12. června 2018 • 10:30

Tvrdík o posilách: Olayinka? Slavia nedá 200 milionů, chceme hráče z MS

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělá to často, ale když už, tak to stojí za to. Šéf pražské Slavie Jaroslav Tvrdík po delší době naznačil na svém twitterovém účtu plány červenobílých na přestupovém trhu. Dle jeho slov je pravdivý zájem o Petera Olayinku, o němž se píše v Belgii. Nicméně klub z Edenu odmítá za 22letého křídelníka Gentu zaplatit přes 200 milionů korun. Tvrdík také naznačil, že Slavia láká hráče, který se zúčastní nadcházejícího MS v Rusku.



Byla by to velmi zajímavá posila. Po návratu z hostování v Dukle se 22letému Nigerijci v Belgii daří. V uplynulé sezoně nastřílel 11 branek a připsal si 13 asistencí. Tak produktivní hráč by se Jindřichu Trpišovskému hodil. Není divu, že Pražané projevili o Olayinku zájem.

Jenže zatím se představy Slavie a Gentu, kterému hráč patří, rozchází na odstupném. Podle informací belgického tisku sešívaní nabídli tři miliony eur. To však belgický klub odmítl. Tvrdík  ve středu pozdě v noci na Twitter napsal, že Olayinka se vedení zamlouvá, ale stojí moc peněz.

„Chápu přirozenou natěšenost a očekávání fanoušků, ale jakkoliv by se nám líbil například Peter Olayinka, tak za 8 milionů eur (205 milionů korun) ho fakt nekoupíme,“ uvedl nejvyšší muž ve vedení Slavie. „Klid, to dáme. Někdo přijde,“ dodal.

Jednomu z fanoušků také odpověděl na příspěvek ohledně Viktora Claessona, o kterého se Slavia zajímala před dvěma lety, ale nakonec jej neangažovala. Švédský fotbalista se později rozehrál do velké formy, zamířil do ruského Krasnodaru a nyní vyhlíží nabídky od daleko větších klubů.

„Chtěli jsme ho. Tehdy i dnes. Dušan Uhrin měl velkou pravdu, měli jsme posílit ze Švédska, a ne ze Slovenska,“ narazil Tvrdík na tehdejší angažování Gina van Kessela, jenž se nedokázal v Edenu prosadit a později odešel na hostování.

„Bohužel, bez ohledu na výši zdrojů, již dnes přestup Claessona není téma. Hráč má nabídky z Německa i Anglie. A jestli mu vyjde MS… Omluva, byl by top!“ kál se Tvrdík před fanoušky.

A přidal ještě jedenu zajímavou informaci – Slavia se údajně zajímá o hráče, který bude startovat na šampionátu v Rusku. „Nerad bych vyvolal naděje, které se nenaplní, ale děláme maximum,“ dodal Tvrdík.

FOTBALOVÉ PŘESTUPY ONLINE>>>

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud