16. února 2019 • 19:52

Žabiny v boji o pozice před play off zaváhaly v duelu s Nymburkem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Žabiny Brno prohrály v 19. kole ligy basketbalistek důležitý zápas o výhodnou pozici před play off s Nymburkem 74:77 a v tabulce klesly z třetího na páté místo. Kromě jejich přemožitelek se před ně dostal i Hradec Králové, který čtrnáctinásobné šampionky vystřídal na třetí pozici po vítězství nad Ostravou 100:64.


Nymburk prohrával v úvodu druhého poločasu až o 14 bodů, v závěrečné čtvrtině ale manko stáhl a v těsném závěru vybojoval výhru o tři body. Skóre uzavřela dvěma proměněnými trestnými hody Chloe Lynn Wellsová, která si celkem připsala 29 bodů.

Královéhradecké basketbalistky měly utkání s Ostravou od počátku pod kontrolou. První čtvrtinu vyhrály 35:8 a v úvodu druhého poločasu se jejich náskok vyšplhal až na 37 bodů. Vedení pak v poklidu kontrolovaly až do konce.

Bez porážky dál procházejí sezonou úřadující šampionky z USK, které v duelu dvou nejlepších týmů tabulky přehrály KP Brno 83:56. Isabelle Harrisonová táhla vítězky s 19 body, Alyssa Thomasová přidala k 17 bodům devět doskoků.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud