28. prosince 2015 • 22:47

Nemůžeme si jít jen zahrát hokej, řekl hradecký Kudrna

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Série hokejistů Hradce Králové, kteří pod novým trenérem Vladimírem Kýhosem šestkrát za sebou bodovali a z toho pětkrát vyhráli, se po Vánocích zastavila. Mountfield prohrál v sobotu v Liberci 4:5, dnes na Spartě 2:5 a podle útočníka Jaroslava Kudrny se musí tým opět vrátit k defenzivní práci, která jej při úspěšné sérii zdobila.


"Deset gólů za dva zápasy, to není málo, takže si to musíme rozebrat. Nemůžeme si jít jen zahrát hokej. Musíme do toho dát víc zodpovědnosti a jít zase tou cestou, co nás zdobilo ve vítězných zápasech, které končily 2:1 nebo 3:1," řekl novinářům Kudrna.

Východočeši hráli podobně jako v sobotu v Liberci herně vyrovnanou partii, ale kvůli čtyřem inkasovaným gólům během necelých čtyř minut v závěru druhé třetiny prohrávali už 0:5. "To se nám nemůže stávat. Jedna lajna dostane gól a následuje další... Nevím, jestli se na to nesoustředíme. Bylo tam hluché místo, hodně vyloučení a z 0:5 po druhé třetině se s tím už dá jen těžko něco dělat," podotkl Kudrna.

Ve třetí třetině alespoň Mountfield dvěma góly vylepšil trošku náladu početné skupiny svých fanoušků, kteří tým i za nepříznivého stavu dál povzbuzovali. "I kvůli lidem jsme to nevypustili a trošku jsme to zkorigovali. Fanouškům patří velká pochvala. Je to to jediné, co jsme dneska vyhráli. Patří jim poklona, že přijeli, a omluva od nás, že jsme nedokázali nějaký bod vydolovat," řekl čtyřicetiletý forvard.

Sám mohl za stavu 0:1 ve druhé třetině vyrovnat, ale v úniku na gólmana Tomáše Pöpperleho nevyzrál. "Určitě by to mohlo být jiné, kdybych to hodil nad ten beton a bylo to 1:1. Ale takový je sport. Nedal jsem, dostali jsem tam ty čtyři kousky a bylo po zápase," litoval Kudrna.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud