Květoslav Šimek
18. dubna 2024 • 15:25

Smutná zpráva pro Třinec i Slovensko. Marinčin je zraněný, v sezoně dohrál

Vstoupit do diskuse
63
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinecký obránce Martin Marinčin dohrál. Po zákroku pardubického Lukáše Sedláka ve druhém extraligovém finále má slovenský hokejista prasklý dvanáctý obratel. „Sezona pro něj skončila,“ informuje třinecký klub. Není to těžká rána jen pro Oceláře, ale i pro slovenskou reprezentaci. S Marinčinem se počítalo jako s klíčovým bekem národního týmu pro mistrovství světa v Praze a Ostravě.



Dvaatřicetiletý obránce je výraznou oporou Ocelářů. V play off byl suverénně nejvytíženějším hráčem, v šestnácti zápasech nasbíral 4 body (0+4). V základní části měl ze 46 duelů 19 bodů (3+16) a nejlepší čísla v účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech (+22).

Ve druhém finále v Pardubicích dostal Marinčin po odehrání puku hit od Lukáše Sedláka. Nebyl na něj dostatečně připravený, zády šel přímo na mantinel. Zůstal dlouho ležet, do kabiny mu museli spoluhráči a ošetřující lékař pomáhat. Okamžitě jel na vyšetření do nemocnice.

Výsledek ošetření je fatální. „Prasklý dvanáctý obratel,“ informoval klub. „Kromě zbytku finále play off tak přijde i o mistrovství světa v Česku.“

Třinec tím přišel už o druhého klíčového muže defenzivy. Jakub Jeřábek se dává dohromady po dvojnásobné zlomenině nohy. Shodou okolností to bylo také v duelu proti Pardubicím. Na konci základní části mu nohu přilehl Richard Pánik.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
63


Články odjinud