Pavel Ryšavý
20. února 2018 • 11:34

USA táhnou studenti. Slovensko z krku, Česko je krok dva, tvrdí Bourque

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOREJE | Rychle si plácnout v kabině, dát sušit věci, odpočinout si a odpoledne se připravovat na čtvrtfinále proti Česku. Tak zní plán výběru Spojených států před středeční bitvou proti národnímu týmu (středa ONLINE, od 4:10). „Porazit Slovensko v osmifinále, to byl krok číslo jedna. Teď před sebou máme krok číslo dva,“ říká útočník Chris Bourque. USA mají za sebou nejlepší výkon na turnaji. Takže? Jasně, není důvod si nevěřit.



Spojené státy odehrály na olympiádě čtyři zápasy, padly se Slovinskem a Ruskem, zato dvakrát porazily jednoho soupeře, Slovensko. Nejdřív ve skupině 2:1, v osmifinále ale už 5:1. Byla to velká a dominantní jízda. Rychlý tým se zlepšuje. Konečně navíc začal dávat góly.

„Oproti těm prvním třem zápasům jsme šli dost nahoru, bylo to vidět. Týmy, které se probojovaly do čtvrtfinále přímo, mají výhodu, odpočinek navíc má význam. Ale my jsme v dobré formě, máme dobré bruslaře a hrajeme rychle,“ nebojí se další výzvy obránce James Wisniewski.

Do role hlavních tahounů se v osmifinále pasovali dvacetiletý Troy Terry a o rok starší Ted Donato. Borci, kteří působí na univerzitě, váleli. První si připsal tři nahrávky, druhý dal dva góly, celkem má už čtyři, je nejlepším americkým střelcem na turnaji. „Myslím, že tihle kluci z vysokých jsou pro nás ohromně důležití, vidíte, kolik nadšení a energie do mužstva přinášejí. Baví se, ani trochu je nezatěžuje chvíle okamžiku, nepůsobí na ně nějaký tlak z olympiády. Je fajn je pozorovat,“ chválí je brankář Ryan Zapolski.

Čtvrfinále proti USA? Američané jsou k poražení, nic se ale nesmí podcenit, tvrdí hokejový redaktor deníku Sport
Video se připravuje ...

Tým, který se poprvé potkal až těsně před olympiádou a společné tréninky měl až v Jižní Koreji, i díky nim najednou vyrostl. To může být pro Česko největší vykřičník. Co platilo dřív, je najednou jinak.

„Drželi jsme víc puk a dostali se do zápasu. Neměli jsme žádný tréninkový kemp, sešli se až tady. Někteří kluci spolu tedy dříve nastupovali v mládežnických rozvojových programech, ale to je už pár let zpátky. Nám zápas se Slovenskem jedině pomohl, vyhráli jsme ho 5:1, dali góly v přesilovkách, spadl nám balvan ze srdce. Pro sebevědomí do další fáze je tohle hrozně důležité,“ myslí si Wisniewski.

Další zastávka tedy zní Česko. „Musíme se na ten zápas dobře připravit, nezačíná ani za 24 hodin, každopádně nesmíme zapomenout na ten výkon, jaký jsme podali se Slovenskem, nemůžeme se vzdát toho, co nás do čtvrtfinále dostalo. Každopádně Česko bude dobrý tým, když po základních skupinách skončilo na celkovém druhém místě. Vím, že to bude těžký úkol, ale máme na to ten zápas zvládnout,“ věří si na Francouze a spol. Bourque.

Zraněný Ryan Dovato v utkání se Slovenskem
Zraněný Ryan Dovato v utkání se Slovenskem

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud