27. prosince 2017 • 20:53

Karlovy Vary nově vedou první hokejovou ligu o skóre

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Karlových Varů v 34. kole první ligy porazili Litoměřice 2:1 v prodloužení a dostali se do čela tabulky o skóre před České Budějovice, které podlehly 1:3 ve Vsetíně. Třetí zůstává Kladno, jež v předehrávce podlehlo Přerovu 2:3 a ztrácí dva body.


Karlovy Vary poslal do vedení ve 14. minutě útočník Jaromír Kverka po nahrávce slovinského obránce Sabahudina Kovačeviče. Litoměřicím se zásluhou beka Aleše Pavlase podařilo v 38. minutě vyrovnat. Bod navíc pro Energii zařídil vteřinu před koncem prodloužení Kovačevič, jemuž přihrál Kverka. Západočeši se díky lepšímu skóre vrátili do čela soutěže.

Motor v předchozích dvou zápasech zdolal Vsetín 4:1 a 8:0, třetí prohru ale Valaši nepřipustili. O třech bodech pro šestinásobné mistry extraligy rozhodl v čase 36:12 David Vítek, který zlomil nerozhodný stav 1:1. Šestadvacetiletý útočník pak v závěrečné dvacetiminutovce zařídil konečnou podobu výsledku.

Prostějov uspěl ve Frýdku-Místku 5:2 a radoval se ze sedmé výhry po sobě. Za Jestřáby se dvakrát prosadil nejproduktivnější hráč ligy Jan Rudovský. Domácí prohráli popáté v řadě.

Slavia si díky výhře 5:2 nad Ústí nad Labem připsala čtvrtý triumf za sebou. Pražané rozhodli ve druhé části, ve které si za nerozhodného stavu 1:1 vypracovali vedení 4:2.

Benátky nad Jizerou porazily poslední Kadaň 7:3 a zvítězily poprvé od 4. listopadu, kdy zdolaly právě Trhače. Od té doby následovala série dvanácti proher. Rozhodující moment utkání nastal v 24. minutě, kdy Středočeši v rozmezí pouhých sedmi vteřin odskočili z 2:1 na 4:1. Kadaň se sice ve třetí třetině dotáhla na rozdíl jedné branky, ale Benátky poté třikrát skórovaly. V dresu domácích vstřelil hattrick jednadvacetiletý Zdeněk Král, který k němu přidal i nahrávku. Opačnou bilanci si připsal o čtyři roky mladší útočník Jan Jeník.

Třebíč vyhrála nad Havířovem 3:2, přestože po dvou třetinách vedla už o tři branky. Horácké Slavii pomohly k plnému bodovému zisku dvě využité přesilové hry. Havířov nebodoval po čtyřech duelech.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud