Adam Procházka
3. února 2020 • 23:13

České futsalisty dělilo od účasti na MS 35 sekund, rozhodne duel s Kazachy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou blízko, velmi blízko. Čeští futsalisté uspěli i v druhém utkání kvalifikace o postup na mistrovství světa 2020. Výhrou 4:0 nad Rumunskem udělali důležitý krok směrem k účasti na šampionátu. Slavit mohli Češi už v pondělí, ale Kazachstán byl proti, porazil totiž Slovinsko 4:3, když rozhodl o své výhře 35 sekund před koncem. Právě středeční souboj s Kazachy rozhodne o tom, kdo nakonec na MS postoupí. Při určité shodě výsledků může Čechům stačit i prohra o dvě branky.



Čeští reprezentanti rozhodli o své výhře nad Rumunskem zejména parádními vstupy do obou poločasů. V tom prvním skóroval hned po 38 sekundách kapitán Michal Seidler, ve druhém pak Michal Holý doklepl do sítě další Seidlerovu střelu, která se před něj odrazila od tyče.

Na 3:0 zvýšil v 36. minutě po dlouhém výhozu brankáře Ondřeje Vahaly Tomáš Koudelka, který zasekl obránci a poslal míč kolem brankáře k bližší tyči. Na konečných 4:0 upravil minutu a půl před koncem Seidler.

„Jsou za námi velice těžké zápasy. Myslím si, že jsme se na ně perfektně připravili a jsme rádi, že z nich máme šest bodů. Před utkáním jsme se dívali na video, takže jsme přesně věděli, co rumunský tým hraje. Rumunsko je na tom velice dobře technicky, mají v týmu brazilské hráče, takže jsme se soustředili na uhájení vlastní poloviny a čekali jsme na šance, které jsme pak dokázali využít,“ zhodnotil vítězné střetnutí kapitán a autor dvou branek Seidler.

Poslední dvě branky českého týmu mohou ve finální postupové matematice sehrát velmi důležitou roli. Účast na šampionátu ani v baráži totiž nemá jistou ještě ani jeden z týmu.

Rozhodne se ve středu, kdy je na programu závěrečný hrací den. Nejlepší výchozí pozici mají Češi, těm stačí k postupu neprohrát s favorizovaným Kazachstánem v případě, že Rumunsko nevyhraje nad Slovinskem. Pokud by Rumuni zvítězili, Česku by postup zajistila i prohra o dvě branky.

Česká republika – Rumunsko 4:0 (1:0)
Branky: 1. Seidler (Vnuk), 21. Holý (Seidler), 36. Koudelka (Vahala), 39. Seidler (10 m pk). ŽK: Oliveira, Panzaru, Craciun, Ferreira, Ribeiro, Covaci (vš. ROM). Diváci: 1416. Česká republika: Vahala (Hůla) – Seidler, Holý, Janovský, Vnuk – Vokoun, Záruba, P. Drozd, Černý, Křivánek, Slováček, Koudelka, D. Drozd. Trenér Tomáš Neumann. Rumunsko: Tonita (Grigoras) – Oliveira, Ribeiro, Stoica, Panzaru – M. Matei, Hadnagy, Covaci, Movileanu, Valadares, Craciun, Ferreira. Trenér Robert Lupu.

Slovinsko - Kazachstán 3:4 (0:1)
Branky: 28. Fideršek, 31. Fetič, 34. Čujec - 18. Akbalikov, 32. Junior, 38. Leo, 40. Tursagulov. 

Tabulka

Pozice Tým Výhry Remízy Prohry Skóre Body
1. Česká republika 2 0 0 7:1 6
2. Rumunsko 1 0 1 3:5 3
3. Kazachstán 1 0 1 5:6 3
4. Slovinsko 0 0 2 4:7 0

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud