6. června 2016 • 04:59

První sestava pro EURO? Limberský zpátky ve hře, boduje i Plašil

Autor: jav, kah, pj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Základní sestava českých fotbalistů v utkání proti KorejiZákladní sestava českých fotbalistů v utkání proti KorejiFOTO: Dominik Bakeš (Sport)

    Do zápasu se Španělskem (13. června) už budou čeští fotbalisté jen ladit formu při tréninku, ve středu se přesunou do Francie na svou základnu v Tours. Po nedělní generálce na EURO s Jižní Koreou (1:2) trenér národního týmu Pavel Vrba přiznal, že se mu sestava začíná rýsovat. Na jakých místech ještě není jasno?

  • Stoperská dvojice: Michal Kadlec vs. Roman Hubník

    Michal KadlecFoto Barbora Reichová (Sport)

    Napevno počítejme s Tomášem Sivokem , toho o základní sestavu nikdo nepřipraví. Leda zranění. A protože Marek Suchý , střelec jediné branky proti Korejcům, nesmí v úvodním duelu se Španěly nastoupit, rozhoduje se mezi Michalem Kadlecem a Romanem Hubníkem . Plzeňský obránce do včerejšího zápasu nezasáhl, protože byl indisponován menšími zdravotními problémy. Zato Kadlec odehrál první poločas a solidně zarazil několik soupeřových protiútoků. Do sestavy pro evropský šampionát ve Francii má blíž i proto, že je sehranější ve stoperské dvojici se Sivokem.

  • Levá obrana: Theo Gebre Selassie vs. David Limberský

    David Limberský vedle kapitána Tomáše RosickéhoFoto Barbora Reichová (Sport)

    Obsazení postů na krajích obrany pro EURO zůstává jedním z největších otazníků. K postu levého beka měl do včerejška blíž Theo Gebre Selassie . Jenže první poločas mu nevyšel, nechával svůj prostor mnohdy až moc otevřený a do druhé půle se vrátil na pravou stranu. Pro Limberského teď hovoří i to, že Vrba chválil střídající hráče, kteří naskočili do druhého poločasu. Nesmíme zapomínat ani na to, že do soustředění v Rakousku byl „Limba“ v očích trenéra levým obráncem číslo jedna. Může však Gebre Selassie vytlačit vpravo Pavla Kadeřábka ? I k tomu by mohlo dojít.

  • Střed zálohy: David Pavelka vs. Jaroslav Plašil

    Jaroslav Plašil v utkání s Jižní KoreouFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Upřímně, tady po přípravě není moc co řešit. Davidu Pavelkovi přátelské duely nevyšly, hra mužstva se vždy zlepšila s příchodem Jaroslava Plašila . Ten sice proti Rusku dvakrát „namazal“ soupeři, ale zároveň pomohl zpřesnit celkový výkon. Vyhraným soubojem se podílel na založení akce, které předcházela vyrovnávací brance proti Rusům. A také s Jižní Koreou si čtvrtý stovkař v historii reprezentace vedl lépe než jeho mladší spoluhráč. Plašilova přítomnost vyhovuje víc také Vladimíru Daridovi a Tomáši Rosickém, který si nemusí chodit pro balon tak hluboko.

  • Pravá záloha: Bořek Dočkal vs. Jiří Skalák

    Bořek DočkalFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Obsazení postu u pravé postranní čáry je přímo závislé na zdravotním stavu Bořka Dočkala . Záložník Sparty laboruje od zápasu s Ruskem s nakopnutým kotníkem, do generálky proti Jižní Koreji nezasáhl. Podle všeho je ale pro trenéra Pavla Vrbu stále alternativou číslo jedna, byť Dočkal častěji nastupuje ve středu pole. Skalák si sice nevede špatně, kdykoli dostane příležitost, hýří aktivitou, v koncové fázi však není příliš produktivní. Proti Koreji nastoupil v základní sestavě Josef Šural , utkání se mu ale vůbec nepovedlo. Před startem šampionátu si dveře do základní sestavy sám přibouchl.

  • Útočný hrot: Tomáš Necid vs. Milan Škoda vs. David Lafata

    Tomáš NecidFoto Barbora Reichová (Sport)

    Do pozice jedničky mezi útočníky se během přípravného kempu v Rakousku prosadil Tomáš Necid , velmi se mu povedl zápas s Ruskem, v němž se jednou trefil a předtím přihrál na vyrovnávací gól. Navíc se dostal do několika dalších šancí. Z útočníků vypadá v nejlepší herní pohodě, ačkoliv se s Jižní Koreou neprosadil. Pro úvodní duel se Španělskem však zůstává ve hře i varianta, o které kouč mluvil už před generálkou, tedy s nasazením jednoho z křídelních hráčů na hrot. Možnost s vysunutím Josefa Šurala však kazí jeho slabší forma. Ve hře zůstává Jiří Skalák.

  • Sestřih utkání Česko - Jižní Korea 1:2

    SESTŘIH: Česko - Korea 1:2. Podívejte se na všechny góly v generálce před EURO
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud