Jonáš Bartoš
16. března 2015 • 13:05

PĚT Vrbových otázek: Škoda, či Necid? Uzdraví se Kadeřábek?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kádr české fotbalové reprezentace na kvalifikaci s Lotyšskem (28.3.) a přátelský duel se Slovenskem (31.3.) čítá 19 jmen. Zatím. Pavel Vrba ve čtvrtek zveřejní ještě další tři hráče, které povolá dodatečně. Kdo se do výběru dostane, je jedním z hlavních otazníků, které ještě musí úspěšný kouč národního týmu vyřešit.



Milan Škoda , nebo Tomáš Necid?

Pavel Vrba zatím povolal jediného klasického hrotového útočníka, Davida Lafatu . Na něj nejvíc sázel v úspěšné podzimní části a nehodlá na tom nic měnit. Navzdory tomu, že gólová potence sparťanského kapitána mírně klesla. K němu ve čtvrtek přibude buď Tomáš Necid, nebo Milan Škoda. „Tomáš Necid ve Zwolle nastoupil po zranění, odehrál tři utkání. Škoda je nejlepší střelec Slavie, od chvíle, co nehraje stopera a nastupuje na hrotu, se výrazně prosazuje. Také proto o něm uvažujeme,“ prohlásil Vrba s tím, že klíčového muže Slavie hodlá bedlivě sledovat ve středeční dohrávce s Plzní.   

Koho místo Kadeřábka ?

„Strašně mě mrzí, že Pavel Kadeřábek není k dispozici, jinak by v nominaci byl. Jsem s ním v kontaktu, momentálně je šance na jeho donominaci tak deset procent,“ mrzelo Vrbu. Současně vypadl i zraněný Radim Řezník , který v reprezentaci kryl záda sparťanskému rychlíkovi na podzim. Na koho vsadit teď? Český trenér dlouho nepřemýšlel a poprvé ve své éře ukázal na Gebre Selassieho. „Theo si v Brémách vytvořil silnou pozici, hraje pravidelně všechny zápasy. Při našich problémech na pravé straně byl první, kterého jsme na jeho pozici nominovali. Ve čtvrtek k němu přibude ještě jeden,“ přiznal Vrba a narážel na pravděpodobné povolání Františka Rajtorala .

Do reprezentace se vrací Holek, Hloušek a Gebre Selassie
Video se připravuje ...

Jak se podělí o hráče s jednadvacítkou?

Velmi citlivá otázka. Jeden z vrcholů české sportovní scény roku 2015, červnový evropský šampionát jednadvacítek, se kvapem blíží. Jakub Dovalil už musí skládat dohromady co nejsilnější výběr. Proto na přípravné zápasy s Anglií (27.3.) a Portugalskem (31.3.) povolal do akce i Matěje Vydru, v poslední době stabilního člena nominace áčka. „S Kubou (trenér Dovalil) jsme na tohle téma vedli dlouhé debaty. Pokud jde o hráče základu, patří do áčka. Vydra je mezi těmi, co odehrají spíš menší časový úsek, zatímco v jednadvacítce by měl dostat větší prostor. Proto jsme jednadvacítce vyšli vstříc,“ vysvětlil Vrba. Pro zápas se Slovenskem ale pravděpodobně z jednadvacítky stáhne jednoho brankáře, do Žiliny by mohl také odjet i Vydra, případně Václav Kadlec.

Jak jsou na tom Rosický Pilařem ?

Oba techničtí záložníci jsou v české nominaci, i když poslední zápasy v klubech kvůli nemoci vynechali. „Tomáš Rosický nehrál kvůli chřipce. Ale jde o lehčí problémy, ne dlouhodobější. Václav Pilař mohl nastoupit už v neděli na Dukle, ale v Plzni chtěli, aby raději ještě dotrénoval, ve středu se Slavií už by měl hrát. Jsem rád, že se takto Venca doléčí a bude stoprocentně v pořádku i pro reprezentaci,“ oznámil Vrba dobré zprávy ohledně českých marodů.

Koho Vrba vezme na Slovensko?

Složení týmu se pro přátelský zápas na Slovensku (31.3.) ještě může změnit. „Utkání se Slovenskem bereme jako další možnost pro vyzkoušení hráčů, co na podzim nedostali tolik prostoru. Změny v nominaci určitě budou. Po fotbalistovi roku budou někteří hráči uvolnění pro kluby, někteří budou donominovaní. Z jednadvacítky chceme vzít jednoho brankáře, možná někoho z útočníků,“nastínil Vrba. Mezi těmi, kdo by mohli dostat volno, je například kapitán Tomáš Rosický. 34letý záložník v případě, že naskočí do zápasů s Lotyšskem i na Slovensku, oslaví stý reprezentační start. „Ještě se s ním o tom budeme bavit, jestli pojede i na Slovensko, nebo se vrátí k Arsenalu. Necháme to vyloženě na něm, jak se bude cítit,“ dodal Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud