18. března 2018 • 16:25

Biatlonisté byli v závěrečné štafetě SP v Oslu desátí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští biatlonisté zakončili sezonu Světového poháru desátým místem v závěrečné štafetě v Oslu. V domácím prostředí na Holmenkollenu zvítězili v závodě na 4x7,5 kilometru potřetí v ročníku Norové před Rakouskem a Ruskem.


Češi absolvovali poslední závod před finále SP v Ťumeni, kam na protest kvůli ruskému dopingu příští týden nepojedou, ve složení Ondřej Moravec, Michal Krčmář, Jaroslav Soukup a Adam Václavík. Hned od první Moravcovy střelby se pohybovali mimo elitní desítku, kam se posunuli až v závěru díky heroickému výkonu Václavíka.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Jilemnice, jenž přebíral štafetu od loučícího se Soukupa na čtrnáctém místě, zlikvidoval na posledním úseku více než minutovou ztrátu na průběžně desáté USA. Italského finišmana Daniele Cappellariho porazil Václavík o pouhé tři desetiny sekundy. České kvarteto absolvovalo závod s devíti dobíjeními bez trestného kola.

Díky dnešnímu výsledku by si podle neoficiálních propočtů měli Češi udržet takové pořadí v Poháru národů, jež by jim i pro příští sezonu zajistilo pět míst v individuálních závodech SP.

Pro třetí vítězství ve čtvrtém štafetovém závodu si dojeli Norové s náskokem 50,3 sekundy před Rakouskem. Třetí Rusko ztratilo 56,9 sekundy.

Světový pohár vyvrcholí příští týden individuálními závody v Ťumeni, kde by neměly podle dřívějších vyjádření na protest startovat týmy Česka, Kanady, USA a Ukrajiny.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud