23. července 2015 • 13:45

Náhrada za Čecha? Hrubka za hrubkou! Begovic dostal ČTYŘI góly

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle si José Mourinho vstup do sezony rozhodně nepředstavoval. Jeho Chelsea, která bude obhajovat anglický titul, prohrála na úvod svého přípravného turné po Americe se záložním týmem New Yorku Red Bulls 2:4, když především nový brankář Asmir Begovic nepředvedl ve druhé půli vůbec jistý výkon. Pořádnou hrubku ovšem vyrobil i Thibaut Courtois.



Poprvé polilo Mourinha horko na konci prvního poločasu. V tom Chelsea vedla gólem Loica Remyho 1:0, ale ve 43. minutě přišlo varování. Courtois si vyměňoval míč s obránci, jenže pak si předkopnul míč příliš daleko a od dobíhajícího útočníka se odrazil k Mariusi Obekopovi, ten ale trefil pouze bleskově se vracejícího se Courtoise, který tak dokázal napravit své zaváhání.

Do druhé půle poslal portugalský kouč do branky svou posilu za 8 milionů liber (asi 310 milionů liber) a následovalo něco, co pak Mourinho nazval „katastrofou“. Nutno ale dodat, že bosenský reprezentant v tom nebyl úplně sám.

Hned po čtyřech minutách svého debutu za Blues dostal Begovic mizernou malou domů od Johna Terryho a svedl běžecký souboj s Franklinem Castellanosem. Vypadalo to, že gólman bude u míče o chviličku dřív, jenže se podivně sesunul k zemi a útočník nakonec poskakující balon dokázal dostat do branky.

VIDEO | Podívejte se na Begovicovu chybu a druhý a čtvrtý gól


O čtvrt hodiny později Begovic vyběhl až k rohovému praporku s tím, že zkontroluje míč, který mířil za koncovou čáru. Jenže soupeř ho o balon dokázal obrat a jen se štěstím z toho nebyl větší průšvih. Za chvilku pak přišla další rána – po přesném centru, na který ale asi Begovič nemohl vyběhnout, se hlavou prosadil teprve šestnáctiletý středoškolák Tyler Adams.

Čtvrt hodiny před koncem snížil Eden Hazard na 2:3 a vypadalo to, že Chelsea ještě může se zápasem něco udělat. Jenže o dvě minuty později už to bylo zase o dva góly, když Sean Davis svou druhou trefou prostřelil nejistého Begovice.

„Za prvé si myslím, že byl unavený, to samé Thibaut Courtois. A když je gólman hodně unavený, má nízkou koordinaci, žádný pohyb, žádné rychlé reakce,“ zastával se svých mužů v brance manažer José Mourinho.

„Courtois udělal chybu nohou v prvním poločase; Begovic ve druhém nebyl zrovna bystrý v reakcích. Pro mě je to důsledek únavy. Ale je to fantastický brankář, žádný problém. Jsem velmi šťastný, že ho mám. Příští zápas proti Paris St. Germain tam půjde od začátku a odehraje první poločas, takže žádný problém.“ nedělal Portugalec žádné velké závěry o muži, který do Chelsea přišel jako náhrada za Petra Čecha .

VIDEO | Zde se můžete podívat na celý sestřih zápasu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud