2. února 2016 • 04:50

PŘEHLED: Průvan v českých řadách. Kdo z reprezentantů měnil dres?

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
  • Hned sedm českých reprezentantů změnilo v zimě dresHned sedm českých reprezentantů změnilo v zimě dresFOTO: Koláž iSport.cz

    Je po všem. Zimní přestupové období v TOP fotbalových ligách s výjimkou německé bundesligy skončilo. Týmy do poslední chvíle posilovaly do jarních bojů. Na přestupovém trhu byl velký zájem i o české reprezentanty. Připravili jsme pro vás přehled sedmi členů širšího kádru národního týmu, kteří v zimě změnili dres.

  • Jiří Skalák do Brightonu

    Jiří Skalák přestoupil do Brightonu, který hraje druhou nejvyšší anglickou soutěžFoto twitter.com

    Na poslední chvíli potvrzený přestup. O ofenzivního záložníka Mladé Boleslavi se zajímala řada celků z Evropy, přesto ještě v poslední přestupový den to vypadalo, že Jiří Skalák se před EURO stěhovat nebude. Nakonec dvě hodiny před uzávěrkou přestupů neodolal nabídce Brightonu, který hraje druhou nejvyšší anglickou soutěž.

  • Václav Procházka do Osmanlisporu

    Václav Procházka se stal definitivně hráčem Osmanlisporu. Na snímku se svým agentem Pavlem Zíkou.Foto Pavel Zíka

    Sportovní forma bývalého kapitána Plzně na podzim rapidně klesala, potřeboval novou výzvu. Václava Procházku má nakopnout turecký Osmanlispor, který ho z Plzně vykoupil. Reprezentační obránce však ani v Turecku zatím moc nezáří, při prvním startu zavinil gól a střídal.

  • Václav Kadlec do Midtjyllandu

    Český fotbalový útočník Václav Kadlec podepsal smlouvu v dánském FC Midtjylland. Na snímku s manažerem Pavlem Paskou (vlevo) a generálním ředitelem klubu Clausem SteinleinemFoto ismfootball.com

    Dočkal se vykoupení z Frankfurtu, kde byl jeho výhled na změnu mizerné pozice téměř nulový. V ambiciózním dánském klubu Midtjylland zatím v přípravných zápasech dostává hodně prostoru a bude záležet jen na něm, jestli si místo v základní jedenáctce udrží.

  • Adam Hloušek do Legie Varšava

    Adam Hloušek přestoupil do Legie VaršavaFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Start bundesligy pro Adama Hlouška vypadal nadějně. Jenže úvodní euforie z nové pozice stopera opadla a český reprezentant dostával ve Sttutgartu čím dál tím méně prostoru. A přestože si život v Německu nemohl vynachválit, když se objevila nabídka z Polska, tak neváhal. Herní vytíženost a pozice lídra by mu mohla vynést i pozvánku na EURO.

  • Tomáš Pekhart do AEK Atény

    Útočník Tomáš Pekhart po přestupu do řeckého AEK AtényFoto Sport

    Vysoký český útočník měl přestupové období ze všech hráčů nejpestřejší. Přestože v německém Ingolstadtu jen paběrkoval, dle slov svého agenta odmítl pět nabídek z Německa, Polska a Maďarska. Nakonec si vybral řecký klub AEK Atény, ve kterém se pokusí znovu nastartovat svoji kariéru.

  • David Pavelka do Kasimpasy

    Reprezentant David Pavelka podepisuje smlouvu po přestupu z Liberce do KasimpasyFoto twitter.com

    Z Liberce nechtěl odejít za každou cenu, ale když přišla lukrativní nabídka z Turecka, nebylo o čem přemýšlet. Sám tvrdil, že taková výzva už by přijít nemusela, chce si i vydělat nějaké peníze. Riskantní tah před EURO, Pavelka zatím v turecké lize odehrál pouze jen jednu minutu.

  • Josef Šural do Sparty

    Záložník Josef Šural ve svém prvním zápase za SpartuFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Nejzajímavější přestup na domácím poli. O libereckého ofenzivního záložníka hodně stála Slavia. Sedminásobný reprezentant dal však přednost pražskému rivalovi, přestože „jeho“ Liberec mu nabízel na poměry klubu hodně nadstandardní nabídku. I to je risk před EURO, Šural si svými výkony ale nejspíš vykope základní sestavu. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud