26. července 2015 • 12:39

Útok na cíl Tour de France? V Paříži policie střílela na auto!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neznámý muž se dnes ráno pokusil prorazit bezpečnostní bariéru postavenou na náměstí Svornosti v Paříži, kde poslední etapou skončí cyklistický závod Tour de France. Policisté na vůz stříleli, ale zjevně nešlo o terorismus a nikdo nebyl zraněn, napsala agentura Reuters s odvoláním na policii.



Agentura AFP předtím uvedla, že neznámý řidič narazil kolem 08:00 poblíž bulváru Champs Elysées do jednoho z aut a začal ujíždět ve snaze vyhnout se kontrole policistů, kteří jsou tam kvůli Tour de France rozmístěni.

Řidič poté zamířil na náměstí Svornosti, kde narazil do bariéry vztyčené kvůli závodu. Strážci pořádku vypálili na jeho auto několik střel, aby ho zastavili, což se jim nepodařilo. Nikdo zjevně nebyl zraněn.

Francouzská policie hledá stopy po autě, které narazilo do bariéry, která odděluje místa pro diváky finiše Tour de France v Paříži
Francouzská policie hledá stopy po autě, které narazilo do bariéry, která odděluje místa pro diváky finiše Tour de France v Paříži

"Je to drobný incident. Nebyl namířen proti Tour de France, není to terorismus. Šlo jen o odmítnutí uposlechnout výzvu policie, což se za den stane mnohokrát," citoval Reuters nejmenovaného pařížského policistu.

Očekává se, že závěrečnému finiši závodníků budou na náměstí Svornosti a na Champs Elysées přihlížet statisíce diváků.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud