6. listopadu 2015 • 15:51

Jako Van der Sar! Wenger přirovnal Čecha k bývalé ikoně United

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prvotřídní kvalita, pravidelné skvělé výkony a obětavost. Když měl francouzský trenér Arsenalu Arséne Wenger před zápasem proti Tottenhamu popsat Petra Čecha, volil přesně tato slova. „Znám ho teprve pár měsíců a i přesto nejsem překvapen. Je naprosto oddaný své práci,“ vyzdvihuje Wenger českého brankáře před důležitým londýnským derby. Dokonce ho přirovnal k Edwinovi van der Sarovi.



Česká reprezentační jednička má za sebou v Arsenalu výborný vstup do  sezony. V dresu „kanonýrů“ Čech navázal na kvalitní výkony z Chelsea a k dosažení rekordu Davida Jamese v počtu 169 vychytaných nul v Premier League mu schází už jenom jedna.

V 15 zápasech se mu podařilo udržet osm čistých kont a dovedl Arsenal k deseti výhrám. Průměr inkasovaných branek na zápas má zatím 0,93.

„Jsem přesvědčen, že to není náhoda. Je opravdu třída,“ rozplýval se Arséne Wenger při dotazech před londýnským derby. „Znám ho teprve pár měsíců a i přesto nejsem překvapen. Je naprosto oddaný své práci a všechno dokonale analyzuje,“ dodal.

Podle Wengera by Čech mohl být jako nizozemský brankář Edwin van der Sar. Bývalá reprezentační jednička Nizozemska přišla na Old Trafford až v 35 letech, přesto dokázala získat pod vedením Sira Alexe Fergusona triumf v Lize mistrů a čtyři mistrovské tituly v Premier League.

Výkop českého brankáře na hřišti Bayernu.
Výkop českého brankáře na hřišti Bayernu.

„Působí na pozici, kde věk nehraje tak důležitou roli. Podle mě může chytat do takových 37 až 38 let. Vždyť Van der Sarovi táhlo na 40 a pořád patřil ke špičce,“ přirovnával Wenger Čecha ke slavnému brankáři.

Své umění předvedl rodák z Plzně především v těžkých duelech proti Manchesteru United či v domácím utkání Ligy mistrů proti Bayernu, kdy v obou případech udržel čisté konto a pomohl týmu k výhře. Dobrý dojem z jeho působení nekazí ani poharová blamáž se Sheffieldem, kdy třikrát inkasoval, nebo čerstvý debakl z Ligy mistrů 1:5 na půdě Bayernu.

Podle zkušeného francouzského trenéra patří český brankář mezi absolutní špičku. „Je to supertalent. Určitě jeden z nejlepších gólmanů, které jsem v téhle zemi spatřil,“ uznal Wenger.

2476202:gallery:true:true

2468209:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud