je přímočarý a myslím si, že nám může hodně pomoci. Další věcí je zvýšení konkurence v našem týmu. Poslední extraligovou sezónu v Hradci měl velmi slušnou a loni byl v zámoří, takže už má za sebou určité zkušenosti. Počítáme, že nám pomůže směrem dopředu i dozadu. Očekáváme od něj rychlost a drajv," řekl trenér Vladimír Országh k příchodu bývalého hráče Mountfieldu HK či Plzně.

Zprávy ze dne 5. 10. 2021
9:37
5. 10. 2021
Litvínov

Litvínov reaguje na zranění Matúše Sukeľa. Na prozatím dvouměsíční smlouvu přichází Michael Latta, kanadský centr, který naposledy hrál mezinárodní ICEHL za Graz 99ers.

Zprávy ze dne 9. 9. 2021
9:51
9. 9. 2021
Mountfield HK

Když nevyšlo Kladno, klapla dohoda s jiným extraligovým klubem. Ruský brankář Maxim Žukov, který se v minulé sezoně v dresu Jihlavy stal nejlepším brankářem první ligy, má vyřízené střídavé starty v Hradci Králové. „Jsem moc rád, že jsme se domluvili s Jihlavou na možnosti střídavých startů Maxima, který byl a je dle mého názoru nejlepším gólmanem Chance ligy. Jeho využití bude záviset na průběhu extraligy, našich výsledcích a zdravotním stavu našich brankářů,“ řekl Aleš Kmoníček, generální manažer Mountfieldu pro klubový web.

Zprávy ze dne 7. 9. 2021
14:38
7. 9. 2021
Mountfield HK

Další odchod z Hradce? Zkušený obránce Petr Zámorský by se mohl přesunout do Švédska, kde podstupuje dvoutýdenní test v Örebro. Ve stejném klubu už dvě a půl sezony působil v letech 2015-17. „Bude s námi trénovat a během následujících dvou týdnů podstoupí testy. Poté se rozhodne o budoucnosti. Doufáme, že se domluvíme na spolupráci,“ uvedl sportovní manažer Niklas Johansson. Minulý ročník rozdělil Zámorský mezi Mountfield HK a Kometu, v základní části posbíral 27 bodů (6+21) v 47 zápasech. V play off přidal čtyři body (1+3) v devíti duelech.

Zprávy ze dne 1. 9. 2021
8:59
1. 9. 2021
Mountfield HK

Zkušený útočník Vladimír Růžička si poprvé ve 32 letech vyzkouší zahraniční angažmá. Někdejší hráč Slavie, Chomutova či Sparty se po předčasně ukončené smlouvě v Hradci Králové stěhuje do Rakouska, kde podepsal roční kontrakt s "Buldoky" z Dornbirnu, účastníkem mezinárodní ICE Hockey League. V nové sezoně tak rodáka z Mostu čekají i zápasy se Znojmem. 

Zprávy ze dne 31. 8. 2021
13:53
31. 8. 2021
Litvínov

Vedení extraligového Litvínova se dohodlo na nových kontraktech s hokejovými útočníky Janem Vopatem a Markem Slavíkem. Oba osmnáctiletí odchovanci Vervy podepsali podle klubového webu smlouvu na dva roky s roční opcí.

Zprávy ze dne 11. 8. 2021
10:44
11. 8. 2021
Litvínov

Další starty už nepřidá. Zkušený útočník Jakub Petružálek se v 36 letech rozhodl ukončit profesionální kariéru. „Pro mě je to teď obrovská úleva, když vidím kluky na zimáku, jak zase absolvovali letní přípravu.Na to jsem se po těch třiceti letech těšil, že už v létě nebudu muset oblékat výstroj. Asi jsem se toho už přejedl. S odstupem času musím říci, že jsem si splnil snad všechny hokejové sny,“ řekl někdejší reprezentant pro klubový web Litvínova, kde se rozloučil s hokejem. Z bronzového medailisty z mistrovství světa 2012 a mistra extraligy 2015 se nyní stává trenér. Bude vést litvínovský dorost po boku kouče Radka Mrázka.

Zprávy ze dne 10. 8. 2021
13:13
10. 8. 2021
Litvínov

Hokejisté Litvínova získali do týmu zámořskou posilu. Roční smlouvu se stejně dlouhou opcí podepsal se Severočechy kanadský útočník Giorgio Estephan. Čtyřiadvacetiletý rodák z Edmontonu má na kontě 36 zápasů v AHL. O jeho příchodu informovala Verva na klubovém webu.

Zprávy ze dne 19. 7. 2021
17:48
19. 7. 2021
Litvínov

Zkušený útočník Richard Jarůšek už má jasno o své budoucnosti. Autor 19 tref z minulé extraligové sezony bude i přes řadu spekulací o jeho odchodu dál působit v Litvínově, s vedením klubu se dohodl na nové dvouleté smlouvě. „S Richardem jsme intenzivně jednali přes čtyři měsíce. Jsme rádi, že jsme se dohodli na nové dvouleté smlouvě a věříme, že nám v nové sezoně pomůže k týmovému úspěchu,“ prozradil generální ředitel Pavel Hynek pro klubový web.

Zprávy ze dne 11. 7. 2021
12:29
11. 7. 2021
Mountfield HK

Hradec hlásí další dvě zahraniční akvizice. Dres Mountfieldu HK budou od nové sezony oblékat finský útočník Ahti Oksanen, který byl v uplynulém ročníku čtvrtým nejproduktivnějším hráčem finský ligy, a slovenský forvard Patrik Lamper. Oba zahájí v pondělí 19. července s týmem přípravu na ledě. Jde už o čtvrtou a pátou zahraniční posilu pro východočeský celek, už dříve angažoval finského gólmana Henriho Kiviaha a dva Kanaďany obránce Graemea McCormacka a útočníka Christophea Lalancettea.

 

Finský útočník Ahti Oksanen se stal novou posilou Mountfieldu HK
Zprávy ze dne 1. 7. 2021
19:22
1. 7. 2021
Mountfield HK

Útočník Vladimír Růžička mladší předčasně končí v extraligovém Hradci Králové. Mountfield se s dvaatřicetiletým odchovancem Slavie, který na východ Čech zamířil loni, dohodl na ukončení kontraktu původně platném do konce nadcházejícího ročníku. „K 30. červnu jsme se dohodli s Vláďou na ukončení spolupráce. Hodně jsme o tomto kroku přemýšleli a rozhodl společný názor, že pro náš herní systém, který bychom chtěli příští rok praktikovat, bude lepší se poohlédnout po typologicky jiném hráči,“ uvedl v tiskové zprávě generální manažer hradeckého klubu Aleš Kmoníček.

Zprávy ze dne 26. 5. 2021
9:33
26. 5. 2021
Mountfield HK

Hokejisté Hradce Králové ještě před začátkem nové sezony přichází o jednu z jarních posil. Americký útočník Colton Hargrove, jenž měl dres Mountfieldu obléknout po dvou sezonách strávených v Bolzanu a Fehérváru, se ze zdravotních a rodinných důvodů rozhodl ukončit aktivní kariéru. Osmadvacetiletý rodák z Dallasu se chce dál věnovat rodinnému podnikání. Na východě Čech měl bývalý hráč farmy Bruins a Stars zvýšit důraz v útočném pásmu. Hradecký klub nyní za Hargrovea hledá náhradu.

Zprávy ze dne 18. 5. 2021
15:03
18. 5. 2021
Litvínov

Litvínov posílí obránci Matěj Stříteský a Daniel Kolář. Oba hráči již v minulosti dres severočeského klubu oblékali a nyní podepsali roční smlouvy s opcí. „Matěj je obránce, který umí podpořit útok a poslední roky v extralize dokazoval své kvality. Navíc dobře zná litvínovské prostředí ze svého předchozího působení. Dana jsme měli možnost vidět v našem dresu v minulé sezoně a splnil naše očekávání. Je to důrazný hráč s dobrými fyzickými parametry,“ uvedl generální ředitel Vervy Pavel Hynek.

Zprávy ze dne 10. 5. 2021
12:33
10. 5. 2021
Litvínov

Vedení Litvínova se před novou sezonou podařilo ulovit zajímavou posilu. Z Mladé Boleslavi se pod Krušné hory stěhuje obránce Marek Hrbas. Osmadvacetiletý zadák se zkušenostmi z KHL podepsal s Vervou roční kontrakt. V Tipsport extralize již oblékal dres Sparty či Vítkovic, poslední dva ročníky strávil ve městě automobilů. „Jsme rádi, že jsme získali do našich řad zkušeného obránce, který už má něco za sebou. Je to hráč, který je zodpovědný směrem dozadu, má dobrou přihrávku a umí dobře podporovat útok. Věřím, že bude zapadat do našeho systému. Očekáváme, že nahradí hráče, kteří odešli a zaplní místa, která jsou momentálně volná,“ řekl trenér Vladimír Országh pro klubový web.

Zprávy ze dne 6. 5. 2021
11:40
6. 5. 2021
Mountfield HK

Americký útočník Colton Hargrove se stal novou akvizicí hokejistů Hradce Králové. Osmadvacetiletý rodák z Dallasu v uplynulé sezoně nastupoval v mezinárodní rakouské lize v maďarském Székesfehérváru. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 4. 5. 2021
14:32
4. 5. 2021
Litvínov

Kromě Viktora Hübla v Litvínově pokračuje i jeho parťák František Lukeš. Dohodl se na nové roční smlouvě, přidá tak šestnáctý ročník v žluto-černém dresu. Klub jeho setrvání oznámil vtipným videem parodujícím film Vesničko má, středisková.

Zprávy ze dne 4. 5. 2021
12:35
4. 5. 2021
Litvínov

První zahraniční angažmá čeká Jana Ščotku. Brzy 25letý bek, který uplynulé 3 sezony strávil v dresu Litvínova, se na dva roky upsal finskému týmu JYP Jyväskylä.

Zprávy ze dne 3. 5. 2021
13:03
3. 5. 2021
Litvínov

PŘÍCHOD – Verva doplňuje realizační tým. Druhým asistentem trenéra Vladimíra Országha se stal Martin Tvrzník, dosavadní trenér juniorského týmu, který nadále povede. „Martin už v uplynulé sezoně úzce spolupracoval s trenéry A týmu a tento krok je zoficiálněním jeho pozice v trenérském týmu. Je to další prohloubení spolupráce mezi A týmem a mládeží,“ řekl ke změně generální ředitel Pavel Hynek pro klubový web. Na pozici kustoda pak do Litvínova přichází Roman Lauko. Otec útočníka Jakuba z organizace Bostonu dlouhé roky pracoval v Chomutově.

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
13:49
1. 5. 2021
Litvínov

ODCHOD – Zkušený útočník Jakub Petružálek už nebude pokračovat v Litvínově. Vedení klubu na svého odchovance neuplatnilo opci. „Chtěli bychom Jakubovi poděkovat za odvedené služby v našem dresu a přejeme mu hodně štěstí v další životní etapě,“ uvedl generální ředitel Pavel Hynek pro klubový web. Petružálek v dresu Vervy slavil titul v roce 2015, na severu Čech odehrál i poslední tři sezony. V té poslední ale nastoupil jen do 15 zápasů, ve kterých nevstřelil ani jeden gól (0+2). Najde si dvojnásobný účastník mistrovství světa jiné angažmá v Tipsport extralize?

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud