21. srpna 2016 • 18:43

Druhou etapu Vuelty vyhrál ve spurtu Meersman, König je osmý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhou etapu cyklistické Vuelty vyhrál po 188,6 km ve spurtu pelotonu Belgičan Gianni Meersman. Novým lídrem je Polák Michal Kwiatkowski, jeho kolega z týmu Sky Leopold König si mírně pohoršil ze čtvrté na osmou pozici.



Meersman těžil v závěru etapy s cílem v Baioně z práce svého týmu Etixx-Quick-Step včetně Zdeňka Štybara , jenž patřil k Belgičanovým prvním gratulantům. Na dalších místech dojeli Němec Michael Schwarzmann a Magnus Cort z Dánska.

Třicetiletý Meersman uvedl, že útok na etapové vítězství dnes plánoval. "Říkal jsem předem manželce, aby se s dcerou dívaly na televizi, protože jsem se cítil fakt dobře. Určitě posledních 200 metrů u televize ječely a myslím, že mi tím pomohly. Výhra je pro ně," řekl Meersman.

Čtvrté místo v etapě pomohlo do čela bývalému mistru světa Kwiatkowskému, jenž převzal červený trikot od týmového kolegy Petera Kennaugha. Cyklisté v první desítce včetně Königa mají na sekundu stejný čas.

Oba Češi dojeli v hlavním poli v šesté desítce, Štybar je průběžně na 62. pozici s odstupem půldruhé minuty.

Cyklistický závod Vuelta - 2. etapa Ourense Thermal Capital - Baiona (160,8 km):
1. Meersman (Belg./Etixx-Quick-Step) 4:16:39, 2. Schwarzmann (Něm./Bora), 3. Cort (Dán./Orica), 4. Kwiatkowski (Pol./Sky), 5. Van Genechten (Belg./IAM Cycling), 6. Sbaragli (It./Dimension Data), 7. Bonifazio (It./Trek-Segafredo), 8. Restrepo (Kol./Kaťuša), 9. Drücker (Luc./BMC Racing), 10. Manzin (Fr./FDJ), ...54. König (ČR/Sky), 58. Štybar (ČR/Etixx-Quick-Step) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí:
1. Kwiatkowski 4:47:16, 2. Rojas, 3. Valverde (oba Šp./Movistar), 4. Froome (Brit./Sky), 5. Puccio (It./Sky), 6. Kennaugh (Brit./Sky), 7. Quintana (Kol./Movistar), 8. König, 9. Fernández, 10. Castroviejo (oba Šp./Movistar) všichni stejný čas, ...62. Štybar -1:32.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud