19. června 2017 • 10:32

Tenisový maraton na DIGI Sportu: turnaje v Halle a Queens Clubu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krátce po skončení druhého grand slamu ročníku French Open, jímž vyvrcholila antuková sezona, se světoví tenisté přesunuli na travnaté povrchy, kde startují dva turnaje ATP World Tour 500. Blíží se Wimbledon a na kurty se vrací Roger Federer. Naopak Rafael Nadal si po triumfu na Roland Garros naordinoval odpočinek a představí se až ve Wimbledonu.



Španělský antukový mág svým rozhodnutím zarmoutil pořadatele turnaje v londýnském Queen´s Clubu, dějišti slavného Wimbledonu, který začne v pondělí 3. července. Nadalovi se po antukových triumfech asi nelze příliš divit. Jeho tělo potřebuje odpočinek.

Hlavní hvězdou v Londýně tak bude stále ještě světová jednička Andy Murray, pětinásobný turnajový šampion. Diváci se mohou těšit také na Švýcara Stanislase Wawrinku, Milose Raonice z Kanady, Chorvatského bijce Marina Čiliče nebo na Čecha Tomáše Berdycha.

Český tenista po neúspěchu na French Open, kde vypadl už ve druhém kole, ukončil spolupráci s chorvatským trenérem Goranem Ivaniševičem a na oblíbené trávě se pokusí konečně uspět. Vždyť ve Wimbledonu dosáhl zatím největšího úspěchu kariéry. V roce 2010 se tu probil do finále, v němž podlehl Rafaelu Nadalovi. Před londýnským turnajem se rozehrával na trávě už na turnaji ve Stuttgartu, kde ale skončil už v osmifinále.

Turnaj Aegon Championship v londýnském Queen´s Clubu se hraje od pondělí 19. června a sledovat jej můžete na kanálu DIGI Sport 2.

Federer se vrací

Velkou pozornost budou tenisoví fanoušci upínat k druhému turnaji ATP World Tour 500, který se v týdnu odehraje v německém Halle. Poté, co vynechal celou antukovou sezonu, se na kurty vrací fenomén úvodu letošního roku: Roger Federer ze Švýcarska.

V případě Rogera Federera půjde v Halle ve skutečnosti o návrat č. 2, protože v minulém týdnu se chtěl rozehrát na turnaji v německém Stuttgartu, ale překvapivě nestačil už v prvním kole na německého veterána Tommyho Haase. Devětatřicetiletý tenista si zahraje i na trávě v Halle. Turnaj dvakrát – v letech 2009 a 2012 – ovládl.

Naváže tenisový elegán Federer na výkony, jimiž udivoval na Australian Open a následně na turnajích Indian Wells i v Miami? Vybral si dobrou adresu: v Halle vyhrál už osmkrát, naposledy předloni. V cestě mu bude stát například Kei Nishikori z Japonska, Rakušan Dominic Thiem, německá vycházející hvězda Alexander Zverev, Gael Monfils z Francie.

Kromě Rafaela Nadala bude na turnajích v příštím týdnu scházet další světový hráč, Srb Novak Djokovič. Ten je letos jenom stínem nedávné mašiny na triumfy. Naposledy prohrál ve čtvrtfinále French Open s Dominicem Thiemem, ve třetím setu dostal kanára a podle někdejší světové jedničky Johna McEnroa působil na kurtu odevzdaně, jako by ani nechtěl hrát. Krize nedávné jedničky je hlubší, než se v úvodu sezony zdálo.

I bez Djokoviče ale bude v tenisovém týdnu na co koukat. Druhý pokus Rogera Federera o navázání na triumfy z úvodu sezony mohou tenisoví fanoušci sledovat od pondělí 19. června na kanálu DIGI Sport 1 >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud