Jan Malý
25. února 2019 • 22:36

Poslední dva zápasy Slavie ukázaly: Ať hraje kdokoliv, není slabinou

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový stav by si asi nechal líbit každý trenér. Máte kádr nabuzených hráčů, kteří jsou ve formě, můžete postavit prakticky kohokoliv a stejně máte dobrý předpoklad, že se nespletete. V takové situaci je momentálně trenér Slavie Jindřich Trpišovský, tedy alespoň jak napověděly poslední dva zápasy, které jeho parta bravurně zvládla. Čtyři góly nasypala Genku i Slovácku.



Do náročného a mimořádně sledovaného utkání v Genku nasadíte hráče, který předtím na jaře nehrál ani minutu. Zahraje skvěle, přesto ho v dalším ligovém zápase se Slováckem necháte na lavičce. To je případ slávistického záložníka Ibrahima Traorého. Bláznovství? Možná na první pohled, ale kouč červenobílých Jindřich Trpišovský si tohle může dovolit.

Trpišovský udělal proti Slovácku v porovnání s duelem v Evropské lize v Genku, který vyšel Slavii náramně, tři změny v sestavě. Na přesvědčivosti jeho souboru to nebylo znát. Traorého nenasadil od úvodní minuty z taktických důvodů, Jana Bořila a Jaromíra Zmrhala nechal odpočívat, aby dočerpali síly a neriskovali zranění.

Nevadilo to. Že hrál levý obránce Jaroslav Zelený poprvé na jaře? No a. Svůj part proti nepříjemnému soupeři z Moravy zvládnul v pohodě. Na dvacet minut pak vlétl do zápasu dosud opomíjený rumunský záložník Alexandru Baluta, byl při chuti a ukázal, že je připraven.

Stoper Michael Ngadeu, skála, bez níž si v úvodu jara leckdo jen těžko dovedl sestavu představit, nehrál v Genku (kvůli trestu za žluté karty) ani proti Slovácku, kdy byl na lavičce. Trpišovský možná nechtěl pokoušet, že by se mu na další utkání s Bohemians vykartovali dva stopeři, protože Ondřej Kúdela dostal čtvrtou žlutou kartu a bude v Ďolíčku chybět. Ngadeu jich má sedm.

Je vidět, jak kvalitní kádr má Trpišovský k dispozici. Momentálně může prakticky kdokoliv z něj kdykoliv naskočit, aniž by byl slabinou. Alespoň poslední dva zápasy to naznačily. Slavia je zvládla výtečně.

Vše o Slavii čtěte ZDE>>>

SESTŘIH: Slavia - Slovácko 4:0. Sešívaní neměli slitování, hotovo bylo do hodiny
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud