5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 3. 3. 2022
20:39
3. 3. 2022
Rusko

Letošní mistrovství světa basketbalistek bylo dnes rozlosováno, i když mezinárodní federace FIBA zatím nerozhodla, kdo na šampionátu nahradí Rusko. Sborná byla z turnaje vyloučena kvůli ruské invazi na Ukrajinu. Světový šampionát se bude hrát od 22. září do 1. října v Austrálii. Podle serveru insidethegames by Rusky mohlo ve skupině A nahradit Portoriko, které za ním skončilo v únorovém kvalifikačním turnaji na posledním čtvrtém místě.

Zprávy ze dne 3. 3. 2022
19:12
3. 3. 2022
Rusko

Fotbalový útočník Jan Kuchta má za sebou nepovedenou soutěžní premiéru v dresu Lokomotivu Moskva, kam přestoupil v lednu z pražské Slavie. Jeho tým utrpěl v osmifinále Ruského poháru domácí debakl 0:4 s druholigovým Jenisejem Krasnojarsk. Kuchta odehrál 80 minut.

Zprávy ze dne 3. 3. 2022
18:22
3. 3. 2022
Rusko

Po německém trenérovi Danielu Farkem opustilo tým Krasnodaru kvůli ruské invazi na Ukrajinu také osm zahraničních fotbalistů. Šestý celek nejvyšší soutěže na svém webu oznámil, že na žádost hráčů přerušil jejich angažmá. Fotbalisté opustili Krasnodar a mají trénovat individuálně s tím, že jejich smlouvy jsou dál platné. Mezi osmičkou fotbalistů jsou bývalý bundesligový hráč Kolumbijec Jhon Córdoba, čtyřnásobný francouzský reprezentant Rémy Cabella či dlouholetá opora švédského národního týmu Viktor Claesson.

Zprávy ze dne 3. 3. 2022
17:38
3. 3. 2022
Rusko

Ruský fotbalový svaz se odvolá proti vyloučení ruských klubů a reprezentací ze soutěží FIFA a UEFA k Mezinárodní sportovní arbitráži v Lausanne. Informovala o tom agentura Reuters. Mezinárodní federace vyřadily Rusko na začátku týdne kvůli jeho útoku na Ukrajinu. Ruský svaz v prohlášení uvedl, že podá jednu žalobu na dva řídící orgány, tedy na FIFA a UEFA. Bude požadovat, aby ruské mužské i ženské národní týmy mohly hrát mezinárodní zápasy včetně nadcházejícího play off kvalifikace o postup na mistrovství světa v Kataru. V něm měla sborná 24. března v semifinále nastoupit doma proti Polsku a v případě vítězství vyzvat v dalším zápase jednoho z dvojice Švédsko - Česko.

Zprávy ze dne 3. 3. 2022
16:31
3. 3. 2022
Rusko

Ruský cyklista Alexandr Vlasov vystoupil na sociálních sítích proti válečnému konfliktu na Ukrajině. Jezdec německé profesionální stáje Bora-hansgrohe zdůraznil, že s invazí ruské armády stejně jako řada krajanů nesouhlasí a vyjádřil účast všem lidem, kteří kvůli bojům na Ukrajině trpí. „Stejně jako mnoho dalších Rusů chci mír. Nejsem žádný politik a normálních lidí, jako jsem já, se nikdo neptal, jestli chceme válku. Pro každého to byl obrovský šok a jen doufám, že to brzy skončí,“ napsal pětadvacetiletý Vlasov na Instagramu.

Zprávy ze dne 3. 3. 2022
15:34
3. 3. 2022
Rusko

Rusko se proti vyloučení z paralympijských her odvolalo k arbitráži CAS. Agentuře TASS to řekl ministr Matycin s tím, že verdikt IPC je hrubým porušením práv sportovců a manipulací olympijskou chartou a lidskými právy k dosažení politických cílů.

Zprávy ze dne 3. 3. 2022
14:33
3. 3. 2022
Rusko

Zatímco světová plavecká federace FINA ruské a běloruské závodníky nevyloučila, evropská tak učinila. Reprezentanti obou těchto zemí tak sice mohou jako neutrální závodit na mistrovství světa, ale například na srpnový evropský šampionát v plaveckých sportech do Říma pozváni nebudou.

Zprávy ze dne 3. 3. 2022
13:00
3. 3. 2022
Rusko

Téměř celý svět už ruské a běloruské sportovce vyloučil ze svých řad. Na paralympiádě v Pekingu se ale mohli objevit. Až den před jejím startem Mezinárodní paralympijský výbor (IPC) po řadě protestů své původní rozhodnutí změnil. Důvodem byly i obavy o bezpečnost sportovců, z vyjádření funkcionářů je zřejmé, že se báli i násilných projevů mezi handicapovanými reprezentanty. Více čtěte ZDE>>>

Ruští paralympici opouštějí Peking poté, co jim byla zakázána účast v oblečení s přelepeným nápisem Rusko Ukrajinští sportovci před startem paralympiády
Zprávy ze dne 3. 3. 2022
11:18
3. 3. 2022
Rusko

Rusko se ohrazuje proti vyloučení z paralympiády. „Naši paralympijští sportovci neudělali nic, co by mohlo být vyloženo jako podpora současných politických komplikací,“ citovala agentura AP prohlášení národního paralympijského výboru.

Zprávy ze dne 3. 3. 2022
10:10
3. 3. 2022
Rusko

Ve Finsku ukončil výrobce nápojů Hartwall sponzorskou smlouvu s tamní hokejovou halou, která by měla hostit zápasy i během letošního mistrovství světa. Důvod? V aréně mají vlastnický podíl ruští podnikatelé. „Válka, kterou začalo Rusko, je absurdní a trestuhodný čin. V budoucnosti hala už nebude nést název společnosti Hartwall a naše logo bylo odstraněno,” řekl generální ředitel společnosti Kalle Järvinen.

Zprávy ze dne 3. 3. 2022
8:12
3. 3. 2022
Rusko

Ruští a běloruští sportovci kvůli vojenskému útoku na Ukrajinu nakonec na zimní paralympiádě startovat nebudou. Mezinárodní paralympijský výbor (IPC) po řadě protestů své původní rozhodnutí změnil. „Dotkne se to 83 sportovců, ale kdybychom je v Pekingu nechali startovat, mnohem víc by jich hry bojkotovalo a to by mělo mnohem horší dopad,“ konstatoval šéf IPC Andrew Parsons.

Zprávy ze dne 3. 3. 2022
7:26
3. 3. 2022
Rusko

Manažeři od úterního večera žhaví telefony. Snaží se svým klientům včetně Čechů Michaela Kukrleho a Mathiase Vacka sehnat nové angažmá. Musí. Kvůli ruskému vpádu na Ukrajinu totiž Mezinárodní cyklistická unie odebrala statut UCI ruským a běloruským stájím. To se týká mimo jiné druhodivizního celku Gazprom-RusVelo, kde oba působili. Úkol to není ani trochu snadný. Hrozí třeba i konec kariéry!? Více čtěte ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud