22. října 2018 • 10:38

Real Madrid si proti nám bude chtít zastřílet, tuší Petržela

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Plzeňští fotbalisté Milan Petržela a Patrik Hrošovský před úterním zápasem Ligy mistrů v Madridu nepovažují za výhodu, že se Real trápí a pět soutěžních utkání nevyhrál. "Bílý balet" oba záložníci stále považují za jeden z nejlepších týmů světa.


"Nedaří se jim, ale myslím, že ani na začátku minulé sezony se jim tolik nevedlo a vyhráli Ligu mistrů. Kvalita je tam obrovská, takže hovořit, že nemají formu, by bylo trošku nadnesené," řekl před odletem novinářům Hrošovský.

"Real je jedno z největších mužstev na světě a furt má nejvyšší zvuk. Teď měli nějaká klopýtnutí, ale to asi moc neznamená. Předpokládám, že jsou úplně v pohodě a že si budou chtít proti nám zastřílet," doplnil Petržela.

Souboj s Realem bere jako velký svátek. "Nevím, jestli si ještě někdy budu moci proti Realu Madrid zahrát. Je to tým, který třikrát vyhrál Ligu mistrů, takže je to velká věc," přidal Hrošovský. "Samozřejmě se těšíme, je to něco velkého pro nás pro všechny. Máme velká očekávání a uvidíme, jak to dopadne," uvedl Petržela.

Ten před sedmi lety společně s Davidem Limberským a Danielem Kolářem při plzeňské premiéře v Lize mistrů zažil utkání na stadionu jiného španělského giganta Barcelony.

"Vzpomínám si, byli jsme takoví uvolnění a nikdo od nás nic nečekal. Spíš jsme tam jeli s očekáváním, podívat se, jak to tam vypadá. Samozřejmě jsme chtěli také dovézt nějaký rozumný výsledek, což se nám povedlo, prohráli jsme v uvozovkách jenom 0:2. Teď jsme asi ve stejném rozpoložení, jako když jsme odlétali na Barcelonu," míní Petržela. "Je to hodně podobné. Oba mančafty jsou hrozně vyspělé, kombinační a silné, takže nás určitě čeká hodně práce," přidal pětatřicetiletý záložník.

Na hřišti by se mohl často potkávat s Brazilcem Marcelem, který je považován za nejlepšího levého obránce světa. "Ještě jsem proti němu nehrál. Znám ho jenom z televize, kluka jednoho vlasatého," usmíval se Petržela.

Plzeň podle obou hráčů může uspět, když bude hrát týmově. "Musíme plnit pokyny, které nám dá trenér. Samozřejmě jsou tam jednotlivci a výborní fotbalisti, ale musíme působit jako mančaft pohromadě," uvedl Petržela. "Bude to těžké. Oni jsou dobří kombinačně, takže bude důležité, abychom hráli organizačně a snažili se nějaké brejky využít," řekl Hrošovský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud