16. března 2022 • 10:38

Problémy před MS: Mäki nepustí koronavirus, atlety trápí i střevní chřipka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mílařka Kristiina Mäki se nezúčastní halového mistrovství světa v Bělehradě. Finalistka olympijských her v Tokiu měla před středečním odletem na vrchol halové atletické sezony pozitivní test na koronavirus. Do Srbska s výpravou zatím kvůli zdravotním problémům nezamířila ani překážkářka Helena Jiranová.



Mäki v úterním rozhovoru pro deník.cz prozradila, že se covidem nakazili její partner Filip Sasínek i syn Kaapo. Sice se snažila izolovat, ale onemocněla rovněž.

„Podle nejčerstvějších informací se k výpravě nepřipojí, protože i ten retest byl pozitivní,“ řekla novinářům na letišti šéflékařka české reprezentace Karolína Velebová.

Česká rekordmanka na 1500 metrů pod širým nebem to pak komentovala na svém facebooku. „Ta svině covid přišla po dvou letech i za mnou, takže nepoběžím na halovém mistrovství světa tento víkend. Mrzí mě to, ale všechno má svůj důvod. Díky všem, kdo fandí a jsou se mnou, i když jedeme zrovna dolů,“ napsala.

Jiranovou, která by měla reprezentovat na 60 metrů překážek, postihly střevní problémy. „Vypadá to, že se jedná o nějakou jednodenní střevní chřipku, které bohužel lítají po více lidech. Pokud vše dobře dopadne, tak snad odletí zítra, nejpozději v pátek. Uvidíme, jestli se z toho nějak dostane a bude schopná cestovat. Dneska by cestu určitě nezvládla,“ přiblížila Velebová.

Do Bělehradu tak dnes odletělo třináct z patnácti nominovaných atletů včetně českých rekordmanů Pavla Masláka, Tomáše Staňka a Petra Svobody.

ONLINE PŘENOS - Koronavirus ve sportu
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Fotbal Fotbal Hokej Hokej Novak Djokovič Novak Djokovič Svět Svět
Obnovit
Zprávy ze dne 2. 1. 2022
13:22
2. 1. 2022
Svět

Sedminásobný držitel Zlatého míče Lionel Messi měl pozitivní test na koronavirus. Vedení Paris Saint-Germain ohlásilo, že má v týmu před pondělním zápasem Francouzského poháru celkem čtyři nakažené fotbalisty a jednoho člena realizačního týmu. Vedle Messiho museli do izolace obránce Juan Bernat, rezervní brankář Sergio Rico a devatenáctiletý záložník Nathan Bitumazala. PSG by i tak mělo v pondělí nastoupit k pohárovému zápasu na hřišti třetiligového Vannes.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud