22. července 2021 • 17:20

Spor o nominaci nakaženého doktora. Selhání ČOV, zlobí se Kaderka

Autor: mm
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vážný spor se rozhořel mezi Českým olympijským výborem (ČOV) a Českým tenisovým svazem (ČTS) o tom, kdo nominoval Vlastimila Voráčka na olympijské hry do Tokia. Nyní se zdá, že právě tento lékař, který dlouhodobě spolupracuje s tenisty a tenistkami, mohl nakazit ostatní sportovce.



Uznávaný ortoped Vlastimil Voráček cestoval v pátek speciálem s částí české výpravy do Japonska. Nenaočkovaný lékař byl po přistání v Tokiu pozitivně testován a uzavřen do izolace. Později se však objevila nákaza u dalších pěti členů české výpravy.

„Doktora Voráčka nominoval tenisový svaz na základě jeho odborných schopností. Očkování není podmínkou účasti na olympijských hrách a nelze ho vynucovat ani podle Olympijské charty, i když my jsme ho samozřejmě důrazně doporučovali všem,“ prohlásil ředitel komunikace ČOV Tibor Alföldi.

Vůči tomu se rázně ohradil předseda ČTS Ivo Kaderka. „Vlastimil Voráček byl stejně jako na minulých Hrách součástí lékařského zabezpečení mise ČOV, když na formálním nominačním dokumentu byl dodatečně doplněn na základě žádosti šéfa mise Martina Doktora,“ uvedl tenisový boss.

Vedení ČOV ukázalo dokument s finální nominací tenistů na Hry, kde figuruje i Voráčkovo jméno. Dokument je podepsán generální sekretářkou Kateřinou Kocourkovou.

Dokument s nominací tenisového svazuFoto iSport.cz

Kaderka však oponoval. „Jeho (Voráčkovu) účast na Hrách neschválil výkonný výbor ČTS a já o ní ani nevěděl. Řešil jsem účast tenistů a tenistek,“ uvedl.

„Jde o organizační selhání ČOV, které se neschová za přeložení jednoho formálního dokumentu s podpisem generální sekretářky,“ prohlásil Kaderka.

„Podstatou celé sportovní tragédie řady sportovců ale je, že jejich mnohaleté snažení a úsilí bylo zmařeno tím, že ČOV nesplnil jeden ze svých hlavních úkolů – bezpečně dopravit sportovce do dějiště Her. ČOV nevytvořil bezpečné podmínky pro cestu sportovců a realizačního týmu na olympijské hry,“ dodal Kaderka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud