Pavel Janega
9. června 2016 • 04:57

Češi sledovali selhání Španělska. Lepší kdyby vyhrálo 5:0, tvrdili

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FRANCIE | Škoda, že zaváhání Španělů nepřišlo až v pondělí, zalitovali čeští fotbalisté po výsledku úvodního soupeře na mistrovství Evropy s Gruzií (0:1). Výsledek generálky španělské reprezentace sledovali průběžně na hotelu v Praze. Teď doufají, že by mohla klopýtnout dvakrát po sobě.



„Viděl jsem ještě v autobuse cestou na letiště sestřih z toho zápasu. Španělé byli lepší. Tomáš Koubek někde vyjel statistiku, že na nebezpečné útoky vyhráli v poměru 94:10. Měli spoustu šancí, bohužel pro ně se jim nepodařila proměnit ani jedna,“ řekl Tomáš Vaclík, jenž odcestoval do Francie v roli brankářské dvojky.

Že Španělé prohráli, není dobře - dají si o to víc pozor, vědí Češi
Video se připravuje ...

„Španělé leželi na soupeři celý zápas, nakonec to k ničemu nevedlo. Každé utkání je jiné. Vývoj nahrál tomu, že oni bušili, bušili, pak dostali z prvního protiútoku gól. Potom se i favoritovi hraje hůř, když se jim nedaří dávat góly,“ pronesl brankář Petr Čech.

Mohou Španělé selhat zase? Češi si to přejí, ale jsou realisti. „Nepočítám, že by odehráli dva takové zápasy po sobě,“ zůstává nad věcí Tomáš Sivok.

„Může to naopak znamenat, že si dají proti nám pořádný pozor. Kolikrát je to varování, díky čemuž se favorit připraví se vším všudy. O to víc bude pro nás úvodní duel těžší,“ myslí si Čech s tím, že by byl radši, kdyby Španělé v generálce vyhráli vysokým rozdílem.

Plzeňský bek Roman Hubník začne turnaj ve Francii jako náhradník
Plzeňský bek Roman Hubník začne turnaj ve Francii jako náhradník

„Klidně pět nula. Potom člověk jde do zápasu tak, že jsou v pohodě. Takhle si dají pozor. Budou víc připravení a pro nás to bude mít opačný efekt,“ doplnil Čech. Zároveň zmínil fakt, že Gruzie potvrdila známá slova „vyhrát se dá s každým“. Netřeba si tedy vzdávat předem.

„Ale pořád jsou to jen přáteláky. Hodně hráčů třeba přemýšlelo, aby se nezranili,“ přemýšlí Sivok. "Kdyby vyhráli 5:0, tak by nás třeba podcenili, takhle budou pod větším tlakem.“

Na český trénink dorazily tisíce fanoušků, Čech dal rukavice zraněnému fanouškovi
Video se připravuje ...

I proto čeští hráči litují, že smůla dolehla na soupeře z Pyrenejského poloostrova o pár dní dřív. „Byli bychom radši, kdyby si takový zápas vybrali až 13. června proti nám, snad si to nevybrali teď a že v pondělí do naší branky nenapadá všechno,“ doufá Vaclík.

„Souhlasím, že bylo by lepší, kdyby si slabší chvilku vybrali s námi. A doufám, že si ji vyberou. Na druhou stranu si nemyslím, že by Španěly jedno zaváhání nějak rozházelo. Ano, je to překvapení, že prohráli doma 0:1 s Gruzií. Ale jsou to zkušení hráči. Kritika v médiích je nerozhodí,“ uvedl stoper Roman Hubník. „Ale kdyby snad vyhořeli na EURO stejně jako na posledním mistrovství světa, zlobit se nebudeme,“ usmál se.

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

Češi bydlí ve francouzském zámku. Podívejte se, jak vypadá pokoj Davida Lafaty
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud