Pavel Ryšavý
25. února 2018 • 11:00

Ruské oslavy: Znarokovi volal na lavičku Putin, trenér mu poslal pusu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOREJE | Bylo to poprvé na olympiádě, co udělal ruský trenér Oleg Znarok nějaké gesto. Posílal polibky do hlediště, usmíval se, skákal po ostatních trenérech. Rusko porazilo Německo 4:3 po prodloužení a všichni se mohli radostí zbláznit. „Splnil se mi sen, teď už nemám žádný,“ dojatě pak vykládal útočník Pavel Dacjuk. Po mistrovství světa a Stanley Cupu získal třetí velkou trofej, pro něj prý tu nejcennější. Vysněné zlato z olympiády. Závěrečný ceremoniál ZOH sledujte zde >>



Po zápase bylo vidět, že Znarok drží na lavičce telefon, vypadalo to, jakoby si dělal selfie. Na otázku, kdo mu ale volal, všechny překvapil, že to byl hovor od nejvyššího muže v Rusku: „Volal mi Vladimir Vladimirovič, bylo to velmi milé,“ přiznal telefon od prezidenta Vladimira Putina .

Hráči pak svého trenéra hodili nad hlavu. Možná to taky ale byla poslední velká akce Znaroka u reprezentace. „Jsem unavený. Budu hodně přemýšlet, jestli mám pokračovat dál,“ přiznal.

Když se v prodloužení trefil Kiril Kaprizov, všichni Rusové na sebe naskákali. Taky věčně zachmuřený Pavel Dacjuk, kouzelník, kterému táhne na 40 let. „Hrajete za svoji zemi, to je víc než Stanley Cup,“ porovnával svoje úspěchy.

„Zítra asi uvnitř ucítíme prázdno, bude to proto, že jsme sportovci a pořád chceme mít nějaký cíl. Ten hlavní jsme si dnes splnili,“ zářil štěstím Ilja Kovalčuk. Nic víc pro Rusko nemůže být než tohle zlato, o které se pokoušelo do roku 1992 vždycky marně.

„A dnes to byl asi nejdivočejší zápas, jaký si dovedu představit,“ ulevil si Kovalčuk. To docela trefil. Rusko dalo první gól půl sekundy před koncem první třetiny. Němci se vzpamatovali, srovnali. V čase 53:21 se Rusko ujalo vedení 2:1. „A mysleli jsme si, jak už bude všechno v pohodě,“ ušklíbl se Kovalčuk. Za 10 sekund srovnal Dominik Kahun, v 57. minutě dostal Němce do vedení 3:2 Jonas Müller. 

Šok a rána. A Rusko zápas poslalo do prodloužení v poslední minutě, když hrálo oslabení ve čtyřech a odvolalo brankáře. „Přiznám se, že když jsme šli do čtyř, tak už jsem si říkal, že olympijské zlato nevyhrajeme,“ dodal Kovalčuk.

Pro německý tým měl jen slova chvály: „Hráli perfektně, výborně bruslili. Hokejový svět se změnil, nemůžete ho brát tak, jak jste ho znali pár let dozadu. Velký respekt za to, co tady Němci předvedli a gratuluju jim ke stříbru.“

Danny Aus Den Birken byl jedním z hrdinů německého úspěchu
Danny Aus Den Birken byl jedním z hrdinů německého úspěchu

 

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud