18. října 2018 • 20:40

V souboji lídrů extraligy volejbalistek ztratila Olomouc jen set

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Souboj prvního a druhého týmu extraligové tabulky vyhrály olomoucké volejbalistky. Svěřenkyně trenéra Jiřího Teplého, považované po letním posílení za největší favoritky soutěže, zvítězily v utkání čtvrtého kola v Liberci 3:1.


Oba celky šly do utkání bez ztráty bodu, ale jediným úspěchem Liberce se nakonec ukázalo vyrovnání na 1:1. Další sety vyhrála Olomouc jednoznačně 25:17, 25:16 a udržela první místo.

"První set byl z naší strany trochu nervózní. Byli jsme zbrklí a spěchali na bloky, které se nám tím pádem nedařily. V koncovce se to naštěstí zlepšilo a uhráli jsme ji ve svůj prospěch. Druhý set jsme odehráli velmi špatně a ztratili jej vlastními nevynucenými chybami. Od třetího se naše hra začala výrazně lepšit a už jsme až do konce zůstali nad soupeřem," řekl Teplý na klubovém webu.

Vítězný tým si připsal deset es a 17 bodových bloků. Na síti výtečně bránila zejména Veronika Trnková, která zastavila šest libereckých útoků a celkově byla s 18 body nejplatnější hráčkou olomouckého celku. Ten v příštím týdnu vstoupí do Ligy mistryň, v druhém předkole ho ve středu čeká domácí zápas proti rumunskému klubu Alba Blaj.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud