5. června 2022 • 16:58

Závod míru do 23 let: Peloton likvidoval české úniky. Vacek celkově třetí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český cyklista Mathias Vacek obsadil třetí místo v Závodu míru do 23 let za vítězným Belgičanem Lennertem van Eetveltem a Australanem Rudym Porterem. V závěrečné třetí etapě se startem i cílem v Jeseníku skončil těsně druhý Pavel Bittner.



Čeští závodníci se sice dnes snažili dostat Mathiase Vacka v celkovém pořadí výš, ale nepodařilo se jim to. Peloton všechny úniky zlikvidoval a do cíle dojel společně. V závěrečném spurtu předčil Bittnera pouze Brit Samuel Watson.

„Zklamaný určitě nejsem, dnes jsem přejel vrchařské prémie a ještě dokázal takhle dobře zaspurtovat. Bylo to těsně, ale to se stává. Věřil jsem si, jen se to o kousek nepodařilo,“ uvedl v tiskové zprávě Bittner, jenž po klíčové sobotní etapě s dvojím výjezdem na Dlouhé stráně přenechal žlutý trikot Van Eetveltovi.

“Jsem s tím spokojený, dneska už by mi nepomohlo nic. Kluci si to uhlídali, byli výborní, nešlo tam toho už moc vymyslet. Těch kopců nebylo tolik a tak těžké, nešlo udělat větší rozdíl. Na konci se jelo rychle, z toho se ujet nedalo,„ řekl devatenáctiletý Mathias Vacek, který za Van Eetveltem zaostal v celkovém pořadí o 13 sekund. Na Portera ztratil jedinou sekundu.

Vacek si po loňském šestém místě dělal zálusk na celkové prvenství. Nakonec napodobil Michala Schlegela, který se před pěti lety díky třetí příčce dostal jako poslední z českých jezdců na stupně vítězů. Vackův starší bratr Karel byl celkově sedmý.

Závod míru cyklistů do 23 let - 3. etapa Jeseník - Jeseník (166,7 km):

1. Watson (Brit.) 4:08:26, 2. Bittner (ČR), 3. Retailleau (Fr.) oba stejný čas, ...30. M. Vacek -4, 33. K. Vacek -5, 38. Ťoupalík (všichni ČR) -10.

Konečné pořadí: 1. Ven Eetvelt (Belg.) 11:21:06, 2. Porter (Austr.) -13, 3. M. Vacek -14, ...7. K. Vacek -42, 30. Ťoupalík -7:16, 33. Voltr (ČR) -9:09.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud