10. ledna 2009 • 17:46

Házenkáři vyhráli Novoroční turnaj

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští házenkáři se stali vítězi Novoročního turnaje, který dnes vyvrcholil v Praze. V závěrečném utkání porazili tým Polska 33:32 a vyhráli díky lepšímu skóre před Maďarskem.



"Oskara za krásu našeho výkonu bychom určitě nedostali. Ale náš výkon byl účelný, tým opět předvedl výbornou morálku," zhodnotil utkání reprezentační trenér Martin Lipták.

Vstup do utkání se českému výběru nevydařil. Úřadující vicemistři světa Poláci se během úvodních šedesáti vteřin dostali do vedení 2:0 a svůj náskok dál navyšovali.

Po deseti minutách utkání vedli už 7:3, když se domácí hráči jen těžce prosazovali v útoku a naopak jejich obrana byla hodně průchozí. Polští hráči důsledně hlídali české opory, kanonýr Filip Jícha ani křídelník Jan Filip se dlouho nedokázali prosadit.

V druhé části prvního poločasu se ale čtyřmi zákroky blýskl gólman Martin Galia a povzbuzení spoluhráči začali od 20. minuty rozdíl ve skóre snižovat. Na aktivitu českého týmu zareagoval soupeř zvýšenou agresivitou, za kterou pykal dvojnásobným oslabením.

Při něm v 28. minutě Filip ze sedmičky vyrovnal na 16:16. V druhém poločase oba týmy prostřídaly a na palubovce se začaly odvíjet střelecké dostihy. Polští hráči dokázali vždy na vyrovnávací branku Čechů odpovědět dalším gólem.

Až v 39. minutě se dostal český tým slepenými góly poprvé v utkání do vedení 21:20. Reprezentantům se dařilo výrazně lépe v útoku, ke spolehlivému střelci Zdráhalovi se v druhé části hry přidal i pivot Říha.

Poláci ještě jednou dokázali stav utkání otočit a osm minut před koncem měli na svém kontě tříbrankový náskok (30:27). Podobně jako v pátečním utkání s Maďarskem ale i tentokrát český tým zabojoval.

Češi čtyři a půl minuty před koncem vyrovnali na 30:30, o dvě minuty později už vedli 32:30. V dramatické koncovce si i díky skvělým zákrokům střídajícího brankáře Petra Štochla už vítězství vzít nenechali.

"V prvním poločase naše obrana byla nic moc, ale ve druhém to už bylo o sto procent lepší. V kritických momentech jsme dokázali hrát hlavou. Utkání jsme chtěli vyhrát a nakonec jsme ho i vyhráli," pochválil své svěřence Lipták.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud