Pavel Bárta
14. května 2018 • 09:18

Češi béčkaře zvládají, a tak to vždycky nebylo. I to něco ukazuje

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně střelby, bezproblémové vítězství. Ani Francouzi moc nebodali. A jestli chtěli, brzy svoje bajonety zase schovali a přestali. Český celek jim to prostě nedovolil. Je pravda, že stejně jako Bělorusové ho ani Treille a spol. moc neprověřili. Ale bylo to i tím, že rychle nastřílel góly a nic takového nepřipustil.



Zápasy s béčkaři elitní skupiny dosud Jandačův výběr zvládal s přehledem. To taky ovšem něco ukazuje, nebývalo to tak vždycky. Vlastně každý rok by se našel zápas s některým z otloukánků, při kterém vstávaly vlasy hrůzou.

Loni v Paříži reprezentanti udolali Norsko 1:0 v prodloužení. V Moskvě 2016 vyhráli nad Lotyšskem 4:3 až po nájezdech, Kazachstán porazili 3:1. V Praze 2015 zvítězili nad Lotyši 4:2, v Minsku 2014 se s Francií rozcházeli s výsledkem 5:4 v prodloužení.

Přitom tehdy utekli nejhoršímu, po první třetině se schylovalo málem k tragédii: 1:3 pro Francii. Toho všeho jsou na dánském ledě ušetřeni. A všichni ostatní taky.

Po strhujících obratech proti Slovensku, Švýcarsku a Rusku je jim dopřáno trochu klidu, než přijde to podstatné a nejdůležitější. Tihle soupeři české hokejisty na mistrovství světa možná tak neprovětrají, ale i tohle je dobré znamení před klíčovým zápasem turnaje. Třeba taky díky tomu nezůstane jen u čtvrtfinále.

FAKTA MS: Češi postupují do čtvrtfinále! Rittich myslel na steaky
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 03:41. Pastrňák, 07:58. Pastrňák, 14:11. Jaškin, 21:37. Horák, 27:41. Horák, 50:32. Nečas

Sestavy

Domácí: Quemener (28. Ylönen) – Auvitu, Manavian (A), Gallet, Hecquefeuille (A), Raux, Janil, Thiry – Rech, Guttig, Fleury (C) – Treille, Texier, T. Da Costa – Douay, Bouvet, Claireaux – Leclerc, Ritz, Perret – Lamperier.

Hosté: Rittich (Francouz) – Gudas (A), Šulák, Hronek, Moravčík, D. Sklenička, Polášek, J. Krejčík – Pastrňák, Krejčí, Jaškin – Řepík, Faksa, Červenka (C) – Hyka, Nečas, D. Kubalík – Horák, Plekanec (A), Chytil – R. Kousal.

Rozhodčí

Kubus (SVK), Ohlund (SWE) – Kilian (NOR), Vanoosten (CAN)

Stadion

Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst)

Návštěva

6252 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud