Marek Stodůlka
21. února 2021 • 11:45

Lewis sestřelil favorizovaného Blaydese! Knockoutem vylepšil vlastní rekord

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pozice outsidera Američanovi očividně vyhovuje. Málokdy je Derrick Lewis považován za favorita, což platilo i nad nedělním ránem při turnaji UFC Fight Night 185. V hlavním zápase s Curtisem Blaydesem ovšem opět ukázal, jak nebezpečným bojovníkem je. Ve druhém kole krajana při nástupu na strh sestřelil přesným zvedákem a vylepšil tím vlastní rekord v počtu knockoutů těžké váhy.



První nástup na strh znamenal konec zápasu. Načasování Derricka Lewisa bylo totiž naprosto precizní. Úvodní kolo souboje s Curtisem Blaydesem se odehrávalo v postoji. Když se poté favorizovaný Američan pokusil srazit na zem, usnul. Pohyb vpřed totiž zastavil zvedák, který dopadl přímo na jeho bradu. Lewis pak ještě soupeři přidal dva údery, než byl odtržen rozhodčím.

„Čekal jsem na ten úder celý zápas. Věděl jsem, že ten zvedák trefím,“ prohlásil vítěz po střetnutí. „Vyčkával jsem jen na to. Vůbec jsem se nezaměřoval na to, abych trefoval třeba kombinace přední zadní.“ Lewis si připsal dvanáctý knockout v UFC, což je nejvíc v historii těžké váhy.

Derrick Lewis v UFC sestřelil Curtise Blaydese
Derrick Lewis v UFC sestřelil Curtise Blaydese

Přitom opravdu strádal i v postoji, Blaydes vyhrál první kolo u všech rozhodčích. Jedna rána však vše rozhodla. Šňůra úspěchů šestatřicetiletého těžkotonážníka se tak protáhla na čtyři vítězství. Sice si poté neřekl přímo o titulovou šanci, když se ho však reportér Michael Bisping zeptal, koho by rád vyzval, odpověděl Lewis jasně: „Stipeho Miocice, mám rád tyhle wrestlery.“

Šampion Miocic bude obhajovat titul na konci března proti Francisu Ngannouvi. K Jonu Jonesovi, který přechází z polotěžké divize, se tak Lewis přiřadil jako další aspirant na duel s vítězem tohoto střetnutí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud