2. května 2024 • 16:25

Přestupy v extralize ONLINE: mistr z Liberce končí kariéru, má novou roli

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Třinecké oslavy mistrovského titulu už pomalu doznívají, sezona je definitivně u konce a už se tvoří soupisky týmů na novou. Přestupové okno se oficiálně otevřelo 1. května. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 17. 3. 2023
16:42
17. 3. 2023
Mladá Boleslav

Kabinou hokejistů Mladé Boleslavi se prohnal pořádný průvan! A rozhodně některé fanoušky nepotěší. Klub z města automobilů oznámil jména (zatím) devět hráčů, kteří končí. Mezi odcházejícími dosavadními oporami je slovinský brankář Gašper Krošelj, finský bek Alex Lintuniemi, obránci Pavel Pýcha (pravděpodobný návrat do Českých Budějovic) s Davidem Štichem (konec hostování), ale také útočníci Maris Bičevskis z Lotyšska, Kelly Klíma (konec hostování z Mountfield HK), Ondřej Najman (má podepsat ve Spartě), Daniel Přibyl (konec hostování ze Sparty) a David Šťastný.

Zprávy ze dne 16. 3. 2023
11:50
16. 3. 2023
Mladá Boleslav

Obstál a pokračuje. V Mladé Boleslavi bude i nadále působit trenér Jiří Kalous. S Bruslaři podepsal osmapadesátiletý kouč nový kontrakt na příští sezonu. „Byl pro nás jasnou volbou, a když projevil zájem o pokračování svého působení u nás, měli jsme pochopitelně radost,“ uvedl sportovní ředitel Martin Ševc pro klubový web. Někdejší trenér Třince, Sparty či Komety má se Středočechy dohodu, že bude případně uvolněn pro mistrovství světa juniorů, jelikož je součástí trenérského štábu reprezentace v čele s Radimem Rulíkem. Brzy tak budou představeni ještě dva Kalousovi asistenti.

Zprávy ze dne 10. 2. 2023
13:45
10. 2. 2023
Mladá Boleslav

Dva klíčové podpisy hlásí Mladá Boleslav. Nové smlouvy ve městě škodovek podepsali útočníci Róbert Lantoši a Tim Söderlund. „Podepsání Roba a Tima je pro nás jednou z nejzásadnějších věcí pro nadcházející sezonu. Oba jsou mladí, draví a důležité pro nás je i to, že si i výborně sedli coby útočná dvojka,“ říká spokojený sportovní ředitel Martin Ševc pro klubový web. Lantoši hraje za Mladou Boleslav první sezonu, ve 40 zápasech si připsal 24 bodů (7+17). Švédský útočník posbíral šest bodů (4+2) ve 13 duelech.

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
14:53
31. 1. 2023
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav vítá v týmu v den uzávěrky přestupů útočníka Sebastiána Maláta z Plzně. Na západ Čech se stěhuje forvard Martin Beránek.

 

Zprávy ze dne 25. 1. 2023
15:37
25. 1. 2023
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav hlásí další příchod! Obranné řady Bruslařů posílí mladý obránce Aleš Čech. Stříbrný medailista z nedávného mistrovství světa juniorů působil naposledy v juniorském týmu Kärpätu Oulu. Středočeský klub zároveň potvrdil odchod útočníka Matyáše Kantnera do KalPy Kuopio. „Matyáš Kantner a Aleš Čech mají oba stejného agenta a my měli jasnou podmínku – pokud uvolníme Kantýze, chceme Aleše,“ říká sportovní ředitel Martin Ševc. „Takže ano, Matyáš Kantner sice odletěl už v pondělí do Finska, ale druhá část dohody v té době stála, takže zcela reálně hrozilo, že Matyáš prostě poletí zpátky. V té době zkrátka a dobře nebylo co zveřejňovat,“ dodal.

Zprávy ze dne 24. 1. 2023
10:02
24. 1. 2023
Mladá Boleslav

Mladé Boleslavi provedli další pohyb v kádru. Před závěrečnou částí sezony se u Středočechů loučí útočník Matyáš Kantner. Čtyřiadvacetiletý rodák z Plzně, který byl v průběhu minulého ročníku vyměněn z mateřského klubu do týmu z města automobilů, odchází do Finska, kde bude do konce sezony oblékat dres mužstva KalPa Kuopio. U Bruslařů se někdejší mládežnický reprezentant trápil. Z 32 odehraných zápasů nasbíral pouze osm bodů (6+2). Podle Mladé Boleslavi ale ještě není vše plně dojednáno.

Zprávy ze dne 14. 1. 2023
11:25
14. 1. 2023
Mladá Boleslav

Mladou Boleslav posílil zkušený útočník Ondřej Roman, který dosud hrál ve francouzském Rouen. Bývalá dlouholetá opora Vítkovic podepsala s Bruslaři smlouvu i na příští sezonu. Klub o tom informoval na svém webu. „S centry máme dlouhodobě problém a Ondra je jeden z těch, který dokáže udělat ten rozdíl. Samozřejmě ho bereme i s výhledem do přesilovky, ve kterých je dobrý,“ uvedl sportovní ředitel Martin Ševc. „Zjistil jsem, že je ve Francii tak trochu schovaný, takže jsem se mu zkusil ozvat. A on projevil zájem. Upřímně doufám, že nám pomůže s produktivitou, která nás poslední dvě sezony trápí,“ řekl Ševc.

Zprávy ze dne 11. 1. 2023
16:08
11. 1. 2023
Mladá Boleslav

Čtveřice hokejistů prodloužila smlouvy v extraligové Mladé Boleslavi. S vedením Bruslařského klubu uzavřeli nové kontrakty na příští sezonu útočník Jan Stránský a trojice obránců Martin Pláněk, Adam Jánošík a David Bernad. Středočeši o prodloužení spolupráce informovali na webu. „Je to pro mě základní kostra týmu, ať už herní nebo takříkajíc lidská, kolem které chceme stavět,“ uvedl sportovní ředitel klubu Martin Ševc. 

Zprávy ze dne 6. 1. 2023
15:34
6. 1. 2023
Mladá Boleslav

Mladou Boleslav povedou v pátečním zápase 35. kola proti Brnu i v neděli v Litvínově dosavadní asistent Petr Haken a hlavní kouč juniorů Václav Pletka. Nástupce ve středu odvolaného Ladislava Čiháka Bruslaři podle klubového webu oznámí v průběhu příštího týdne. Původně Středočeši avizovali, že nového hlavního trenéra představí „patrně ve čtvrtek“. To se nestalo a nestane se tak ani v nejbližších dnech. Důvodem může být i skutečnost, že podle informací deníku Sport nabídku převzít tým odmítli bývalý hlavní trenér Pavel Patera i Martin Pešout. „Na finální podobě trenérského štábu klub momentálně stále pracuje,“ uvedl klub v krátkém prohlášení na webu.

Zprávy ze dne 5. 1. 2023
14:17
5. 1. 2023
Mladá Boleslav

A další pohyb v kádru Mladé Boleslavi! Středočeský klub se loučí s útočníkem Jakubem Kotalou, kterého posílá na hostování do Vítkovic. Ostravané o šestadvacetiletého rodáka z Havířova jevili zájem už delší dobu, Bruslaři se rozhodli pro uvolnění i vzhledem k přetlaku v útoku po příchodu Kellyho Klímy z Hradce Králové a sparťanů Daniela Přibyla s Davidem Dvořáčkem.

Zprávy ze dne 4. 1. 2023
10:15
4. 1. 2023
Mladá Boleslav

Mladé Boleslavi došla trpělivost. Vedení středočeského klubu se po poslední porážce v Karlových Varech (1:4) rozhodlo odvolat z funkce hlavního trenéra Ladislava Čiháka. Bruslaři se pod vedením jednačtyřicetiletého kouče po devíti prohrách z desíti zápasů propadli až na 12. místo tabulky. Mužstvo na středečním tréninku vedl asistent Petr Haken a kouč juniorů Václav Pletka. Nový trenérský tým by mohl být představen ve čtvrtek.

Zprávy ze dne 2. 1. 2023
10:59
2. 1. 2023
Mladá Boleslav

Mladou Boleslav posílil švédský útočník Tim Söderlund. Čtyřiadvacetiletý hráč přišel z druholigového Djurgaardenu, kde podle klubového webu Středočechů předčasně ukončil smlouvu kvůli nespokojenosti s herním vytížením. V Bruslařském klubu uzavřel kontrakt do konce sezony s možností jeho prodloužení, poprvé by měl nastoupit v úterním duelu 34. kola extraligy v Karlových Varech. V Mladé Boleslavi dostali na vicemistra světa do 20 let z roku 2018 tip a sportovní ředitel Martin Ševc jej sledoval v pěti soutěžních zápasech. „Věřím, že jeho styl bruslení a vedení kotouče přinese čerstvý vítr do našich řad i do našich přesilových her,“ řekl Ševc. 

Zprávy ze dne 10. 12. 2022
14:48
10. 12. 2022
Mladá Boleslav

Hokejisty Mladé Boleslavi opustil po dohodě s vedením klubu švédský útočník Pontus Aberg. Devětadvacetiletý hráč se zkušenostmi z NHL odešel do švýcarského týmu Rapperswil-Jona Lakers, kde bude hrát i s českými hokejisty Romanem Červenkou, Michalem Jordánem a Petrem Čajkou. Aberg působil v Mladé Boleslavi půl roku a v 26 extraligových zápasech nasbíral tři góly a deset asistencí.

„S Pontusovým odchodem nám samozřejmě v sestavě vzniká určitý prostor, na jehož zaplnění momentálně pracujeme. Nejspíš to ale nebude hned. Zaprvé se nechceme ukvapit a za druhé situace na hráčském trhu teď je taková, jaká je,“ uvedl sportovní ředitel Mladé Boleslavi Martin Ševc.

Zprávy ze dne 1. 12. 2022
12:37
1. 12. 2022
Mladá Boleslav

Obránce David Bernad bude v extralize opět oblékat dres Mladé Boleslavi. Vrací se z hostování v Karlových Varech, které mělo původně platit až do konce sezony. Výměnou odchází opačným směrem jiný zadák Matěj Stříteský, jenž bude na západě Čech působit na hostování. V Bruslařském klubu skončil i další bek Tomáš Hanousek, jenž se stal hráčem prvoligového pardubického B-týmu. Kluby o tom informovaly na webových stránkách.

Zprávy ze dne 26. 8. 2022
11:47
26. 8. 2022
Mladá Boleslav

Obránce Matěj Stříteský bude působit v Mladé Boleslavi, se kterou se minulé dva týdny připravoval. Bruslařský klub s jednatřicetiletým odchovancem Vsetína, jenž v uplynulé sezoně hrál v Litvínově, uzavřel roční smlouvu. Stříteský už v Mladé Boleslavi nastupoval v letech 2014 až 2017. „Matěj si u nás domluvil letní přípravu, ve které působil dobře. Jelikož v obraně máme pořád tak trochu podstav, dohodli jsme se na spolupráci,“ řekl klubovému webu sportovní manažer Mladé Boleslavi Václav Nedorost. „Pomůže nám rozšířit zadní řady a obstarat konkurenci. Je to zkušený obránce se spoustou extraligových startů, který navíc zná zdejší prostředí.“

Zprávy ze dne 11. 8. 2022
15:39
11. 8. 2022
Mladá Boleslav

S bohatou kariérou se loučí hokejový bouřlivák. Zkušený obránce Martin Ševc už další sezonu nepřidá. „Nabídek bylo celkem dost, ale já už si řekl, že už to stačilo,“ řekl čtyřicetiletý bek pro klubový web Mladé Boleslavi, kde poslední dvě sezony působil jako kapitán. Někdejší český reprezentant má na kontě řadu úspěchů, čtyřikrát se stal mistrem Švédska a jednou slavil extraligový titul s Libercem. V poslední sezoně došel s Bruslaři až do semifinále play off. VÍCE čtěte ZDE>>>

Hokejový bouřlivák Martin Ševc ukončil profesionální kariéru
Zprávy ze dne 11. 8. 2022
10:19
11. 8. 2022
Mladá Boleslav

Do přípravy Mladé Boleslavi se zapojil Matěj Stříteský. Zkušený obránce ve městě automobilů úspěšně působil v letech 2014 až 2017 a stále je kmenovým hráčem BK. V minulé sezoně nastupoval za Litvínov, kde pobral 17 bodů (2+15) v 56 zápasech. S Vervou mu nicméně vypršela smlouva. Bruslaři příchod Stříteského na klubovém webu neoznačili jako zkoušku či boj o smlouvu. I tak by se pravděpodobně měl objevit i v přípravných zápasech.

Matěj Stříteský působil v minulé sezoně v Litvínově
Zprávy ze dne 27. 7. 2022
11:27
27. 7. 2022
Mladá Boleslav

Do Mladé Boleslavi se vrací známá tvář. Dres Bruslařů bude znovu oblékat v rámci hostování během nové sezony zkušený obránce David Štich. Příchodem ostříleného beka, který se na ledě nebojí hrát pořádně tvrdě, reagují Středočeši na nečekaný konec kariéry Kanaďana Mitche Fillmana a odchod mladého zadáka Davida Moravce do zámoří. „Oboustranně víme, co od sebe čekat. Je to zkušený obránce, který ví, jaká je jeho role. Pravdou je, že hráč jeho typu nám scházel," uvedl sportovní manažer Václav Nedorost. Třiatřicetiletý rodák z Plzně v minulé sezoně nastupoval za České Budějovice.

Zprávy ze dne 14. 7. 2022
16:18
14. 7. 2022
Mladá Boleslav

Kanadský obránce Mitchell Fillman nebude pokračovat v Mladé Boleslavi. Dvaatřicetiletý bek se nečekaně rozhodl ukončit aktivní kariéru. Důvodem jsou zdravotní problémy, které jej v minulých sezonách provázely. „Zranění posledních několika sezon si na mém těle začala vybírat svou daň. Bylo to velmi těžké rozhodnutí, ale nakonec převážilo moje zdraví a s tím související nutnost jít dál životem bez hokeje,“ uvedl Fillman na webu středočeského klubu. Fillman působil v BK od roku 2019, kdy přišel z Českých Budějovic. V poslední sezoně odehrál za Bruslaře v základní části 26 zápasů, ve kterých vstřelil gól a přidal dvě asistence. Ve 14 utkáních play off se bodově neprosadil, pomohl ale týmu k postupu do semifinále.

Kanadský obránce Mitchell Fillman už nebude pokračovat v Mladé Boleslavi, ukončil kariéru
Zprávy ze dne 5. 7. 2022
12:50
5. 7. 2022
Mladá Boleslav

Útočníka Adama Rašku čeká první zahraniční angažmá kariéry. Sedmadvacetieltý rodák z Kopřivnice, který v minulé sezoně oblékal dres Mladé Boleslavi, odchází do Velké Británie, kde bude hrát za Sheffield. U Steelers se někdejší hráč Komety, Chomutova, Karlových Varů či Českých Budějovic potká se zkušeným forvardem Martinem Látalem. „Chtěl jsem si vyzkoušet něco nového... Vyhecovat sám sebe a vyhrát ligu,“ uvedl Raška po svém přestupu do anglického klubu. 

 

Zprávy ze dne 15. 6. 2022
18:25
15. 6. 2022
Mladá Boleslav

Hokejisty extraligové Mladé Boleslavi posílí švédský útočník Pontus Aberg, který si v roce 2017 zahrál s Nashvillem finále Stanley Cupu. V NHL má na kontě včetně play off 150 zápasů, hájil také barvy Edmontonu, Anaheimu, Minnesoty a Toronta. Naposledy působil osmadvacetiletý hráč ve švédské lize v Timře.

Zprávy ze dne 6. 5. 2022
10:33
6. 5. 2022
Mladá Boleslav

Informace o odchodu do zámoří se potvrdily v případě Miloše Kelemena, který po roce v dresu Mladé Boleslavi odchází za výzvou do Arizony. Coyotes s ním podepsali dvouletý nováčkovský kontrakt na 817,5 tisíce dolarů ročně. 

Zprávy ze dne 1. 5. 2022
9:29
1. 5. 2022
Mladá Boleslav

V Mladé Boleslavi ale vedle posilování dochází také k odchodům. Ve středočeském klubu končí brankáři Jan Růžička (Mountfield HK) s Markem Schwarzem (konec kariéry). V obraně se loučí David Bernad a Dominik Vacík. Z útočníků nepokračuje u Bruslařů Oscar Flynn (Sparta?), Jan Grim, Tomáš Knotek, Tomáš Pospíšil a Adam Raška. Klub rovněž potvrdil, že z hostování se již nevrátí útočníci Valentin Claireaux, Jan Dufek, Adam Zbořil a brankář Andrej Košarišťan, který za Mladou Boleslav neodchytal jediný zápas. 

Zprávy ze dne 1. 5. 2022
9:23
1. 5. 2022
Mladá Boleslav

Po doplnění trenérského týmu dochází v Mladé Boleslavi také k odhalení prvních posil a potvrzených odchodů. Bruslařský klub zlákal celkem šest hráčů. Podle dřívějších informací iSport.cz do města automobilů přichází brankář Filip Novotný (Karlovy Vary/Mountfield HK). Z Českých Budějovic míří k Bruslařům mladý forvard Martin Beránek. Po prohraném finále play off přestupuje ze Sparty štírek Tomáš Šmerha, ke kterému se připojil obránce Radek Jeřábek. Středočeši rovněž ulovili dva slovenské reprezentační útočníky - majitele bronzu ze ZOH v Pekingu Pavola Regendu a Roberta Lantošiho (Linköping).

 

Zprávy ze dne 1. 5. 2022
8:55
1. 5. 2022
Mladá Boleslav

Po konci trenéra Radima Rulíka v Mladé Boleslavi už je jasné, jak bude vypadat trenérské složení na střídačce pro příští sezonu. Vedle již dříve představeného kouče Ladislava Čiháka bude u Středočechů působit dobře známý Petr Haken. Někdejší šéftrenér mládeže a trenér juniorů se na střídačku přemístil již v průběhu minulého ročníku po náhlém odchodu Pavla Patery, nyní ale bude pomáhat Čihákovi obzvláště tím, že prostředí u Bruslařů dobře zná. „Petr se na jaře osvědčil. Do kolektivu zapadl, byť to bylo neplánované, a týmu v nelehké situaci velmi pomohl. Nakonec se i on zapsal pod úspěch v podobě postupu do semifinále,“ uvedl sportovní manažer Václav Nedorost pro klubový web. 

Zprávy ze dne 27. 4. 2022
10:31
27. 4. 2022
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav má nového trenéra. Jak už dříve iSport.cz informoval, tým přebíra Ladislav Čihák, který v poslední sezoně působil v Mountfieldu HK. Původně měl vytvořit dvojici s Radimem Rulíkem, který ovšem přijal nabídku Pardubic. Klub aktuálně ještě hledá asistenta. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 22. 4. 2022
12:26
22. 4. 2022
Mladá Boleslav

Slovinský brankář Gašper Krošelj, finský obránce Alex Lintuniemi, další bek Tomáš Hanousek a útočník Matyáš Kantner budou i nadále hájit v extralize barvy Mladé Boleslavi, která s nimi uzavřela nové kontrakty. Bruslařský klub o tom informoval na svém webu.

Zprávy ze dne 14. 4. 2022
11:48
14. 4. 2022
Mladá Boleslav

Mladé Boleslavi budou nadále pokračovat „dvojčata“. Sehraná dvojice Ondřej NajmanPavel Kousal přidá ve městě automobilů společně už šestou sezonu. Bruslaři s oběma útočníky prodloužili smlouvu prostřednictvím uplatnění opce. „V Boleslavi už jsme oba jako doma,“ řekl Najman pro klubový web. „Ani u jednoho jsme samozřejmě neváhali. Jak Ondřej, tak i Pavel se v hierarchii týmu sunou každou sezonou směrem nahoru,“ dodal sportovní manažer Václav Nedorost. Kousal byl s 35 body (15+20) nejproduktivnějším hráčem týmu v základní části.

Mladá Boleslav půjde do nové sezony v prakticky totožných dresech jako minulý rok
Zprávy ze dne 10. 4. 2022
5:00
10. 4. 2022
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav má za sebou rozporuplnou sezonu. Po bídné základní části nakonec slavila postup do semifinále, ve kterém nestačila na Třinec (0:4 na zápasy). Jaké změny v kádru nastanou v létě? Na odchodu do NHL je démon letošního play off Miloš Kelemen i další hráči. Bruslaři už ale mají připravené i náhrady. Velká rošáda proběhne v brankovišti. Více čtěte ZDE >>>

Útočník Mladé Boleslavi Miloš Kelemen oslavuje proměněný vítězný nájezd
Zprávy ze dne 31. 1. 2022
15:42
31. 1. 2022
Mladá Boleslav

Místo představení „last minute“ posily před přestupovou uzávěrkou, museli v Mladé Boleslavi oznámit nečekanou ztrátu. Jak dříve informoval iSport.cz, na vlastní žádost se ve středočeském klubu loučí trenér Pavel Patera. „Myslím, že to bylo oboustranně složité a bolestivé rozhodování. Nakonec jsme souhlasili s tím, že Pavlovi vyhovíme a spolupráci ukončíme,“ uvedl Jan Tůma, generální manažer Bruslařů pro klubový web. Radima Rulíka tak pro zbytek sezony na lavičce doplní Petr Haken. VÍCE ČTĚTE ZDE<<<

   

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud