23. září 2021 • 18:10

Martincová po bitvě postupuje! V Ostravě zdolala pátou nasazenou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Tereza Martincová postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA v Ostravě. Ve druhém kole zdolala letošní finalistku Roland Garros a nasazenou pětku Anastasiji Pavljučenkovovou z Ruska dvakrát 7:6. V pátečním boji o semifinále se od 14:00 utká s turnajovou čtyřkou Marií Sakkariovou z Řecka, která porazila Lotyšku Jelenu Ostapenkovou 6:4 a 6:2.



Martincová navázala na Petru Kvitovou, která postoupila do čtvrtfinále už ve středu. Turnajové dvojce Kvitové vzejde soupeřka pro páteční čtvrtfinále (nejdříve od 18:00) z duelu Alison Riskeové z USA se Švýcarkou Jil Teichmannovou, který se odehraje na závěr čtvrtečního programu.

Martincová v utkání se světovou třináctkou Pavljučenkovovou prohrávala v prvním setu 3:5, ale vynutila si tie-break, v kterém uspěla poměrem 7:5. Ve druhém setu získala vedení 5:1, ale při podání ruské tenistky nevyužila dva mečboly a Pavljučenkovová trpělivou hrou srovnala na 5:5.

Ani za stavu 6:5 nedokázala Martincová utkání napotřetí dopodávat a rozhodla až v tie-breaku. Nakonec proměnila čtvrtý mečbol poté, co soupeřka poslala míč do autu.

„Bylo to těžké. Je jednou z nejlepších hráček a ukázala mi, jak se hraje v důležitých momentech. Ani nevím, jak se mi to povedlo. Od stavu 1:5 začala hrát neskutečně, nezkazila balon a musela jsem si to uhrát. Jsem nadšená, že jsem to dokázala,“ řekla unavená Martincová na kurtu.

Děkovala za podporu fanouškům. „Přijela jsem sem naprosto vyčerpaná, jsem vyčerpaná a pořád hraju a je to díky divákům. Člověk ze sebe dokáže dostat nemožné,“ prohlásila.

V prvním dnešním utkání v Ostravar Areně uspěla Kazaška Jelena Rybakinová, která porazila 6:3, 2:6 a 6:1 kvalifikantku Magdu Linetteovou. V boji o semifinále se sedmá nasazená Rybakinová utká s další Polkou Igou Šwiatekovou, turnajovou jedničkou.

Tenisový turnaj žen WTA J&T Banka Ostrava Open (tvrdý povrch, dotace 565.530 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Sakkariová (4-Řec.) - Ostapenková (Lot.) 6:4, 6:2, Rybakinová (7-Kaz.) - Linetteová (Pol.) 6:3, 2:6, 6:1,
Martincová (ČR) - Pavljučenkovová (5-Rus.) 7:6 (7:5), 7:6 (8:6),
Bencicová (3-Švýc.) - Sorribesová (Šp.) 6:2, 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Christianová, Routliffeová (3-USA/N. Zél.) - Heisenová, Voráčová (Něm./ČR) 6:3, 6:2.

Martincová po epické bitvě se Siniakovou: Jinde než v Ostravě bych to neotočila
Video se připravuje ...

Martincová o průlomové sezoně: Překonala jsem samu sebe. BJK Cup? Jsem ready
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud