Tomáš Podvín
22. října 2015 • 04:50

Co všechno UEFA zakáže Ščasnému? I vstup do vlastní kanceláře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z GELSENKIRCHENU | Pražská Sparta se bude muset v soubojích Evropské ligy proti Schalke 04 obejít bez hlavního trenéra Zdeňka Ščasného na lavičce. Zkušený kouč pyká za kritiku rozhodčích po zápase na půdě Asterasu (1:1). Přesto bude mít velké slovo při skládání základní jedenáctky. Výkon týmu během utkání ale nijak ovlivnit nemůže. Co všechno mu UEFA zakázala?



Ščasný dostal od UEFA za ostrou kritiku sudích, ve které mluvil o úmyslném ovlivnění zápasu proti Spartě, stop na dva zápasy. Jen na tribuně tak stráví oba duely se Schalke 04. Omezen ale nebude pouze během devadesáti minut hry.

Trenérův zákaz být s týmem začíná už příjezdem sparťanského autobusu do technické zóny na stadionu Schalke. Ščasný, který má vstupenku na VIP tribunu, se od té chvíle nesmí ke svým hráčům ani přiblížit. Už vůbec nesmí být v prostorách kabiny.

Navíc nemůže s týmem ani komunikovat na dálku. Delegát utkání bude informován o Ščasného poloze na stadionu a může si ho jít kdykoliv zkontrolovat. Jednoduše řečeno, trenér Sparty se od příjezdu svého týmu na stadion v den zápasu promění v diváka.

Trénink Sparty před čtvrtečním duelem Evropské ligy na stadionu Schalke 04.
Trénink Sparty před čtvrtečním duelem Evropské ligy na stadionu Schalke 04.

Ščasný má zakázaný také vstup na pozápasovou tiskovou konferenci, kde ho zastoupí asistent Zdeněk Svoboda. Ve středu ještě letenský kouč s novináři mluvit mohl. A tvrdil, že jeho trest tým nijak nepoznamená. „Myslím, že to handicap pro mužstvo nebude, protože příprava na zápas již nyní tři dny probíhala a v tom prostředí na stadionu toho stejně nejste schopen moc ovlivnit. Takže je to spíše nepříjemné pro mě než pro tým,“ řekl.

Ščasného asistent Zdeněk Svoboda, který byl pověřen vedením týmu, navíc prozradil, že hlavní trenér promluví i přes trest do volby základní sestavy. „Jsem jen jmenovaný do téhle funkce, ale stejně je to vše týmová práce. Nedělá to jen jeden člověk. Při rozhodnutí o sestavě samozřejmě bude mít svoje slovo Zdeněk Ščasný,“ připustil Svoboda.

I potrestaný Ščasný věří, že nejpodstatnější jsou dny před samotným zápasem. „Myslím, že jsem tým neoslabil, protože v tomhle kotli, když budete u lajny poskakovat a křičet, tak vás stejně hráči nevnímají. Myslím, že nejdůležitější je důkladná taktická příprava před zápasem.“

Mimochodem, v domácí odvetě na Letné to bude mít Ščasný ještě o něco horší. Do technické zóny, ve které se v den utkání nesmí pohybovat, patří i jeho kancelář.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud