Hynek Preisler
14. ledna 2011 • 04:58

Katko, bude dusno! Věřitelé už chystají žaloby

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Budou se bránit! Věřitelé, kteří dosud nedostali za své služby během lyžařského šampionátu v Liberci od organizátorů v čele s Kateřinou Neumannovou zaplaceno, chystají konkrétní kroky na záchranu svých pohledávek. Šermují žalobami a trestními oznámeními. Problémy okolo libereckého MS také chtějí mezinárodně zviditelnit na únorovém šampionátu v Oslu.



„Shodli jsme se, že žalobě nic nebrání. To znamená, že během deseti dnů budeme mít právní rozbor, na jehož základě zveřejníme žaloby na konkrétní subjekty,“ sdělil Vojtěch Hlaváček, zástupce většiny věřitelů, kteří se včera na schůzce dohodli na společném postupu a ustanovení sdružení věřitelů.



Ve hře je žaloba na český stát, který zásadním způsobem zasahoval do přípravy šampionátu a za největší sportovní akci v dějinách Česka se zaručil, tak i na pořádající český lyžařský svaz a město Liberec.

Kateřina Neumannová na tratiFoto Foto Blesk Martin Sekanina


„A dále chceme udělat maximum, aby se zjistila osobní zodpovědnost jednotlivých lidí, kteří byli členy a činovníky sdružení,“ dodal Vojtěch Hlaváček s tím, že připravuje trestní oznámení, aby případná pochybení opět prošetřila policie. Pořádání šampionátu zajišťoval organizační výbor v čele s Kateřinou Neumannovou.



Náklady na samotnou organizaci mistrovství se vyšplhaly na 623 milionů korun. Po akci však zůstalo více než 100 věřitelů, kteří nedostali zaplaceno a dluhy v celkové výši 111 milionů korun (bez penále, které může v součtu dluh až zdvojnásobit). K zaplacení faktur se nyní nikdo nehlásí.

Start dopoledního předzávodu na trati Tour de Ski, na který se přihlásila Kateřina Neumannová
Start dopoledního předzávodu na trati Tour de Ski, na který se přihlásila Kateřina Neumannová


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud