21. července 2022 • 07:00

Veselý se nachladil v letadle a vzdal start na MS: Věřil jsem, že se dám do kupy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oštěpař Vítězslav Veselý se kvůli nemoci nezúčastní atletického mistrovství světa v Eugene. Bronzového olympijského medailistu z Tokia a světového šampiona z roku 2013 trápí zánět průdušek. Devětatřicetiletý závodník přišel o start na MS už před třemi roky v Dauhá, kde chyběl kvůli zranění odhodové ruky. V oštěpařské soutěži se představí jen Jakub Vadlejch, stříbrný olympionik z Tokia. Kvalifikace je na programu v noci na pátek.



Podle šéflékařky české reprezentace Karolíny Velebové nedoléčil Veselý respirační onemocnění z mistrovství republiky v Hodoníně, kde před necelým měsícem poprvé v sezoně přehodil 80 metrů a díky výkonu 85,97 porazil letošní domácí jedničku Vadlejcha.

„Trápí ho silná bronchitida, a i přes veškerou péči není schopen podat maximální výkon. Ihned po návratu má v plánu podstoupit podrobné pneumologické vyšetření a zahájení adekvátní léčby,“ uvedla Velebová na webu atletického svazu.

Před cestou do Eugene se podle ní Veselý cítil dobře. „V průběhu letu do Spojených států se pravděpodobně nachladil z klimatizace, a to okamžitě zhoršilo jeho zdravotní stav. Již druhý den po příletu měl horečky. Testy na covid měl ovšem negativní a také hodnoty zánětlivých parametrů byly nízké,“ řekla Velebová.

Po dlouhém zvažování se Veselý rozhodl start v Eugene vzdát a vrátit se domů, aby se uzdravil před srpnovým mistrovstvím Evropy v Mnichově. „Po příletu na tréninkový kemp jsem se necítil dobře. Věřil jsem, že se mi podaří směrem k samotné soutěži dát do kupy, ale to se bohužel nestalo,“ uvedl.

Atletika Life: Bendová a Jíchová hodnotí fotbalisty. Velký spor o Messiho!
Video se připravuje ...

MS v atletice: Hledání nového Bolta, Warholmovo zklamání a dieta české výpravy
Video se připravuje ...

Bendová a hvězdy MS v atletice: Super člověk Duplantis, Cheptegei sbírá rekordy jako jahody
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud