Marek Stodůlka
20. listopadu 2020 • 09:17

McGregor je zpět! V lednu jej čeká odveta s Poirierem. Mám radost, řekl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neuvěřitelné se stane skutečností. Ne že by snad někdo věřil tomu, když hvězda MMA Conor McGregor už potřetí „ukončila“ kariéru. Málokdo si však dokázal představit Ira v prázdné hale. Stane se tak 23. ledna na turnaji UFC 257. Střetne se s Američanem Dustinem Poirierem, kterého porazil před šesti lety v pérové váze. Teď se střet uskuteční v lehké divizi, vítěz se tak přiblíží titulu. Poirier je momentálně v žebříčku druhý, McGregor pátý.



Ani letos, ani na obrovském stadionu, ale to hlavní bude. Zápas. Conor McGregor slevil ze svých podmínek a souhlasil se soubojem s Dustinem Poirierem. Odveta z roku 2014 se uskuteční bez diváků, s největší pravděpodobností v Las Vegas, nebo Abú Zabí. Spekulovalo se o tom, že se irská hvězda nakonec utká s Justinem Gaethjem, jelikož se Poirier zdráhal podepsat smlouvu. Tlak však amerického zápasníka donutil a hlavní souboj turnaje UFC 257 je na světě. 

„Máme pro tento rok vše plné, světoví šampioni zápasí o tituly. Chce se utkat s Dustinem Poirierem, tak kontaktoval ESPN a dožadoval se vlastního data. Nabídka na Poiriera je na 23. ledna. Buď přijme, nebo ne,“ prohlásil prezident UFC Dana White v rozhovoru s novinářem Brettem Okamotem, když se McGregor snažil, aby se střet uskutečnil ještě letos. Nakonec však opět odstartuje nový rok. Naposledy se představil v lednu, když za čtyřicet vteřin tvrdě knockoutoval dalšího Američana Donalda Cerroneho.

„Mám velkou radost, že mohu být zpátky a dělat zase to, co mám rád,“ uvedl McGregor.

Střet se měl původně odehrát ve veltrové váze, podle Whita by to však nedávalo smysl a ani jednoho bijce by vítězství nepřiblížilo k titulu v lehké divizi. Pás váhy do sedmdesáti kilogramů drží stále Chabib Nurmagomedov, přestože podle svých slov ukončil po posledním duelu kariéru, UFC jej stále nevymazalo z žebříčků a figuruje na oficiálních stránkách jako šampion.

Proto existuje možnost, že by se fanoušci mohli dočkat obří odvety McGregora s Nurmagomedovem, pokud se irskému bojovníkovi podaří zvítězit. Poiriera už porazil, když šplhal ke svému prvnímu titulu v nejprestižnější organizaci, od té doby však oba bijci ušli značný kus cesty.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud