5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 3. 3. 2022
8:12
3. 3. 2022
Rusko

Ruští a běloruští sportovci kvůli vojenskému útoku na Ukrajinu nakonec na zimní paralympiádě startovat nebudou. Mezinárodní paralympijský výbor (IPC) po řadě protestů své původní rozhodnutí změnil. „Dotkne se to 83 sportovců, ale kdybychom je v Pekingu nechali startovat, mnohem víc by jich hry bojkotovalo a to by mělo mnohem horší dopad,“ konstatoval šéf IPC Andrew Parsons.

Zprávy ze dne 3. 3. 2022
7:26
3. 3. 2022
Rusko

Manažeři od úterního večera žhaví telefony. Snaží se svým klientům včetně Čechů Michaela Kukrleho a Mathiase Vacka sehnat nové angažmá. Musí. Kvůli ruskému vpádu na Ukrajinu totiž Mezinárodní cyklistická unie odebrala statut UCI ruským a běloruským stájím. To se týká mimo jiné druhodivizního celku Gazprom-RusVelo, kde oba působili. Úkol to není ani trochu snadný. Hrozí třeba i konec kariéry!? Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
23:05
2. 3. 2022
Rusko

Světová judistická federace IJF se rozhodla nevyloučit kvůli invazi na Ukrajinu ruské sportovce ze svých soutěží. Na svém webu vedení organizace takový postup označilo za nespravedlivý. V soutěžích IJF mohou ruští judisté startovat pod vlajkou a hymnou světové federace. „Sportovní akce a sport jako takový podporují mír a solidaritu. Radikální rozhodnutí bránit v účasti sportovcům by jen eskalovalo násilí a živilo pocit nespravedlnosti. Nemůžeme odsuzovat sportovce za to, co se děje,“ uvedla IJF mimo jiné ve stanovisku.

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
19:10
2. 3. 2022
Rusko

K sankcím za útok na Ukrajinu se připojily i organizace sáňkařů a bobistů. Mezinárodní federace bobistů a skeletonistů IBSF vyloučila minimálně do červencového kongresu ruský svaz, sáňkařská federace FIL zakázala až do odvolání ruským sportovcům účast na všech soutěžích. Navíc zahájila vyšetřování nejmenovaných ruských závodníků kvůli podpoře invaze na sociálních sítích.

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
15:14
2. 3. 2022
Rusko

Předseda Národní sportovní agentury Filip Neusser označil rozhodnutí Mezinárodního paralympijského výboru, který umožnil start ruských reprezentantů na nadcházející paralympiádě v Pekingu, za skandální. „Nedokážu si představit, že v době, kdy ruská armáda stále vraždí nevinné lidi, bude hrát česká reprezentace proti Rusku na jedné z největších sportovních akcí. To je naprosto nepřijatelné,“ uvedl pro ČTK s odkazem na možnost, že by se čeští para hokejisté mohli v play off utkat s neutrálním výběrem ruských hráčů. „Celou záležitost koordinujeme s Českým paralympijským výborem, který společně s dalšími zeměmi apeluje na vyřazení Rusů z celých her,“ doplnil.

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
12:31
2. 3. 2022
Rusko

Ruští a běloruští atleti se nebudou moci účastnit ani vrcholných evropských akcí včetně letního ME v Mnichově. Rozhodla o tom Evropská atletika.

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
12:30
2. 3. 2022
Rusko

Ruští a běloruští reprezentanti se navzdory vojenskému útoku svých zemí na Ukrajinu mohou zúčastnit paralympijských her, které v pátek začnou v Pekingu. Startovat však budou jako neutrální sportovci. Dnes o tom rozhodl Mezinárodní paralympijský výbor (IPC) s tím, že Rusko s Běloruskem budou rovněž vyškrtnuty z medailové tabulky. Do odvolání také zrušil všechny akce naplánované do obou zemí.

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
10:27
2. 3. 2022
Rusko

Mezinárodní unie (IBU) kvůli útoku na Ukrajinu do odvolání vyloučila ruské a běloruské biatlonisty ze závodů. Reprezentace obou zemí nicméně kvůli předchozím sankcím už dříve předčasně ukončily sezonu.

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
9:37
2. 3. 2022
Rusko

Na Ukrajině umírají rukou Putinova režimu nevinné děti, o tom se ale na Instagramu ruského krasobruslaře Pljuščenka pochopitelně nedočtete. Zato tam běsní nad situací svých následovníků a svěřenců, kteří byli vyloučeni ze všech světových soutěží. Volá sice po míru, jedním dechem ale dodává: „Věřím svému prezidentovi!"  Více čtěte ZDE>>>

Pljuščenko se rozčiloval nad vyřazením ruských sportovců ze soutěží a velebil Putina. Česká olympionička to lajkovala.
Zprávy ze dne 1. 3. 2022
19:58
1. 3. 2022
Rusko

Moderátor pořadů Top Gear a Grand Tour Jeremy Clarkson se na Twitteru obul do ruského pilota F1 Nikity Mazepina, jehož otec spoluvlastní závodní tým Haas. „Ty zk***ený retarde, jeď závodit do Ruska. Stejně bys prohrál,“ napsal 61letý moderátor.

Zprávy ze dne 1. 3. 2022
19:34
1. 3. 2022
Rusko

Ruští a běloruští biatlonisté, kterým mezinárodní unie IBU zakázala reprezentovat jejich země, už se ve zbylých závodech Světového poháru v této sezoně nepředstaví. V první reakci na ruskou agresi biatlonová unie ve středu rozhodla, že reprezentanti Ruska a Běloruska musejí ve zbývajících závodech Světového poháru startovat jako neutrální sportovci. Na akcích nebudou vlát vlajky těchto spojeneckých zemí a nebude znít jejich hymna. Obě reprezentace se rozhodly za těchto podmínek zbytek seriálu vynechat, stejně jako nižší IBU Cup.

Zprávy ze dne 1. 3. 2022
18:06
1. 3. 2022
Rusko

Ruský miliardář Ališer Usmanov se vzdal do odvolání výkonu funkce předsedy Mezinárodní šermířské federace FIE. Osmašedesátiletý blízký přítel Vladimira Putina, jenž od pondělka figuruje na sankčním seznamu Evropské unie, to oznámil v prohlášení na webu FIE.

Zprávy ze dne 1. 3. 2022
16:26
1. 3. 2022
Rusko

Ruští a běloruští atleti byli vyloučeni ze všech vrcholných světových akcí včetně letošního MS v hale i venku. Oznámila to Světová atletika.

Zprávy ze dne 1. 3. 2022
14:20
1. 3. 2022
Rusko

„Bylo nemyslitelné, aby takovýhle člověk byl čestný prezident IJF. Jednoznačně jde proti filozofii juda,“ říká Pavel Volek o Vladimirovi Putinovi. Předsedovi českého svazu se vrací vzpomínky na Bosnu a čerstvé hroby... Více čtěte zde >>>

Vladimir Putin je velkým fanouškem juda. Judo ale už není velkým fanouškem Vladimira Putina
Zprávy ze dne 1. 3. 2022
11:44
1. 3. 2022
Rusko

Rusko kvůli vojenskému útoku na Ukrajinu přišlo i o pořadatelství letošního mistrovství světa volejbalistů. Ještě minulý týden přitom Mezinárodní volejbalová federace (FIVB) trvala na tom, že navzdory invazi se turnaj odehraje podle plánu. Proti tomuto rozhodnutí vystoupil český svaz i samotní hráči. Po nátlaku nakonec došlo k zpřísnění jejího postoje. Volejbal tak učinil jako jeden z posledních sportů. V čele hráčské iniciativy byl Čech. Více čtěte ZDE>>>

 

Zprávy ze dne 1. 3. 2022
11:05
1. 3. 2022
Rusko

Norsko zakázalo ruským a běloruským běžcům a běžkyním na lyžích start v závodech Světového poháru, které se tento týden uskuteční v Drammenu a Holmenkollenu. Důvodem je vojenský útok na Ukrajinu. „Dnes jsme informovali Mezinárodní lyžařskou federaci (FIS), že bez ohledu na její postoj se v Norsku bude závodit bez Rusů a Bělorusů,“ citovala agentura Reuters prohlášení norského lyžařského svazu.

Zprávy ze dne 1. 3. 2022
10:27
1. 3. 2022
Rusko

Důrazně proti válce se vyslovila i ruská tenistka a olympijská vítězka Anastasija Pavljučenkovová.

Zprávy ze dne 1. 3. 2022
9:34
1. 3. 2022
Rusko

Poslední významný sport, který se proti Rusku jednoznačně nepostavil, už mění názor. Rusko kvůli vojenskému útoku na Ukrajinu nakonec přišlo i o pořadatelství mistrovství světa ve volejbalu. Náhradní dějiště teprve vybere. Šampionát se měl v Rusku uskutečnit od 26. srpna do 11. září. Ještě minulý týden v pátek FIVB trvala na tom, že navzdory invazi se turnaj, kam se český tým nekvalifikoval, odehraje podle plánu.

Zprávy ze dne 1. 3. 2022
9:27
1. 3. 2022
Rusko

Ruský prezident Vladimir Putin kvůli vojenskému útoku na Ukrajinu přišel o čestný černý pásek v taekwondu. O odebrání nejvyššího možného ocenění na svém webu informovalo vedení světové federace. „Brutální útok na životy nevinných lidí na Ukrajině zásadně odsuzujeme. Je to proti našemu heslu 'mír je víc než vítězství' a také proti hodnotám respektu a tolerance,“ uvedla organizace v prohlášení.

Zprávy ze dne 1. 3. 2022
9:05
1. 3. 2022
Rusko

Mezinárodní bruslařská unie kvůli vojenskému útoku na Ukrajinu do odvolání vyloučila ruské a běloruské reprezentanty z mezinárodních soutěží.

Zprávy ze dne 1. 3. 2022
8:46
1. 3. 2022
Rusko

Vedení ruského hokeje naznačilo, že by se proti vyloučení ze všech akcí Mezinárodní hokejové federace mohlo bránit u Mezinárodní sportovní arbitráže. „Ruský hokejový svaz považuje toto rozhodnutí za diskriminační a v rozporu s duchem portu. Sport vždy sloužil k tomu, aby spojoval národy různých zemí a kontinentů, bez ohledu na jakékoli rozdíly a neshody,“ uvedli představitelé sborné v oficiálním prohlášení.

Zprávy ze dne 1. 3. 2022
8:32
1. 3. 2022
Rusko

Ruské a běloruské týmy byly kvůli vojenskému útoku na Ukrajinu do odvolání vyřazeny z mezinárodních ragbyových soutěží. Informovalo o tom vedení světového ragby. „Rozhodli jsme s ohledem na hodnoty, jako jsou solidarita, integrita a respekt k ragby,“ citovala agentura AFP prohlášení světové federace, která navíc ze svých řad dočasně vyloučila ruský svaz.

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud