16. srpna 2016 • 05:00

SOUHRN LOH Rio, 10. den: Postoupila Hejnová i Rosolová, Kudlička čtvrtý

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tyčkař Jan Kudlička obsadil v olympijském finále dělené čtvrté místo výkonem 575 centimetrů, Michal Balner skončil v Riu de Janeiro sedmý za 550. Zuzana Hejnová i Denisa Rosolová postoupily do semifinále běhu na 400 metrů překážek. Naopak nedařilo se Petru Svobodovi, který byl z rozběhu na 110 metrů překážek diskvalifikován a v Riu končí. Další rozšíření medailové kolekce si česká výprava slibuje od rychlostní kanoistiky. Na olympiádě má tři lodě, které přivezly medaile z loňského mistrovství světa v Miláně. Martin Fuksa i Josef Dostál postoupili do úterních finále v závodech na 1000 metrů. Průběh všech soutěží jsme sledovali ONLINE.



Aktualizovat stránku

4:59 Senzačním olympijským vítězem ve skoku o tyči je Brazilec Da Silva. Jako první v historii OH překonal 6 m, výkonem 603 porazil i Lavillenieho (598).

4:40 Tyčkař Jan Kudlička obsadil v olympijském finále dělené čtvrté místo výkonem 575 centimetrů, Michal Balner skončil v Riu de Janeiro sedmý za 550.

Tyčkař Jan Kudlička skákal skvěle, nakonec skončil čtvrtýFoto Reuters

3:50 Keňan David Rudisha obhájil na olympijských hrách titul v běhu na 800 m. Zvítězil v nejlepším letošním čase 1:42,15 před Alžířanem Taufikem Machlúfím.

2:55 Zuzana Hejnová i Denisa Rosolová postoupily na olympijských hrách v Riu do semifinále běhu na 400 metrů překážek. Dvojnásobná mistryně světa a obhájkyně bronzové medaile Hejnová prošla do dalších bojů hladce z druhého místa ve svém rozběhu, Rosolová skončila po diskvalifikaci jamajské soupeřky na třetím postupovém místě.

2:46 Petr Svoboda byl diskvalifikován z rozběhu na 110 metrů překážek a na olympijských hrách v Riu de Janeiro končí. Dosažený čas 13,65 sekundy by přitom českému atletovi na postup do semifinále stačil. Svoboda protnul cílovou pásku ve svém rozběhu jako šestý. Za prvním plůtkem vyšlápl z dráhy, na trati potom shodil většinu překážek a některou z nich podle rozhodčích překonal neregulérně.

2:35 Úřadující mistři Evropy Španělé zdolali ve svém závěrečném utkání v základní skupině olympijského turnaje basketbalisty Argentiny 92:73 a zajistili si postup do čtvrtfinále. Naopak v Riu de Janeiro kvůli tomu dohráli domácí Brazilci.

02:05 Silný déšť v Riu de Janeiro si vynutil přerušení večerního atletického programu na olympijských hrách. Finálovou soutěž sotva stačili zahájit tyčkaři s Janem Kudličkou a Michalem Balnerem, pozastavena byla kvalifikace diskařek a rozběhy na 110 metrů překážek s Petrem Svobodou.

Soutěž tyčkařů byla přerušena z bezpečnostních důvodů, do závodu vstoupili jen tři skokani včetně Balnera a žádný z nich nepředvedl platný pokus. Soutěž diskařek má za sebou první sérii, v níž náčiní často skončilo v ochranné síti. Překážkáři stihli dva rozběhy z pěti, Svoboda se představí ve třetím, před nímž byly soutěže přerušeny.

01:52 Olympijský závod vzpěračů do 105 kg vyhrál jednoznačně Uzbek Ruslan Nurudinov. Až 14 kilogramů za obhájcem čtvrtého místa z Londýna skončil Simon Martirosjan z Arménie a o další kilo méně vzepřel Kazach Alexandr Zajčikov.

01:10 Úřadující mistr světa i Evropy Rus Jevgenij Tiščenko vyhrál olympijský turnaj boxerů do 91 kg. Ve finále porazil Kazacha Vasilije Levita 3:0.

00:30 Kubánec Mijaín López je potřetí v řadě olympijským vítězem v řecko-římském zápase v nejtěžší váze do 130 kg. Ve finále v Riu porazil Turka Kayaalpa.

23:20 Olympijským vítězem v omniu se stal Ital Elia Viviani. Britská hvězda silniční cyklistiky Mark Cavendish skončil druhý, bronz si z dráhařského šestiboje odnesl Dán Lasse Norman Hansen.

Olympijským vítězem v omniu se na dráze v Riu de Janeiro stal Ital Elia VivianiFoto Reuters

22:58 Olympijským vítězem v zápasnické kategorii do 85 kg je Rus Davit Čakvetadze, jenž ve finále v Riu porazil mistra světa Žana Belenjuka z Ukrajiny.

22:26 Egyptský judista Islám Šahábí, jenž odmítl po prohraném souboji podat ruku izraelskému přemožiteli Or Sassonovi (více čtěte zde>>>), byl poslán z Ria de Janeiro domů. Mezinárodní olympijský výbor (MOV) uvedl, že dvaatřicetiletý judista dostal přísnou důtku.

Egypťan Islam El Šehaby odmítl podat ruku izraelskému soupeři Orimu SassonoviFoto Profimedia.cz

21:51 Trenér německých vodních slalomářů Stefan Henze podlehl v Riu de Janeiro těžkým zraněním hlavy, která utrpěl při páteční nehodě. Bývalému kanoistovi a olympijskému medailistovi z Atén 2004 bylo pětatřicet let.

Henze byl v pátek účastníkem nehody, když jel spolu s dalším členem německého týmu vodních slalomářů taxíkem. Zatímco sportovní vědec Christian Käding a řidič vozu vyvázli s lehčím zraněním, Henze měl těžce poškozený mozek a zachránit se ho nepodařilo ani páteční naléhavou operací.

Henze byl úspěšným kanoistou v kategorii C2. Spolu s Marcusem Beckerem získali stříbro na OH v Aténách před českou dvojicí Jaroslav Volf, Ondřej Štěpánek. K uctění památky zesnulého trenéra budou v úterý německé vlajky na všech olympijských sportovištích staženy na půl žerdi.

21:26 Americká gymnastka Bilesová pět zlatých medailí na jedné olympiádě nezíská. Na kladině skončila po velké chybě třetí. Vyhrála Nizozemka Sanne Weversová.

20:55 Další nepříjemnost potkala brazilské organizátory, když se v Olympijském parku zřítila vysoko zavěšená kamera a zranila několik lidí. Více čtěte ZDE »

Speciální kamera, která se vznášela nad Olympijským parkem, spadla a zranila několik lidíFoto Reuters

20:24 Mistr světa Ri Se-kwang z KLDR získal v přeskoku i olympijský titul. Ve finále za sebou nechal Rusa Denise Abljazina, třetí byl Japonec Kenzo Širai.

19:34 Olympijským vítězem na kruzích se stal úřadující mistr světa Řek Petrunias. Stříbro získal domácí gymnasta Zanetti, třetí skončil Rus Abljazin.

19:00 Agentura Sport Invest, zastupující Martinu Sáblíkovou, chce podle svého šéfa Davida Trávníčka najít viníka její neúčasti v olympijské časovce v Riu. Předseda představenstva také naznačil, že jeho agentura zvažuje i snahu o finanční odškodnění. Více čtěte ZDE »

Martina Sáblíková přišla o účast na olympiádě v Riu kvůli špatnému výkladu pravidelFoto Profimedia.cz

18:42 Olympijskou vítězkou v jezdecké drezuře se v Riu stejně jako před čtyřmi lety v Londýně stala Britka Charlotte Dujardinová s koněm Valegro.

18:10 České akvabely Soňa Bernardová a Alžběta Dufková nepostoupily na OH do dvanáctičlenného finále. V technickém programu klesly ze 16. na 18. příčku.

Kvalifikaci vyhrály ruské obhájkyně zlata Natalija Iščenková a Světlana Romašinová s více než tříbodovým náskokem před Číňankami a Japonkami.

České reprezentantky za obě části kvalifikace získaly 160,5973 bodu a na dvanácté Rakušanky ztratily bezmála deset bodů. Bernardová, která je ve 40 letech nejstarší závodnicí v soutěži, startuje pod pěti kruhy už popáté a potřetí s Dufkovou. Jejich nejlepším společným umístěním je 14. příčka z Londýna.

16:53 Polská kladivářka Anita Wlodarczyková získala své první olympijské zlato ve světovém rekordu 82,29 m. Druhou Číňanku Čang Wen-siou porazila o 5,54 m.

16:48 PŘIMO Z RIA | Svého prvního startu na olympijských hrách se nemohl rychlostní kanoista Martin Fuksa dočkat. Po včerejších rozjížďkách a semifinále byl naprosto spokojený. Už si zazávodil a hlavně bez problémů postoupil. I když jeho hlavní soupeři Němec Sebastian Brendel, Brazilec Isaquias Quieroz Dos Santos či Moldavan Sergej Tarnovschi pošetřili síly přímým postupem z rozjížděk. Čecha to ale vůbec netrápí. Rozhovor si přečtěte ZDE »

Kanoista Martin Fuksa získal bronzovou medaili na mistrovství Evropy v Moskvě v olympijské disciplíně 1000 metrů.Foto Pavel Mazáč (Sport)

16:36 Olympijskou vítězkou v běhu na 3000 m překážek je devatenáctiletá Ruth Jebetová z Bahrajnu, která vyhrála v druhém nejlepším čase historie 8:59,75.

16:34 Kajakář Josef Dostál postoupil do úterního finále olympijského závodu v Riu de Janeiro na kilometrové trati. Třiadvacetiletý Dostál suverénně vyhrál úvodní rozjížďku, v semifinále dojel čtvrtý a uhájil tak poslední postupové místo. Člen bronzového čtyřkajaku z olympiády v Londýně se na kilometru stal v roce 2014 mistrem světa, na loňském šampionátu byl druhý.

16:21 Polská kladivářka Anita Wlodarczyková zlepšila v olympijském finále vlastní světový rekord. Hlavní favoritka soutěže hodila třetím pokusem 82,29 m.

16:05 Nizozemská dálková plavkyně Sharon van Rouwendaalová získala na OH v Riu zlato v závodu na 10 km. Češka Jana Pechanová skončila na 20. místě.

15:16 Kajakář Josef Dostál postoupil do dnešního semifinále olympijského závodu na trati 1000 metrů v Riu de Janeiro z prvního místa v rozjížďce. Začal pomaleji a na prvním mezičase, metě 250 metrů, byl až pátý. Poté se ale posunul na třetí místo a ve druhé polovině trati se dostal do čela. Ani první místo mu ale nezajistilo postup do finále, dnes jej stejně jako Martina Fuksu čeká ještě semifinále.

Kajakář Josef Dostál v olympijské rozjížďce na kilometruFoto AP Photo

15:10 PŘÍMO Z RIA | Když sledoval, jak Radek Štěpánek s Lucií Hradeckou urvaly v neděli bronzové medaile ve smíšené čtyřhře, v očích se mu leskly slzy. „A jednoznačně to byly slzy štěstí. Je to parádní tečka za celou tenisovou olympiádou Přinést do olympijské vesnice tři medaile, to je úplná paráda a nechybělo hodně málo, a mohly být kovy čtyři,“ vyprávěl trenér českých tenistů v Riu Petr Pála. Více čtěte ZDE »

Kouč tenistů Petr Pála na tribuně v RiuFoto Barbora Reichová (Sport)

14:14 Kanoista Martin Fuksa bude o postup do finále olympijského závodu na 1000 metrů v Riu de Janeiro bojovat v dnešním semifinále. V úvodní rozjížďce, jejíž vítěz si zajistil přímou účast v úterních bojích o medaile, dojel český reprezentant na druhém místě.

13:55 Do 10. olympijského dne v Riu zahajuje boj o medaile česká medailová naděje Martin Fuksa. Počínání českého kanoisty na kilometrové rozjížďce sledujte do 14:00 ONLINE ZDE »  

13:10 Jedenačtyřicetiletá uzbecká sportovní gymnastka Oksana Čusovitinová, která vedle svých soupeřek vypadá jako učitelka, která vede děti do družiny. Na svých sedmých (!) olympijských hrách skončila v přeskoku na krásném sedmém místě. Více ZDE »

Oksana Čusovitinová se loučí s publikemFoto Reuters

11:40 Rychlostní kanoista Martin Fuksa může být tím, kdo rozšíří českou medailovou sbírku. Jednoho z favoritů svého sportu čekají první závody už dnes odpoledne, sledovat ho budeme na iSport,cz. Takhle mluvil před odletem do Ria v seriálu iSport.cz se známým hudebníkem a velkým sportovcem Benem Cristovaem. Podívejte se na VIDEO.

Fuksa versus Cristovao. O Riu, posilování i mrtvém tělu
Video se připravuje ...

11:32 PŘÍMO Z RIA | Prožívali to ze začátku i tenisté. Místní pořadatelé se učí za pochodu. Teď to na vlastní kůži poznávají atleti. A nelíbí se jim to. „My jsme si to vyžrali. Neuměli tady nastavit elektrické stojany, takže jsme museli čekat,“ stěžoval si po kvalifikaci tyčkař Jan Kudlička. Více čtěte ZDE »

10:52 „Kdo neskáče, není Čech,“ skandoval Radek Štěpánek při včerejší návštěvě Českého domu v Riu, kam přijel s Lucií Hradeckou ukázat čerstvě vybojovanou bronzovou medaili ze smíšené čtyřhry. A promluvil i o tom, že by nemusela být poslední. Proč? Protože za čtyři roky Tokio… Více čtěte ZDE »

10:05 Po tvrdém zásahu od Martiny Hingisové v semifinále čtyřhry v Riu měla Andrea Hlaváčková hned po utkání napuchlé oko zalité krví. Na svém facebooku česká tenistka zveřejnila, jak její obličej vypadal chvíli po nepříjemném zranění. Na FOTO se podívejte ZDE » 

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE >>

Vrcholy pondělního programu na LOH Rio 2016 

14:00 plavání - 10 km ženy: Pechanová,
14:00 rychlostní kanoistika 1000 m - rozjížďky: C1: Fuksa, K1: Dostál, 15:30 semifinále. ONLINE sledujte ZDE »
16:00 synchronizované plavání - technický program dvojic: Bernardová, Dufková,
19:00 sportovní gymnastika - finále: kruhy a přeskok muži, kladina ženy,
Úterý:
00:15 box muži do 91 kg - finále,
01:35 tyč muži - finále: Balner, Kudlička. ONLINE sledujte ZDE »
01:40 110 m překážek muži - rozběhy: Svoboda,
02:30 400 m překážek ženy - rozběhy: Hejnová, Rosolová. ONLINE sledujte ZDE »
03:25 800 m muži - finále,
03:45 400 m ženy - finále.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud