22. února 2015 • 15:35

Mourinho: Když skončí kampaň proti Chelsea, budeme mistry

Autor: ČTK, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud zrovna fotbalisté Chelsea nemají svůj den a nedaří se jim na hřišti, můžete si být naprosto jisti, že se vždy po zpackaném utkání bude mluvit o chybách rozhodčích. Zvláště trenér José Mourinho začíná mít z neustálých pochybení sudí v neprospěch Blues strach. „Kdyby příběh, který začal před pár měsíci, skončil dnes, tak vám řeknu, že budeme mistry. Ale já nevím, jestli ten příběh skončí, nebo jestli nás čeká ještě něco víc," uvedl po sobotním ligovém utkání s Burnley (1:1).



MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 2. • 16:00
Chelsea FC
Chelsea FC
1:1
ONLINE
21. února
16:00
Burnley FC
Burnley FC
Góly

Domácí: 14. Ivanović

Hosté: 81. Mee

Sestavy

Domácí: Courtois – Ivanović, K. Zouma, Terry (C), Luís (86. Drogba) – Matić, Fàbregas – Cuadrado (63. Willian), Oscar (72. Ramires), E. Hazard – D. Costa.

Hosté: Heaton – Trippier, Shackell (C), Keane, Mee – Boyd, Jones, Arfield, Kightly (79. Vokes) – Barnes – Ings.

Náhradníci

Domácí: Čech, Cahill, Azpilicueta, Ramires, Willian, Drogba, Rémy

Hosté: Gilks, Duff, Ward, Wallace, Reid, Vokes, Jutkiewicz

Karty

Domácí: Matić (č), Ivanović

Hosté: Boyd, Kightly

Rozhodčí

Martin Atkinson – Michael Mullarkey, Stephen Child

Stadion

Stamford Bridge, London

Návštěva

41 629 diváků

Poprvé se slovy o jakési kampani Mourinho zmínil po prosincové remíze se Southamptonem (1:1). Rozhodčí neodpískal zákrok v pokutovém území na Ceska Fábregase a The Special One tehdy vztekle po utkání naříkal. „Média, komentátoři a ostatní manažeři vytváří tlak na rozhodčí.“

Po sobotní remíze na Stamford Bridge proti Burnley (1:1), měl opět pocit, že sudí zásadně ovlivnil vývoj utkání. "Minuty 30, 33, 43 a 69 - to byl celý příběh tohohle zápasu. Je pro mě těžké neříct pravdu. Udělám vám to lehké. Můžete jít domů, podívat se na ty momenty v televizi a budete vědět, co si o zápase myslím," uvedl Mourinho.

VIDEO: Okamžiky ve kterých podle Mourinha sudí chyboval

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Burnley 1:1
Video se připravuje ...

O jaké okamžiky se jednalo? Ve 30. minutě nejprve hlavní rozhodčí Martin Atkinson nepotrestal faul hostujícího Ashleyho Barnese na Branislava Ivanoviče, o tři minuty později neodpískal penaltu za ruku Michaela Kightlyho a těsně před pauzou nenařídil pokutový kop ani po zákroku na Diega Costu.

"Co všechno nás ještě čeká," jako kdyby si Mourinho pro sebe říkal při utkání proti BurnleyFoto Reuters
V 69. minutě pak dostal červenou kartu domácí Nemanja Matič za to, že strčil na zem Barnese, který ho předtím nebezpečně fauloval. Burnley následně v přesilovce srovnalo.


"Ta 69. minuta má velký vztah k 30. minutě. Normálně by hráč, jestli ho tak vůbec můžu nazvat, který byl v situaci v 69. minutě a zároveň ve 30. minutě, měl být v 31. minutě ve sprchách. Pokud by osoba pověřená posuzováním zákroků postupovala řádným způsobem, situace v 69. minutě by se vůbec nestala," zlobil se portugalský kouč.

"Jsem šťastný, že nejsem hloupý a všechno jsem tehdy pochopil. Kdyby příběh, který začal před pár měsíci, skončil dnes, tak vám řeknu, že současný náskok pěti bodů dvanáct kol před koncem už udržíme a budeme mistry. Ale já nevím, jestli ten příběh skončí, nebo jestli nás čeká ještě něco víc," prohlásil po sobotním utkání Mourinho.

 

Zklamání bylo na hráčích Chelsea patrné. Remíza 1:1 s Burnley je "blues" málo.
Zklamání bylo na hráčích Chelsea patrné. Remíza 1:1 s Burnley je "blues" málo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud