18. ledna 2019 • 18:04

Verdasco dal při mečbolu dvojchybu a bitvu s Čiličem prohrál

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Loňský finalista Marin Čilič utekl ve 3. kole Australian Open v pěti setech "z lopaty" Fernandu Verdascovi, který proti němu nevyužil dva mečboly. Zkušený španělský tenista mohl v tie-breaku čtvrtého setu ukončit zápas s chorvatským favoritem při vlastním podání, ale v klíčovém okamžiku udělal dvojchybu. Čilič postoupil po více než čtyřech hodinách a vítězství 4:6, 3:6, 6:1, 7:6 (10:8), 6:3.


"Tohle byl hodně náročný tie-break. Nakonec rozhodl jeden úder. S tou páskou (u mečbolu) jsem měl trochu štěstí. Myslím, že jsem byl vůbec v klíčových okamžicích šťastnější," uvedl Čilič poté, co po čtyřech hodinách a 18 minutách slavil postup do osmifinále.

Verdasco nastřílel 27 es a většinu zápasu se mohl o podání opřít, v klíčovém okamžiku ho ale zradilo. První mečbol Čilič odvrátil při vlastním servisu, ale při druhém byl vydán na milost Verdascovi. K jeho štěstí pětatřicetiletý Španěl druhým podáním trefil jen pásku a z promarněné šance se už nevzpamatoval.

Sedmý hráč světa Čilič ze stavu 7:8 v tie-breaku otočil na 10:8 a v pátém setu nedal Verdascovi šanci. "Neuvěřitelné, to teda byly emoce. Když jsem prohrával 0:2 na sety, musel jsem pak zdolat velký kopec," oddechl si bývalý vítěz US Open, jemuž se podařilo otočit zápas po prohře v úvodních dvou setech posedmé v kariéře. "Prostě spadnete do propasti a pak uvidíte, co se s tím dá dělat," dodal třicetiletý Chorvat, jenž se o čtvrtfinále utká s dalším Španělem Robertem Bautistou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud