16. března 2022 • 10:38

Problémy před MS: Mäki nepustí koronavirus, atlety trápí i střevní chřipka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mílařka Kristiina Mäki se nezúčastní halového mistrovství světa v Bělehradě. Finalistka olympijských her v Tokiu měla před středečním odletem na vrchol halové atletické sezony pozitivní test na koronavirus. Do Srbska s výpravou zatím kvůli zdravotním problémům nezamířila ani překážkářka Helena Jiranová.



Mäki v úterním rozhovoru pro deník.cz prozradila, že se covidem nakazili její partner Filip Sasínek i syn Kaapo. Sice se snažila izolovat, ale onemocněla rovněž.

„Podle nejčerstvějších informací se k výpravě nepřipojí, protože i ten retest byl pozitivní,“ řekla novinářům na letišti šéflékařka české reprezentace Karolína Velebová.

Česká rekordmanka na 1500 metrů pod širým nebem to pak komentovala na svém facebooku. „Ta svině covid přišla po dvou letech i za mnou, takže nepoběžím na halovém mistrovství světa tento víkend. Mrzí mě to, ale všechno má svůj důvod. Díky všem, kdo fandí a jsou se mnou, i když jedeme zrovna dolů,“ napsala.

Jiranovou, která by měla reprezentovat na 60 metrů překážek, postihly střevní problémy. „Vypadá to, že se jedná o nějakou jednodenní střevní chřipku, které bohužel lítají po více lidech. Pokud vše dobře dopadne, tak snad odletí zítra, nejpozději v pátek. Uvidíme, jestli se z toho nějak dostane a bude schopná cestovat. Dneska by cestu určitě nezvládla,“ přiblížila Velebová.

Do Bělehradu tak dnes odletělo třináct z patnácti nominovaných atletů včetně českých rekordmanů Pavla Masláka, Tomáše Staňka a Petra Svobody.

ONLINE PŘENOS - Koronavirus ve sportu
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Fotbal Fotbal Hokej Hokej Novak Djokovič Novak Djokovič Svět Svět
Obnovit
Zprávy ze dne 24. 1. 2022
21:11
24. 1. 2022
Svět

V 51 letech zemřel olympijský vítěz a bývalý mistr světa v gymnastice Maďar Szilveszter Csollány. Podlehl nemoci COVID-19, s nímž byl několik týdnů hospitalizován ve vážném stavu. Csollány vybojoval olympijské zlato na kruzích v Sydney 2000, o čtyři roky dříve v Atlantě byl druhý. Ve stejné disciplíně se stal mistrem světa v roce 2002 doma v Debrecínu. Na kruzích získal také pětkrát světové stříbro. V poslední době vystupoval proti vakcinaci, ale nakonec se podle bulvárního listu Blikk proti covidu-19 nechal očkovat jednodávkovou vakcínou Janssen, protože coby trenér gymnastického klubu v Rakousku byl v kontaktu s dětmi. Očkování však přišlo zřejmě už pozdě a nestihl si vytvořit dostatek protilátek.

 

Zprávy ze dne 24. 1. 2022
16:24
24. 1. 2022
Svět

MS v plaveckých sportech se v květnu v Japonsku pravděpodobně neuskuteční. Kvůli koronaviru bude odloženo na rok 2023, tvrdí šéf ruské federace.

Zprávy ze dne 24. 1. 2022
15:40
24. 1. 2022
Česko

Basketbalisté Nymburka se kvůli výskytu koronaviru v kádru ocitli v karanténě. Mistrovský celek proto musel odložit vstup do nadstavbové části NBL, kterou měl odstartovat ve středu utkáním v Kolíně. Potíže má také Děčín, který odložil středeční čtvrtfinále Českého poháru s Opavou.

Zprávy ze dne 24. 1. 2022
13:09
24. 1. 2022
Česko

Pořadatelé zimních olympijských her v Pekingu zmírnili požadavky na citlivost testů na koronavirus, které budou muset pravidelně podstupovat všichni účastníci. Hranici pro pozitivitu snížili ze 40 cyklů množení viru na pětatřicet. Český olympijský výbor (ČOV) pro testování před odletem zůstane u přísnějšího nastavení na 42 cyklů, které odhalí i zbytky viru.

Zprávy ze dne 24. 1. 2022
12:31
24. 1. 2022
Česko

Středeční duel Evropské ligy basketbalistek mezi USK a Rigou se kvůli případu koronaviru v lotyšském celku neuskuteční. O náhradním termínu se jedná.

Zprávy ze dne 24. 1. 2022
13:20
24. 1. 2022
Svět

Tenistka Alison Van Uytvancková měla po vyřazení na Australian Open pozitivní test na koronavirus. Pětapadesátá hráčka světového žebříčku tak nemohla odletět domů do Belgie a zůstala v izolaci v Melbourne. Van Uytvancková vypadla ve středu v druhém kole dvouhry s Číňankou Wang Čchiang. Den poté ještě absolvovala čtyřhru po boku Dánky Clary Tausonové, jež v sobotu vypadla v singlu s Američankou Danielle Collinsovou. Tu čeká v pondělí osmifinále s Belgičankou Elise Mertensovou a podle agentury Reuters není jasné, jaká koronavirová pravidla se na Collinsovou budou vztahovat.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud