19. června 2018 • 16:05

Do Liberce přijde zahraniční útočník, Slovan hledá ještě stopera

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalový Liberec angažoval v letní přestávce zatím tři posily a rád by ještě doplnil minimálně dva posty. Těsně před dokončením je příchod zahraničního útočníka a Slovan se rovněž poohlíží po stoperovi poté, co se mu nepovedlo získat Davida Hovorku ze Sparty Praha.


"Mrzí nás to, že se jeho příchod nepovedlo dotáhnout. O Davida jsme hodně stáli. Hrál tu, zná prostředí. Takže jedním otazníkem je stoper a pak útok. Musíme vyřešit hroťáka. Takže ještě dvě jména možná brzy oznámíme," řekl na tiskové konferenci ředitel klubu Libor Kleibl.

Hostování ve Slovanu skončilo Matěji Pulkrabovi, který dal v uplynulé ligové sezoně deset gólů, i dalšímu útočníkovi Martinu Graiciarovi. Šestý celek minulého ligového ročníku proto do ofenzivy angažoval Elvise Mashikeho Sukisu z druholigových Českých Budějovic, navíc se vrátil z hostování Radek Voltr a blízko je příchod další útočné posily.

"Máme vytypovaného jednoho útočníka ze zahraničí, jsme ve finální fázi. Jméno bych zatím nechtěl říkat, nechci to zakřiknout. Možná za týden to už bude jasné. Chceme hotového hráče, typologicky jako třeba Džeko. Našli jsme jednoho, který splnil na 90 procent naše představy," uvedl nový kouč Slovanu Zsolt Hornyák, který po sezoně nahradil Davida Holoubka.

Vedle Mashikeho Sukisy zatím Liberec angažoval ještě slovenského záložníka Martina Koscelníka a dalšího středopolaře Aleše Nešického z druholigového Táborska. Naopak do Slavie Praha odešel kapitán Vladimír Coufal, hostování vedle Pulkraba s Graiciarem vypršelo i Filipu Havelkovi, Tomáši Wiesnerovi a Václavu Pilařovi a smlouva skončila Danielu Bartlovi s Milošem Bosančičem.

"Takže možná ještě doplnit post špílmachra, kvůli tomu, že Miloš tu není. Popřípadě ještě ten post stopera. Musí to být ale lepší hráči, než momentálně máme," uvedl Hornyák.

"Nerad bych sem tahal průměrné hráče ze Slovenska. Pro mě jsou hráči buď dobří, nebo špatní. A nezáleží na tom, odkud jsou. Ale i v zahraničí jsem razil cestu, že jsem raději dával šanci domácím hráčům, odchovancům, pokud to bude možné. I s ohledem na adaptaci a to, že odpadne jazyková bariéra," doplnil pětačtyřicetiletý slovenský kouč, který působil v Arménii, krátce na Maltě a naposledy v ruském Vladivostoku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud