9. února 2020 • 22:27

Slovinci, Poláci a Maďaři živí naději na ZOH v Pekingu. Slavili i Krošelj a Jeglič

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Slovinska, Polska a Maďarska zůstali ve hře o start na zimních olympijských hrách v Pekingu 2022. Po vítězstvích na turnajích v třetím kvalifikačním kole postoupili do závěrečné fáze, kterou budou na konci srpna tři turnaje na Slovensku, v Lotyšsku a Norsku.



Slovinsko vyhrálo bez ztráty bodu turnaj v domácím prostředí v Jesenici, poté co v rozhodujícím duelu zdolalo 6:2 Japonsko. Olympijskou šanci v týmu živí i brankář Gašper Krošelj a útočník Žiga Jeglič, kteří působí v české extralize v dresu Mladé Boleslavi. O Peking bude hrát v Norsku s domácím týmem, Dánskem a Koreou.

Polsko rozesmutnělo fanoušky v Nur-Sultanu, kde dnes v souboji o vítězství na turnaji zdolalo 3:2 domácí Kazachstán. Zařadí se tak do skupiny D na Slovensku, kde se vedle pořádající země střetne ještě s Běloruskem a Rakouskem.

Turnaj v Rize bude v létě vedle Lotyšska, Francie a Itálie hrát Maďarsko, jež ovládlo skupinu v Nottinghamu po klíčovém vítězství 4:1 nad domácí Británií.

Postup do Pekingu si zajistí vítězové srpnových turnajů. Doplní pořádající Čínu a na základě světového žebříčku kvalifikované Kanadu, Rusko, Finsko, Švédsko, Česko, USA, Německo a Švýcarsko.

Skupina D (Slovensko)

Slovensko, Bělorusko, Rakousko, Polsko

Skupina E (Lotyšsko - Riga)

Lotyšsko, Francie, Itálie, Maďarsko

Skupina F (Norsko)

Norsko, Dánsko, Jižní Korea, Slovinsko

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud