6. května 2022 • 13:10

Koronavirus a sport ONLINE: Je to tu zase. V Číně covid ruší a odkládá velké akce

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
46
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší vlna covidových restrikcí ve světě sportu již pominula, do ochozů se vrátili diváci. Ale koronavirový stín se zcela nevytratil Jednotlivé novinky sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Koronavirus ve sportu
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Fotbal Fotbal Hokej Hokej Novak Djokovič Novak Djokovič Svět Svět
Obnovit
Zprávy ze dne 14. 1. 2022
10:42
14. 1. 2022
Novak Djokovič

V Austrálii začalo první předběžné slyšení u Federálního soudu v Djokovičově kauze. Soud by s nevjětší pravděpodobností neměl rozhodnout, ale líčení by mohlo naznačit Srbovy další šance na zvrácení zrušení víz. Přímý přenos běží na YouTube kanále soudu >>>

Zprávy ze dne 14. 1. 2022
9:53
14. 1. 2022
Novak Djokovič

Australský premiér Scott Morrison v prohlášení ke zrušení Djokovičova víza vyzdvihl „politiku silné ochrany hranic“, která během pandemie „držela Australany v bezpečí“. „Australané toho během této pandemie hodně obětovali a samozřejmě očekávají, že výsledky těchto obětí budou chráněny. A to je to, co ministr (pro imigraci Alex Hawke) svým dnešním rozhodnutím dělá,“ napsal Morrison.

Zprávy ze dne 14. 1. 2022
9:34
14. 1. 2022
Novak Djokovič

Djokovičovi právníci podle zdrojů deníku The Age stále zvažují své možnosti. Pokud rozhodnutí o zrušení víz napadnou u soudu, chtěli by, aby řízení probíhalo online během víkendu s možností písemných příspěvků a verbálních důkazů. Rozsudek by měl podle nich ideálně padnout v neděli, v pondělí už se začíná hrát. Případ se vrátí k soudci Anthony Kellymu, je ale také možné, že ten by ho chtěl přenechat federálnímu soudu.

Zprávy ze dne 14. 1. 2022
8:55
14. 1. 2022
Novak Djokovič

Co se bude dít s Novakem Djokovičem dál? Podle australských médií bude muset opět zamířit do detence a je možné, že opět skončí v Park Hotelu v Carltonu, kde čekal už na první soud. Není ale jasné, kdy se tak stane. Nejdříve by měl Djokovič absolvovat další rozhovor s imigračními úřady, ty jsou zatím v kontaktu s jeho právníky.

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 14. 1. 2022
8:06
14. 1. 2022
Novak Djokovič

Novak Djokovič si Australian Open podle všeho nakonec nezahraje! Australský ministr pro imigraci Alex Hawke zrušil srbské hvězdě víza, které získala na základě výjimky z povinného očkování. První hráč světového žebříčku by tak měl místo obhajoby titulu na grandslamovém Australian Open zemi opustit. Více čtěte zde >>>

Zprávy ze dne 13. 1. 2022
6:37
13. 1. 2022
Novak Djokovič

Los prvního grandslamu sezony nakonec začal s více než hodinovým zpožděním i s Novakem Djokovičem. Na rozhodnutí vlády ohledně jeho víz se ale stále čeká. Pro první kolo Djokovič vyfasoval krajana Miomira Kecmanoviče.

Zprávy ze dne 13. 1. 2022
6:09
13. 1. 2022
Novak Djokovič

Los Australian Open byl odložen nejméně o 75 minut. Oznámili to dnes organizátoři turnaje. Zdůvodnili to nejistotou ohledně toho, zda vláda podruhé nezruší vízum nasezené jedničce Novaku Djokovičovi.

Dvacetinásobný grandslamový vítěz, který je odpůrcem vakcinace, sice dostal výjimku z povinného očkování pro účast na Australian Open, úřady mu však vízum zamítly. Djokovič díky procesnímu pochybení imigračních úředníků rozhodnutí zvrátil u soudu a byl do země vpuštěn. Stále mu však hrozí vyhoštění, které může nařídit australský ministr pro imigraci Alex Hawke.

Zprávy ze dne 12. 1. 2022
17:04
12. 1. 2022
Novak Djokovič

Pozitivní test na koronavirus, který umožnil srbskému tenistovi Novaku Djokovičovi přicestovat do Austrálie na první grandslam sezony, může být zmanipulovaný, upozornil server německého magazínu Spiegel. Při kontrole daného QR kódu se redaktorům nejprve test ukázal jako negativní. Navíc existuje podezření, že test není ze 16. prosince, jak tvrdí Djokovič, ale o deset dnů novější.

„Digitální data naznačují, že výsledky testu nejsou vůbec ze 16. prosince. Na digitálních výsledcích je časová známka ze 14:21 srbského času z 26. prosince,“ píše německý web. Takovéto časové známky přitom běžně testovací systémy vytvářejí automaticky jen pár minut poté, co jsou známy výsledky testu. Druhou možností je vytvoření časové známky v momentě, kdy si výsledky daná osoba stáhne ze serveru.

První možnosti v případě Djokovičova testu nahrává to, že test má v srbské databázi číslo 7371999, tedy o zhruba 50.000 vyšší než druhý test z 22. prosince, kterým světová tenisová jednička prokazovala, že už se vyléčila a je negativní. Jelikož mají v srbské databázi dřívější testy nižší čísla, naznačuje to podle Spiegelu, že Djokovičův pozitivní test přišel až po tom negativním z 22. prosince - podle všeho právě 26. prosince.

Zprávy ze dne 12. 1. 2022
12:00
12. 1. 2022
Novak Djokovič

Jak probíhalo focení a rozhovor s Novakem Djokovičem, který už věděl, že je COVID pozitivní? Novinář popsal schůzku i citlivé téma očkování. Více čtěte zde >>>

Zprávy ze dne 12. 1. 2022
7:41
12. 1. 2022
Novak Djokovič

Vlastní prohlášení k celé kauze dnes vydal i sám Djokovič. Uvedl v něm, že o pozitivním výsledku PCR testu se dozvěděl až po většině událostí, za účast na nichž byl kritizován. Přiznal však, že již s vědomím vlastní nákazy šel na rozhovor a fotografování s francouzským sportovním listem L'Équipe. Zdůraznil však, že na rozhovoru udržoval od novinářů odstup a vyjma focení portrétu měl celou dobu roušku. „Po rozhovoru jsem sice odešel domů, abych se na požadovanou dobu izoloval, ale když se nad tím zamyslím, byla to chyba v úsudku a uznávám, že jsem měl tento závazek (rozhovor) přeložit,“ napsal Djokovič. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 12. 1. 2022
6:30
12. 1. 2022
Novak Djokovič

Právníci srbského tenisty Novaka Djokoviče australským úřadům předložili další, podle nich zásadní, dokumenty, které by měly prvnímu tenistovi světového žebříčku zajistit vízum pro setrvání v Austrálii i jeho účast v turnaji. Prozkoumání těchto podkladů si vyžádá delší dobu, což ovlivní časový rámec přijetí rozhodnutí, uvedl mluvčí ministra pro migraci Alexe Hawka, který o Djokovičově případu rozhoduje. Jako první o tom informoval list The Age.

Zprávy ze dne 11. 1. 2022
15:41
11. 1. 2022
Novak Djokovič

Nová tenisová sezona odstartuje naplno tradičně na Australian Open už za necelý týden, ale momentálně se řeší všechno, jenom ne sport samotný. A to kvůli dění okolo světové jedničky Novaka Djokoviče, který bojuje o to, aby si mohl zahrát na prvním grandslamu v roce 2022, i když mu australské úřady po příletu původně neumožnily vstup do země. Na tenhle zamotaný a komplikovaný případ se podíváme s tenisovým redaktorem deníku Sport Janem Jarochem.

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 11. 1. 2022
12:12
11. 1. 2022
Novak Djokovič

Podívejte se, jak vypadal Djokovičův trénink v Melbourne...

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 11. 1. 2022
9:33
11. 1. 2022
Novak Djokovič

První fotografie z Djokovičova tréninku. Po stresu předchozích dní nebyly památky, nejlepší světový tenista na kurtu rozdával úsměvy.

Novak Djokovič se při tréninku v Melbourne dobře bavil stejně jako jeho tým Novak Djokovič při tréninku v Melbourne
Zprávy ze dne 11. 1. 2022
9:16
11. 1. 2022
Novak Djokovič

Bývalý Djokovičův trenér Boris Becker pro BBC: „Včera jsem s ním krátce mluvil. Pogratuloval jsem mu a on mi poděkoval, ale pořád je v šoku z dění posledních šesti dní. Teď je na tom líp, šel trénovat i o půlnoci. Nemusíme souhlasit se vším, co dělá, ale zaslouží respekt. Nikdy nebyl před grandslamem ve složitější pozici.“

Vstoupit do diskuse
46
Články odjinud


Články odjinud