11. ledna 2019 • 17:21

Lezec Ondra se těší na olympijskou přípravu v novém centru v Brně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Exhibiční závod otevřel lezecké centrum Hangar, které vzniklo ve spolupráci s Adamem Ondrou, jedním z nejlepších lezců světa. Je zaměřené na bouldering a bude dalším oficiálním tréninkovým centrem reprezentace. Svojí rozlohou jde o největší centrum v ČR.


"Velká a moderní boulderová stěna je něco, co mi v Brně už dlouho chybělo, takže když se tenhle projekt objevil, byl jsem nadšený, že se na něm můžu podílet. Hangar je lezecké centrum minimálně evropské úrovně," řekl při dnešním slavnostním otevření Ondra.

Spolupráce s centrem není pro Ondru ani trochu formální záležitostí. Letos jej čeká sezona plná závodů a příští rok už bude vše směřovat k olympiádě v Tokiu, kde bude mít toto sportovní odvětví premiéru pod pěti kruhy. "Budu zde trávit spoustu času a moc se na to těším," podotkl s úsměvem Ondra, jehož jméno má centrum v podtitulu.

S rozlohou 1200 metrů čtverečních nemá centrum v zemi konkurenci. K dispozici zde bude 250 boulderových cest všech obtížností pro závodní i rekreační lezce, ale i pro rodiny s dětmi. "Je zde pochopitelně i profesionální stěna pro potřeby reprezentace. Všechny chyty jsou od předních výrobců a odpovídají posledním trendům," řekl manažer centra Tomáš Labounek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud