2. dubna 2015 • 16:56

Šílený PÁD na konci dostihu! Žokej po saltech vstal a vtipkoval

Autor: Petr prokeš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šel po vítězství, pak vyděsil diváky! Britský žokej Lewis Ferguson v závěru dostihu ve Wincantonu opravdu hrůzostrašně upadl z hřbetu svého koně. Na poslední překážce nedobrovolně využil plot jako odrazový můstek, následovalo opakované salto a tvrdý dopad na záda. Ale všechno skončilo dobře. Trenér Paul Nicholls po závodě vtipkoval: "Jediné, co bylo u mého jezdce poškozené, je jeho pýcha."



Ferguson se svým koněm Merrion Square k hlavním favoritům. Na trati dlouhé 4,2 km se hnal za vítězstvím. Jenže pak přišel poslední osudový plot. Vedoucí kůň ztratil rovnováhu a začal klopýtat. Ferguson lehce vypadl ze sedla a o plot se odrazil takovou silou, že se ve vzduchu otočil a udělal několik salt.

VIDEO: Podívejte se na pád žokeje Fergusona

Mladý žokej s trochou nadsázky připomínal figurínu z automobilového crash testu. Naštěstí se tento hrůzný pád obešel bez zranění. Po pádu byl Ferguson schopný odejít bez cizí pomoci.

A ještě měl náladu na žerty. "Nebyl jsem si vědom co se stalo, jen se mi chvíli ze stresu špatně dýchalo. Vždycky jsem chtěl být v televizi, ale z jiných důvodů," zavtipkoval teprve 18letý Ferguson k okolnostem hrozivého karambolu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud