24. července 2015 • 21:00

Froome musel zastavit, Nibali zaútočil. To se nedělá, zlobil se lídr

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dočkal se. Obhájce loňského prvenství na Tour de France konečně dokázal zaútočit a dojet do cíle první. Vincenzo Nibali ovládl 19. etapu a stáhl náskok třetího Valverdeho na pouhou minutu a 19 vteřin. Jeho útok ovšem provází otázky o fair play - Ital totiž nastoupil ve chvíli, kdy měl lídr Chris Froome technické problémy.



Chris Froome se porazit dá, dokonce i v tak těžkém stoupání, jaké 19. etapa nabídla. Italskému jezdci Vincenzo Nibalimu se letos zatím moc nedařilo, přesto se dokázal vyhecovat. Britský lídr stáje Sky už si své prvenství s největší pravděpodobností uhlídá, Nibali se však dokázal aspoň dotáhnout ke třetímu místu.

"Vincenzo zaslouží potlesk. Museli jsme zareagovat a vymazat ztrátu, kterou jsme měli. Viděli jsme, že se mu jelo dobře, tým také šlapal a pracoval dobře," pochválil ho po závodě šéf Astany Alexandr Vinokurov.

Jenže kolem jeho výhry se rojí několik otazníků. Nibaliho únik se totiž zrodil ve chvíli, kdy Froome musel na moment zastavit kvůli technickým problémům. "Bylo to od něj nesportovní. Kousek asfaltu se mi zasekl v zadním kole a musel jsem ho vyndat. Jsem si jistý, že on se ohlédl, viděl můj problém a zaútočil. To se nedělá. Proto jsem mu řekl, co si o něm myslím," kritizoval italského protivníka.

VIDEO | Podívejte se na celou situaci, kdy Froome musel zastavit


"Byl naštvaný, ale to je jeho problém. Já nevěděl, že se tam něco stalo. Nikdo mi vysílačkou nic neřekl," reagoval Nibali, kterého se zastal i jeho šéf. "Co se týče technického Froomova problému, v rádiu žádný problém nehlásili a Vincenzo nemá oči vzadu na hlavě," brání ho Vinokurov.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud