12. června 2019 • 15:43

Šílená nehoda a vážné zranění! Froome smrkal, v šedesátce to napálil do zdi

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle se čtyřnásobnému šampionovi Tour de France Chrisi Froomovi vůbec nepovedlo. Při středeční prohlídce trati před časovkou na Critériu du Dauphiné měl vážnou nehodu a se zlomenou stehenní kostí, loktem a několika žebry skončil v nemocnici. O šanci na pátý triumf na nejslavnějším cyklistickém etapovém závodě ho přitom připravila nepozornost při smrkání!



"Je jasné, že na Tour startovat nebude. Jeho stav je velmi vážný," řekl televizi France 3 Dave Brailsford, šéf Froomeova týmu Ineos (dříve Sky). "Vrazil do zdi, byla to vážná nehoda. Bude trvat dlouho, než bude moci zase závodit," dodal Brailsford s tím, že několik minut po pádu měl hvězdný cyklista problémy s mluvením.

K nehodě došlo ve vesnici Saint-André d'Apchon na rovině ve sjezdu, kdy si Froome projížděl trasu časovky se svým nizozemským kolegou Woutem Poelsem. "Jeli hodně rychle, asi 60 km za hodinu. Hodně foukalo, a když dal ruce z řidítek, aby se vysmrkal, vítr mu strhl přední kolo. On poté vrazil do zdi," uvedl Brailsford.

Froome byl nejprve převezen do nemocnice v Roanne, kde vyšetření potvrdila zlomeniny pravého stehna, pravého lokte a několika žeber. Poté byl letecky přepraven do univerzitní nemocnice v St. Etienne k další léčbě.

Záchranářo vykládají Chrise Frooma ze sanitky v nemocnici, kam musel být s vážným zraněním převezen
Záchranářo vykládají Chrise Frooma ze sanitky v nemocnici, kam musel být s vážným zraněním převezen

Slavného cyklistu nyní čeká několikaměsíční pauza, jejíž přesná délka se nedá odhadnout. "Chris neskutečně dřel, aby se dostal do skvělé formy pro Tour, o kterou teď bohužel přišel. Ale co Chrise odlišuje od ostatních, je jeho psychická síla a odolnost - a my ho budeme plně podporovat v léčbě a pomůžeme mu v jeho snaze o splnění dalších budoucích cílů," uvedl Brailsford.

Čtyřiatřicetiletému Froomeovi patřilo po třech etapách v průběžném pořadí Critéria du Dauphiné osmé místo. V šestadvacetikilometrové časovce měl útočit na posun vzhůru.

Závod vyhrál v letech 2013, 2015 a 2016 a následně vždy ovládl i Tour de France, na které zvítězil také předloni. Loni se Froome musel na Tour spokojit s třetím místem za krajanem a týmovým kolegou Geraintem Thomasem a Nizozemcem Tomem Dumoulinem.

Tour de France odstartuje 6. července v Bruselu, vše o 106. ročníku závodu najdete zde »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud