27. března 2016 • 17:35

Letní čistka v United: Kádr opustí Depay, dva stopeři i loňský objev

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Děkujeme, odejděte. Tak nějak by mohl vypadat slogan pro letní přestupové okno v anglickém Manchesteru United. „Rudí ďáblové“ totiž chystají velké změny, které se nebudou týkat pouze trenérského postu. Na odchodu má být podle britského deníku The Sun i několik hráčů, které si přivedl kouč Louis van Gaal. Čistka se má dokonce týkat Memphise Depaye, do kterého byly vkládány velké naděje.



Manchester se měl před začátkem aktuální sezony vrátit zpátky do hry o titul. Na přestupovém poli byl klub velmi aktivní. Zkušený nizozemský trenér si ukázal prstem, na koho chtěl, a toho do United přivedl. Byly z toho transfery Anthonyho Martiala z Monaka, Memphise Depaye z PSV Eindhoven, Bastiana Schweinsteigera z Bayernu či Morgana Schneiderlina ze Southamptonu.

Jenže pouze první jmenovaný byl pro anglický klub výraznou posilou. V lize je Martial společně s kapitánem Waynem Rooneym se sedmi góly na kontě nejlepším střelcem. Ostatní hráči zabředli do průměru, či jsou s odstupem času hodnoceni jako trefy vedle.

A právě jejich budoucnost se má vyřešit v létě, kdy se na Old Trafford chystá zemětřesení. Trenérské křeslo má opustit u fanoušků neoblíbený Louis van Gaal a společně s ním si nové angažmá budou hledat Depay, Schneiderlin, Rojo, Jones či náhradní brankář Romero.

2638981:gallery:true:true

Na Ostrovech řeší především možný odchod nizozemského reprezentanta Depaye, kterého si United přivedli z Eindhovenu. V nizozemské lize patřil 22letý křídelník k největším hvězdám a celkem za sezonu nastřílel v dresu PSV 25 branek. V kádru Manchesteru ale narazil a na výkony z předešlého angažmá nedokázal navázat. Trenér Van Gaal ho dokonce po sérii hrubých chyb a musel několikrát posadit mezi náhradníky.

Marcos Rojo je stejně jako Jones často zraněný
Marcos Rojo je stejně jako Jones často zraněný

To Phil Jones a Marcos Rojo jsou v trochu rozdílné situaci. Oba bojují během sezony se zdravotními potížemi. Jones zatím zvládl v Premier League odehrát pouze 530 minut – naposledy v lednu vydržel poločas proti Swansea. Rojo byl mimo tři měsíce a vrátil se až na posledních sedm zápasů. Spekuluje se také o odchodu defenzivního záložníka Morgana Schneiderlina, který patřil v předešlé sezoně k největším kometám anglické ligy a United ho ze Southamptonu.

Vše ale bude také záležet na novém trenérovi United, o kterém se spekuluje, že by jím mohl být bývalý manažer Chelsea José Mourinho . Ten si k novým posilám a odchodům zřejmě také řekne svoje.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud